Şimdi Ara

863 YTL'ye Epson TW 20 Projeksiyon Cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.
    Uzun zamandır ucuz ama kaliteli bir projeksiyon cihazı alma istiyordum.
    Epson TW 20 modeli forumlarda takip edebildiğim kadarıyla giriş seviyesi için yeterli görünüyor.
    Evde yoğun olarak DVD izliyorum. 32 inç LCD bir Tv im de var gerçi ama hep perde hayalim vardı.
    Hepsiburada.com da kampanya var. 399€ + KDV (863YTL) / 12 Taksite satıldığını gördüm.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=15607&productid=ofiseepsontw20
    Bir kaç sorum var.
    Birincisi ürün 16:9 formatında. Bu ürünü kullanan arkadaşlar acaba normal 4:3 görüntü nasıl?
    Yani acaba digitürk ten maç seyrederken görüntü nasıl? Kenarlarda siyah bantlar oluşuyor mu?
    İkincisi ürün HD özellikli değil. Çözünürlüğü yeterli değil.
    Ancak fiyat performans özelliği çok cazip geliyor. Kullanım klavuzunu indirip okuduğumda HD downscaing ile izlenebileceği yazıyor.
    Bu nasıl oluyor?
    Yine aynı sitede Tecvision storlu perde (180*180) 69 Ytl ye satılıyor.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=271968&productid=ofisstr514
    Bunun için de fikirleriniz nedir?
    Eskişehirde oturduğum için bu tür ürünleri bulmakta zorlanıyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.







  • perde de projeksiyonda süper fiyatlarıda mükemmel.. bende gecen yazdan beri araştırıyorum 1 hafta once bu ürünleri ve fiyatlarını görünce hemen almaya karar verdim ev için yeter de artar bi cihaz..

    ben ps2+dvd için kullancam kaçırmayalm derim yarın sipariş verioyrm:)
  • Epson'ı kalite olarak tavsiye etmem. İstanbul Bilişim'in showroomunda çok farklı markalar bir arada. Ve denemenizede imkan veriyorlar. En az 30-40 farklı cihazı bir arada gördüm. Bence diğer markalarada bir bakın derim... Kesinlikle şaşıracaksınız... Bir iki cihaza bakınca anlaşılmıyor...

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/campaign_projeksiyon.asp
  • arkadasım bilişim in reklamını yapmıssın ama ordaki ürünlerin fiyatları tw20 i katlar.. bizim gibi bu işe düşük bütce ayıran insanlar için tw20 biçilmş kaftandır..
  • bu arada codegen in 180*180 perdesi 55 ytl :) ben onu ekledim sepete dierini sildim:)
  • Cihazı alan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz. Fiyat gerçekten çok uygun.
  • Ben de az önce sipariş verdim. perde olarak tecvision u seçtim. süper hızlı gönderi seçeneği cazip geldi.
    bakalım nasıl olacak. kullanınca yorumlarımı yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faa


    Epson'ı kalite olarak tavsiye etmem. İstanbul Bilişim'in showroomunda çok farklı markalar bir arada. Ve denemenizede imkan veriyorlar. En az 30-40 farklı cihazı bir arada gördüm. Bence diğer markalarada bir bakın derim... Kesinlikle şaşıracaksınız... Bir iki cihaza bakınca anlaşılmıyor...

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/campaign_projeksiyon.asp

    30-40 cihazı görmeniz mümkün çünkü orada çalışıyorsunuz.zira attığınız bütün mesajlarda ne yapmış etmiş konuyu istanbul bilişime bağlamışsınız.belki istanbul bilişim iyi bir firmadır belki bu hatayı(hata:foruma kullanıcı gibi girip çalıştığı firmayı tavsiye etmek) siz kişisel olarak yapıyorsunuz ama şunu bilin ki projeksiyon bakan ben bile sizin bu davranışınızdan sonra artık istanbulbilişimden ürün almam.aynı pcdepo mevzusunda olduğu gibi.




  • Bu cihaz son zamanlarda oldukça popüler. Sanırım 720p'ler öncesinde stokları tüketmeyi planlıyorlar. Aslına bakarsanız Epson TW520'nin fiyatı çok yüksek geldiği için (2.500 YTL), bende TW20 almayı düşündüm.

    Projeksiyonu bilgisayara bağlayacağım ve ağırlıklı olarak divx seyredeceğim.

    1. Ekran çözünürlülüğümün 1024x768 olması sorun yaratır mı?
    Eğer sorun yaratmaz ise;
    2. 1024x768 çözünürlükülte oyun oynayabilirmiyim? (En azından oynadığım oyundan zevk alırmıyım?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zonemaster -- 13 Şubat 2007; 10:58:03 >
  • evet arkadaslar bu soruya bende yanıt bekliyorum?
  • Geçenlerde ben de Epson TW20 aldım ve açıkçası çok memnun kaldım. 1024x768 desteği var, ancak native çözünürlük wVGA (854x480) olduğu için 1024x768 e ancak sıkıştırma tekniği ile çıkabiliyor. Bu sayede aslında HD desteği de var ancak bu sadece HD görüntüyü "gösterebilme" yeteneği anlamına geliyor, yoksa gerçek HD netliği almak mümkün değil. Ancak dikkat ederseniz bugün piyasada "HD ready" diye satılan projektör ve TV'lerin çoğu bu durumda. Yani yüksek çözünürlükteki görüntüyü "downscale" ederek verebilen her alet HD uyumlu kabul ediliyor, ama gerçek HD için en az 1280x720 native çözünürlük lazım. Buna sahip olmadığı halde "HD ready" logosu taşıyan her cihaz, aslında downscale yapıyor demektir. Aslında 42" bir Panasonic plasma almaya karar verdiğim halde son anda vazgeçip şu HD olayı iyice netleşene kadar geçici bir çözüm olarak düşündüğüm Epson TW20 ile yetinmemin sebebi de bu aslında. Dolayısı ile Epson TW20 ile HD görüntü izleyebilirsiniz, ancak bu gerçek HD kalitesinde olmayacaktır.

    Bir haftalık kullanım tecrübesine dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, TW20 bugünün şartlarında ortalama ihtiyaçlar için ideal bir ev sineması projektörü niteliğinde. "Ortalama" diyorum, çünkü mesela ben HD DVD kullanmıyorum, projektöre PC bağlayıp HD filmler izleme veya oyun/PS2 filan oynama gibi bir merakım da yok. Eğer bunlar olsaydı, TW20 tabiiki yeterli olmayacaktı. Ben Philips 5140 DVD playerimi komponent çıkışından TW20 nin komponent girişine direkt bağladım, DVD den YUV çıkış ve Progressive scan özelliklerini aktive ettikten sonra, oda aydınlatmasını da loş tutmak kaydıyla home cinema ihtiyacımı mükemmel karşıladığını düşünüyorum. Keza Digiturk kutusunun video outundan TW20 kompozit girişe aldığım bağlantı ile de mükemmel digiturk yayını izlenebiliyor, bu da maçlar için iyi oluyor haliyle.

    Aslında bu cihazı tercih etmemin en büyük nedeni hemen hemen hiçbir cihazda olmayan LENS SHIFT özelliği olması. Bu özelliği olmayan projektörleri, perdeyi yerleştireceğiniz yerin veya duvarın tam karşısına kurmak mecburiyetiniz var, ki bu da en azından tavan askısı gibi sabit bir düzenek gerektiriyor. Halbuki Epson TW20'yi salonun tam ortasında değil, köşesine yakın duran dolabın üstüne yerleştirip onun 4 m karşısındaki duvarda %25 lens shift ile 3.5 metre boyunda dört dörtlük widescreen görüntü elde edebiliyorum. ANSI değeri ve kontrast oranı beni çok tatmin etti, sadece 4 m'den ancak dikkatle bakılırsa farkedilen bir screendoor effecti var her LCD de olduğu gibi, ama DLP'lerin rainbow effecti ve hareketli görüntülerdeki artifaktları düşünüldüğünde bu çok da büyük bir sıkıntı değil bence.

    Epson TW20 ye VGA kablo ile notebook bağladığımda ise ancak 640x480 çözünürlükte iken parlak ve net bir görüntü alabiliyorum. 800x600 de parlaklık biraz düşüyor, 1024x768 de ise ufak yazıların okunurluğu çok zorlaşıyor. Notebooktan HD demo niteliğinde birkaç avi dosyası oynattım, duvarda net olarak izledim, ama izlediğim görüntünün gerçek HD kalitesinde olmadığı, downscale edildiği belliydi, zira normal bir DVD görüntüsünden farkı yoktu. Birkaç oyun açtım, onlarda da benzer bir izlenim sözkonusuydu. Notebooktan daha iyi bir görüntü vereceğini düşündüğüm gerçek "wide" çözünürlükte, yani 864x480 veya 1280x720 çözünürlükte görüntü göndermeyi ise başaramadım, sanırım notebook ekran sürücüleri ile filan oynamak lazım. Zaten TW20nin data projeksiyonu için değil, home cinema için tasarlanmış bir model olduğu düşünüldüğünde PC bağlayarak çok fazla bir şey elde etmeyi de beklememek lazım herhalde.




  • Bilgiler için teşekkürler drag... Kafamda netleşmesine yol açtın.
  • Hepsi burada kampanyası ile bende TW20 aldım, perdem henis gelmediği için duvarda denedik. (Resimleri yarın atarım) Yukarıda sorduğum soruların cevaplarını deneyerek aldım. Projeksiyonu doğrudan bilgisayara bağlayarak kullandığım için yüksek çözünürlülükte problem yaşanıyor. Bu nedenle ben de bilgisayra RBG kablosu ile ikinci ekran olarak tanıttım. Ekranı klonladığımda net görüntü alamadım. Başlarda aslında biraz moralim bozuldu çözünürlülük nedeniyle.

    Sonrasında görüntü özelliklerinden Ayarlara girdiğinizde "Windows masaüstümü bu monitöre genişlet" seçeneğini tıkladığınızda daha iyi sonuç alıyorsunuz. İkinci ekranı çözünürlülük olarak 848x480 olarak ayarladım. Sonuç çok iyi. İlk divxi seyrettik.

    Zoom oranı ve yakın mesafeden görüntü büyüklüğü gerçekten iyi. Bir kaç gün içinde okuldaki Epson X3'ü eve getirip deneyeceğim ve karşılaştıracağım. Ofis projeksiyonu ve sinema projeksiyonu arasındaki karşılaştırma
    sonuçları yazarım.
    Henüz dvd player ile denemedim. Bu konuda birşey söyleyemeyeceğim.

    Öneri : Projeksiyonu sadece sinema seyredecekler düşünsün. Bilgisayardan oyun oynamak, sunumlarını da yapmak isteyenler hiç yanına yanaşmasın.

    Yukarıda söylediğim gibi, TW20 HD öncesi stokları tüketmek için bu kadar ucuz. Benim açımdan ise HD medyaları yaygınlaşana ve yeni DVD standardı oturana kadar ki aşamada (en az 2-3 yıl) bizim gibi giriş sevisesindeki ev kullanıcılarını rahatlıkla idare edecek bir ürün. Ben TW20 almadan TW520 almak istemiştim. TW520'nin fiyatı TW20'nin tam tamına 3 katı. Parası olanlar için değer mi bilmem! Ben denemek istemedim.

    Bu arada projeksiyonun ses performansı iadre eder. Benim kullandığım sistem Asus A8V Deluxe 7.1 destekli anakart ve Vestel 5.1 hometheater (150 watt RMS) artık bu ikiliye Epson TW20 de eklendi.




  • Yazmayı unutmuşum. Kutusundan elektrik kablosu, kumanda ve çok kısa bir kablo dışında hiçbirşey çıkmıyor. Allahtan ben daha önceden 15 mt RBG kablo almıştım. Sorun yaşamadım. Diğer oynatıcılarla kullanacaklar hazırlıklarını önceden yapsınlar. Evde projeksiyon beklerken siz kablo aramaya çalışmayın.
  • arkadasm pm ne bakarsan sevinirim..

    rgb dedigin 2 ucuda 3 lü renkli kablolar olan dimi?
  • RBG bilgisayar ekranında kullanılan kablodur. Mavi renkli 15 pin ucu olan.
    PM cevapladım.
  • Ürünü yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum.
    Aldığım tecvision perdeyi daha yeni taktırabildiğimden dolayı yorumumu da bugün yazıyorum.

    İşte izlenimlerim.
    Cihaz tahminimden biraz daha büyük ama oldukça hafif.
    Kullanımı çok ama çok kolay.
    Lens shifting özelliği ile görüntü yerleşimi sorunsuz.
    1.5 çarpı zoom özelliği ile de görüntü boyutunu istediğiniz gibi ayarlamak mümkün.
    Aldığım perde 1.80 boyutunda ve yaklaşık 1.5-2 metreden perdeyi tam olarak doldurabiliyorum.

    Cihazı Digiturk, Uydu Anten, DVD Player ve Notebook ile deneme fırsatım oldu.
    Henüz playstation u bağlamaya zaman bulamadım.
    Dvd playerım eski olduğundan yanlızca video ve svideo çıkışları var. O nedenle ben svideo çıkışını kullandım.
    Digiturk ve uydu anteni ise video çıkışından bağladım.
    Pc ise vga çıkışından bağladım.

    Hepsi çok sorunusuz. Pc den Lost, heroes gibi dizilerin divx lerini izledim.
    Ayrıca HD formatında fragman da denedim.
    Downscaling özelliği ile sorunsuzca görüntü aldım.
    Lig tv den maç izlerken ise görüntünün büyüklüğüne alışamadığımdan zorlandım:) Herhalde zamanla alışırım.

    Cihazı sehbaya koymamız yeterli oldu. İşi bitince de kutusuna kaldırıyorum.
    Tüm ayarlar , bağlantılar 2 dk içinde yapılıyor. Çok pratik.

    Ürünle gelen uzaktan kumanda çok pratik. Cihaz üzerindeki herşeyi kontrol edebiliyor ve bunları cihaz önünüzdeyken ve alıcı göz görmemesine rağmen sorunsuzca yapıyor.

    Evde bir de 32"LCD tv im var. Perdeyi direk önüne çekiyorum ve oradan izliyoruz.
    Şöyle diyebilirim normal tv artık çok ufak gelmeye başladı.

    Ürünün ışığı, kontrastı kesinlikle ev için yeterli.
    Loş ışıkta özellikle de karanlıkta harika.
    Zaten perdeden öyle bir aydınlanma oluyor ki içerde hiç ışık yokken dahi yiyeceğinizi, içeceğinizi herşeyi görebiliyorsunuz.

    Ayarlarında Dynamic, Living Room, Natural ve Thaether, Thaether Black1 ve Thaether Black 2 var.
    Bunlar lümen ayarları. Thather Black2 ye inildikçe ses de çok ama çok azalıyor.
    Hiç bir ayarında fan sesinin rahatsız edici bir boyutta olduğunu duymadım.

    Yaklaşık 2.5 saatlik sürekli kullanım sonucu cihazın biraz ısındığını söyleyebilirim. Fakat o da normal sınırlar dahilinde.
    Sonuç alarak önceleri bu ürüne almama şiddetle karşı çıkan eşim dahi son yılların en akıllı işini yaptığımı söyledi.
    Kesinlikle tavsiye ederim.
    Saygılarımla.




  • digiturk ya da herhangi bir uydu/tv kanalını izlerken görüntü kenarlarından kırpılma var mı peki.
    bir de 16:9 tv lerdeki basık görüntüyü pek sevmem. mesela digiturk izlerken de aynı şekilde basık mi oluyor, yoksa kenarlarından kırparak 4:3 mü gösteriyor.

    cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • Normal 4:3 yayınlarda kırpılma yok. Şöyleki cihazın Auto,Normal,Wide ve Zoom olmak üzere ayarları var.
    Auto seçeneğinde yayın 4:3 veya 16:9 ise otamatik olarak o seçeneğe geliyor.
    Normal de yayın kaynağından alındığı gibi yani 4:3 ise 4:3 , 16:9 ise 16:9 gösteriliyor.
    Wide seçeneği 16:9 olarak gösteriliyor. Yani 4:3 yayında kenarlardan çekiştirerek 16:9 hale getiriyor.
    Zoom seçeneğinde ise bu sefer 4:3 yayını alttan ve üstten daraltarak 16:9 olarak yayınlıyor. Görüntüde deformasyon olmuyor ama kırpılmış oluyor.

    Normal kanallarda bir yayın izlerken 4:3 formatında olduğundan bu sefer her iki yanda siyah alanlar oluşuyor. Ancak ben de alırken bundan korkuyordum. Kesinlikle rahatsız edici boyutta değil ve çok dikkatli bakıldığında görünebiliyor. 4:3 formatında yayın izlerken projektörün zoom ayarlarıyla oynayarak yine perdeyi tamamen doldurmak mümkün.

    Saygılarımla




  • su anda makinadan maçı izliyorm mükemmel mükemmel.. alcak olan insanlar teredüt etmeden alsnlar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.