Şimdi Ara

80km hız ile ortalama hız bölgesinde ceza yemişim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    2 ay sonra geliyor ceza.


    ben 70 lik yolda 78 le yemişim. Öyle gittiyseniz sizede gelme ihtimali yüksek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Gelmeyecegine eminim. Yillardir bu sekilde kullaniyorum.

  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    hata payı olmuyor onda çünkü ondan diyorum hocam kazanamazsınız. yoksa tabiki de itiraz ediliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabelada 70 gördüysen hızı 70'e düşürücen.

    Ceza yemeyin diye arabaların kadranı gerçek hızınızdan %3 fazla gösterir buna rağmen ceza yemeyi başarabiliyorsanız ağlamaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dalgınlık sonucu Bucak ta Alparslan Türkeş bulvarında yemiştim.Sizin ceza yediğiniz yer Isparta-Burdur birleşim yerinden sonra değilmi (Afyon yönüne doğru)
    3 km olduğu için bence erken ödeyin geçin.İnsan indirimli ödeyince rahatlıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama hız koridorunda hız ölçen ve kalibrasyona ihtiyaç duyan bir cihaz yok. İki nokta arasını örneğin 3 dakikada almanız gerekiyorsa 3 dakika 18 saniyeye kadar ceza yazılmaz ama 3 dakika 19 sanaye itibariyle ceza yazılır. Bunun üzerine %2 ile uğraşmak ve niyetinize göre uğraşmamak daha hayırlıdır. Peşin ödeme ile indirimli kapatmak makul bir seçenek olur.

    Radar için tabela yeterlidir. Şehiriçinde yapılan çizgi düzenlemelerin bir standardı yok. İl trafik kurulu karar alıp belediye işaretleme yapmış olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Bende ilk defa yedim. 70 lik koridorda 100 le gidip de 78 le ceza yedim mi sanıyorsunuz? Sadece tabela okunma mesafesine gelince gaza basmıyordum. Kendi haline birakıyordum. Artık uzakta tabela görünce daha okunma mesafesine gelmeden yavaşlıyorum.


    Birde bende gözlük var. 0.5-1 derece bozuk adam gözlük kullanmıyorsa iyice zorlanır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1km/s farkla yazılan cezaya yaptığımız itiraz REDDEDİLDİ. Boşuna uğraşırsınız. Bundan sonra hız limitlerinde araç sürmeye özen göstermeniz için kulağınıza küpe olur.

  • Gönderilen ceza tutanağı "trafik idari para cezası" olduğundan itiraz etme hakkınız vardır. Trafik idari para cezası itirazları sulh ceza hakimliklerine yapılır da cezanın iptali için sizin elinizde ne delil var? 


    3 km fazla hızlı gittiğinizi ve EDS cihazlarının kalibresiz olduğu iddiasıyla itirazınız halinde egm mahkemeye gönderdiği savunma yazısında kapı gibi o cihazların kalibrasyon evraklarını ve aslında sizin 70 kmh olan kesimde hız sınırını % 14 aşarak 80 km ile gittiğinizi eds görüntü kayıtları ile birlikte şakkadanak mahkemeye gönderirler.


    %10 tolerans size o hızda gitmeniz için emir değil, araçların km göstergelerindeki hatalardan dolayı sürücülere sağlanan kolaylık ama siz 70 km sınır olan yol kesiminde hız sınırının 77 olduğu düşüncesinde hareket etmişsiniz... 


    Yapılacak en doğru işlem cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde %25 indirimli cezayı ödemek.





  • neden herkes erken odeme indiriminden bahsediyor? erken odeme indirimi ile itirazin ne alakasi var?

  • İstanbul - Şile yolu sanıyorum 4 şeritli yoldu orada hiçbir hız sınırı tabelası göremedim ancak gezici hız kameralarıyla ceza yazmaya çalışıyorlardı. 4 şeritli yol diye 130 140 arası gitmiş olabilirim yakın zamanda. Apple maps kullanıyorum genelde navigasyon amaçlı. Hız sınırı yazmıyor Apple maps’da da. Napalım sürekli eski arabalar gibi telefonu mazgala mı takalım yandex maps açıpta. Yolda neden hız sınırı tabelası yok. Sürekli de bakarım dikkat ederim hız sınırı tabelalarına. Uzun yolsa regülatör, kısa yolsa hız sabitleyici açar giderim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tespit edilen hızınız 80 ise göstergede muhtemelen 85 gibi bir değer görünüyordu. Yani kısacası 70lik yerde 85 gibi bir hız yapmışsınız, en azından göstergeye göre. Bu da dikkatinizi çekmesi açısından büyük bir fark.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazların karayollarına ait PDF inde +-3 hatalı ölçüm yapabileceği belirtiliyordu. Yıllar evcel bu dosyayı ekte sunarak birisi cezasını iptal ettirmişti. Benzer durumda bende kalıp şansımı denemiştim ama iptal edilmedi. Banada 20-30 lira bir masrafı olmuştu. Çok sonraları birisi daha denedi onada 300-400 lira masrafı olmuş ve iptal edememişti.

    Zaten her türlü ilk başta ödemek gerekiyor sonra itiraz süreci. Bence uğraşmaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.