Şimdi Ara

800 Metre Mesafede Eduroam İçin Sistem Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.

    Önce durumu açıklayayım. Okulun eduroam ağına bağlanmak için client modda çalışacak bir sistem lazım. Bildiğiniz gibi eduroam 802.1x şifreleme kullanıyor. Alacağım AP ya bu şifrelemeyi desteklemeli ya da DD-WRT desteklemeli.

    Mesafe olarak 700-800 metrelik bir mesafe fakat balkondan bakınca arada bir bina var. Çatıda ise durum şöyle; ışık girsin diye yapılmış küçük bir pencere var ve bu pencereden direk okul görünüyor. Fakat cam arkası kapalı bir mekan. Yani çatıda sacın üstüne çıkma şansım yok.

    Denemelerim şu şekilde oldu;
    Elimde bulunan TP-Link TL-WR842ND router'a balkondan (arada bina var) TL-ANT2414A 14dbi Diş Ortam Anten taktım ve -90 signal aldım ama pek sağlıklı olmadı. Hatta bağlanamadı router. Sadece gördü modemi.

    Şimdi sizden isteğim mümkünse antensiz fakat kopmalar olmadan sağlam bir şekilde bağlanabileceğim bir sitem tavsiyeniz. LOCO M2 almayı düşündüm fakat anten takılmıyor galiba.Ayrıca ürüne güvenemedim. Hem ileride daha büyük mesafeler gerekebilir. Aslında direk Bullet2HP almak istiyorum ama ona da grid anten takamam, okadar büyük yerim yok. 15 dbi omni taksam sizce o mesafeden bağlanır mı.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim Şimdiden teşekkür ediyorum.



    Edit: Okulun cihazları idare eder. 150 metre mesafede telefon ile rahat giriliyor. ve 20-30 tane ap var. Hepsi de çift yani biri 2.4ghz biri 5 ghz. Fakat ben 2.4 istiyorum. Çünkü başka yerlerde de rahatça kullanabileyim.







  • tplink 741 nd ye grid anten alıp denemelisin..
    ddwrt nin tplink sürümleri ücretsiz..
    ubiquiti nanobridge m2 de alabilirsin fakat ddwrt ücretli..ben okula yakın yerden loco m2 ile bağlıyım ordan 4 km eve geliyor ama bir cihaz daha var..16 euro lisans parası verdim ddwrt için..kesinlikle değer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans parası sorun değil. Loco m2 sorunsuz 3-5 mbit lik bir bağlantı sağlasa bile yeter. :) Hani bu cihaz çekmez şunu al falan derseniz o seçeneği de düşünürüm. Loco çok pahalı bir seçenek değil eğer olursa süper olur. Ucuza internet sorunumu halletmiş olurum. Ve çok duamı alırsınız. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.