Şimdi Ara

802.11N teknolojisi 300M sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Hemen konuya gireyim, geçen ay Zyxel P-660HN-Fz1 modem aldım ve 802.11N wifi kartına sahip dizüstü PC var, bir de telefonun wifi çipi 802.11N destekliyor. Bu teknoloji hakkında normal kablosuzdan 5 kat daha performanslı olduğunu anlatan pek çok makale var. Özellikle de web üzerinde laptop veya telefon ile film,dizi vb. izlerken takılmadan, dar boğaz yaşanmadan rahat rahat izleyebilirmişiz vesaire..
    Bunları bolca okuyup heveslendim, çünkü pek TV'yle aram yok o yüzden web üzerinden izliyorum film,dizileri fakat, 5 kat hızla alakasız. Youtube'da bile takılmalar oluyor, HD videolarda özellikle. Bir de bağlantı 4MBit olmasına karşın. Hat temiz, ethernet üzerinden bağlı masaüstü PC'den 430-450 kb/s ile stabil olarak dosya çekebiliyorum. Bu N teknolojisi falan "balon" geldi bana, normal bağlantıdan farksız yani.
    300Mbps diyo, bunun 150 Mbps download geri kalan 150Mbps de upload içinmiş. Fakat modeme bağlandığımda 72Mbps(802.11B/G 54Mbps) gösteriyor. Bırakın 5 katı 0,5 kat :)
    Kısacası bende durum böyle. Siz ne düşünüyorsunuz..?







  • şöyle ki bende n destekli modem alıcaktım ama vazgeçtim.o 300 mbit olayı internet hızlarımız yüksek olmadığı için hikaye yoks 54mbps modemlerde 4 mbit hız verir senin modem sadece ağdan dosya paylaşımı yaparken hızlı aktarımı sağlıyor n desteği bir de etrafta çok g yayını varsa onlar arasından daha temiz bağlanmanı sağlıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.