Şimdi Ara

800k'ya kadar otomatik araç veya sıfır araba almanın yolu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar herkese. Yaşım 26 nasip olursa bu sene ilk arabamı almak istiyorum. Amacım işe gitmek, gezmek, tozmak vs. Birikmiş şuanlık bi 200k civarında param var. Ve aylık 50-55k civarında kredi ödeyebilirim. Taşıt kredisi 400k-800k arasında %50 olduğu için benim kafamda nakitim+taşıt kredisi(18 aylık) + biraz da ihtiyaçla (12 aylık) ve sonucunda 800k'ya yakın ulaşan parayla 2-3 senelik vw polo alma planım vardı. Sizce 800k'ya kadar olan sınır dahilinde dediğim aracı almak mantıklı mı yoksa başka önerileriniz var mıdır? Lütfen egea falan demeyin ilk arabam olduğu için biraz güzel de gözükmesini istiyorum açıkcası.


    Bir diğer merak ettiğim bir şeyse sıfır araba almanın bir yolu var mı bu denklem dahilinde. Çünkü hem aylık güzel bir tutar ödeyebilirim hem de benim bildiğim genelde güzel sıfırların hepsi 1.1m-1.2m arasında ve bunlara taşıt kredisi %30 çıkıyor. Ama iş yerinde bazı abilerim bayilerle konuş onun bi yolu oluyor almışken sıfır al diye laflar ettilerde bilemedim, bilen sizlere sormak istedim.


    Yardım eden olursa şimdiden çok teşekkür ederim.








  • Merhaba arkadaşım. Bende aralık ayında akrabam ile birlikte seninle aynı düşüncede yola çıktım. Akrabam şanslıydı ki 750 bin e polo 1.0 impression manuel bulabilenlerden oldu. Bir kaç gün arayla cesaret edemediğim için ben polo bulamadım ama 740 bin tl ye 29 aralıkta c3 1.2 feel bold manuel aldım. İki araçta sıfırdı.


    Araştırmam sırasında polo 2018 model temiz ve tanıdığım birinden 55 bin km de 750 bin tl teklif almıştım. Ama sıfır araç manuel de olsa sıfırdır mantığı ile eledim.


    790 bin tl ye aralık ayında i10 style otomatik 1.2 araç için anlaşacaktım bayi ile ki test sürüşünde amt şanzımanın vites geçişinde secde ettirmesiyle birlikte hayal kırıklığına uğrayarak vazgeçtim.


    Sanırım ocak ayında 800 altı sıfır araç kalmadı ama yakın bir arkadaşım bir kaç gün önce c3 shine 2021 otomatik 60 binde ki aracını 730 bin tl ye sattı aciliyetten.


    Demem o ki, 800 bin altı sıfır araç şu an için manuel bile olsa çok zor. En düşük sanırım i10 ve picanto var sıfır olarak. Onlarda baz baket. Ancak ikinci el alacaksan kasko değeri 800 bin altı olan 2021 clio xtronic touch paketlere bakabilirsin. Joy tavsiye etmem arka camları bile manueldi baktıklarımın.


    Deneyimlerim bu kadardı. Umarım işine yarar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ciri kullanıcısına yanıt

    Anladım. Malesef bunun bir yolunun olduğunu sanmıyorum. Mesela i10 için elite paket fiyatını 825 demişti bayi. 25 i açıktan vereyim faturayı 800 yapalım dedim olmaz dedi. Bunu bir çok bayiye teklif ettim doğrusu. Hepsi olumsuz döndü.


    C3 için feel bold(orta paket) otomatik 820 830 bandına düşürülebilirse güzel olabilir. Corsa, i20 ve Clio lar da da hala kampanyalar devam ediyor olabilir. Polo sanırım bugün oldukça zamlandı.


    Bence c3 alınacaksa kesinlikle 110 bg lik otomatik eat6 şanzıman alınmalı. Ancak 3 silindirin vermiş olduğu titreşim rahatsız edilmeyecek şekilde hissediliyor.


    Polo malzeme kalite hissiyatı bakımından bir tık daha önde diyebilirim. Yıllardır oturmuş olan bir tasarım sonuçta. 1 motor turbolu dsg li olan da şehir içi gayet yeterliydi ki biz şirket aracı olarak kullanıyorduk.


    Açıkcası bütçe neye uygunsa bu B sınıfı araçlardan sıfırsa donanımlı olanı, ikinci el ise temiz düşük km olanı seçilebilir. Umarım faydası olmuştur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayiler ile görüşerek ne kadar kredi çıkar öğrenebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla 1m üstüne kredi çıkmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 25 Ocak 2024; 21:0:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ciri kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam hayırlı olsun şimdiden. Polo da 2018 model comfort olanlara bakabilirsiniz 50 60 binde. C3 te 2021 model shine paketler iyidir. Koltuk ısıtma ön sensör felan fulldur ve otomatiktir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.