Şimdi Ara

9 AYDA 3 NETTEN 30 NET MATEMATİĞE.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
7
Favori
28.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • başlıktaki gibi 3 netten 30 net tyt ve 20-25 net ayt yapılabilir mi? mümkün mü,mümkünse nasıl mümkün? özel ders,dershane olmadan bu başarılabilir mi? hedef TM 10K. ne dersiniz arkadaşlar başarılabilir mi? benim gibi düşünen,merak eden bir çok insan var onlara da faydalı bir konu olur inşallah. yaklaşık 11 ay boyunca buralarda olacağım :) Allah yardımcımız olsun 2019 için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofcoursenott -- 7 Eylül 2018; 0:24:46 >



  • Duzenli calismayla neden olmasin başarilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • deliemre35 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum,nereden başlayacağımı bilmiyorum aslında kitap,youtube kanalı,taktik olarak önerilerinize açığım
  • up
  • İlk girdiğim senemde 13 mat yapmıştım ygsden. bu sene tytde 31-4 mat aytde 35-3 mat yapmıştım. Eğer kendini vererek ve anlayarak çalışırsan neden olmasın? İyi net yapanlara bir günde vahiy gelmiyor cevaplar. Umarım istediğin gibi olur da geliştirirsin matematikte kendini.
  • Antrenmanlarla matematik 0 veya Hocalara Geldiğin 0 Kitabı var Videolu Çözümlü bununla başlayacaksın yok ben toplama çıkarmadan başlamam demeyeceksin öğreneceğin 5 saniyelik detay senin ilerlerken devam etmeni sağlayacak.

    Sonra Şenol hoca,Tonguç gibi alt seviye youtube kanallarından temel matematik öğreneceksin.

    Sonra Hocalara Geldik bitireceksin orta seviyedir üst seviye değildir.

    Bunları bitirince TEMEL ATMIŞ olacaksın ve artık soru çözümlerine basit kaynaklar ile başlayabilirsin lakin önerim daha zorlu kanallar bularak onlardan da konuları dinlemen soru çözümlerini izlemen matematik bakış açısı kazanacaksın.

    Çözemediğin sorular için kunduz kullan. Ama her soru için kullanma gerekirse yarım saat ver hiç çıkış yolu bulamadıysan kullan.

    3 net = Temel yok.

    Temeli olmayan birisi doğru bir sıralamada gitmezse 3. gün ''Ben gerizekalıyım matematiksel zekam yoktu zaten.'' diyerek kendi hatasına kılıf uydurup matematik defterini kapatır.

    En baştan başlayacaksın gerekirse çarpım tablosu çalışacaksın.

    9 ay boyunca düzenli çalışma ile 0'dan başlayarak istediğine ulaşabilirsin lakin gerçekler acıdır 9 ay düzenli çalışacak iradeye sahip kişi sayısı 0 olan öğrenciler arasında 100/1'dir. Hadi 2-3 olsun fazlası olmaz. Zaten yıllarca çalışmamış olunduğundan yüksek disiplin kısa sürede patlıyor.

    İmkansız değil.




  • Çalışırsan tabi ki başarabilirsin. Ben AYT çalışmadığım için batırdım sınavda fakat TYT çalıştım. O yüzden sana TYT için tavsiye vereceğim.



    TYT matematiğe Karekök 0 kitabıyla başlayabilirsin. Temelin zayıf. Bu kitapla temel At. Sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum basittir. Daha sonra konu anlatımlı herhangi bir kitaptan konuyu çalış.Sana tavsiyem yine Karekök'ten mps serisi. İki kitaptır ve sorular klasiktir ama çok güzeldir. Hocalara geldikten konuyu dinleyip bu kitapları çöz. Bir sayfada örnek verip diğer sayfada aynı tarz soruları sana çözdürüyor. Ben kullandım çok işime yaradı. Bu iki kitabı bitirdikten sonra soru bankalarına geçmen lazım. Bu aşamada Üçdörtbeş matematiği çözebilirsin. Zor gelebilir ama asla pes etme çözmeye çalış, çözemediklerini çözdürüp güzelce öğren. Bu kitap da bitince full deneme çöz. Şu an denemeler çıkmış durumda değil. Denemelere geçeceğin zaman forumdaki tavsiye konularına bak. Önerilen kaynakları alıp çöz. Zamanla çok iyi netler yaparsın. Eğer artık ben her konuya hakimim daha sert bir şeyler lazım dersen Acil Matematik çözebilirsin. Kazık bir kitaptır fakat ufkunu genişletir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    haklısınız o azmi yakalayıp üstüne birde sürdürülebilir kılmam gerekiyor.

    günlük kaç saat çalışma ile mümkün olur bu dedikleriniz sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofcoursenott

    haklısınız o azmi yakalayıp üstüne birde sürdürülebilir kılmam gerekiyor.

    günlük kaç saat çalışma ile mümkün olur bu dedikleriniz sizce?
    4-5 saat verimli çalışma ile olabilir kişiden kişiye değişir.
  • Freddie T. kullanıcısına yanıt
    başlangıç için birey gelişim a-b önerisinde bulunan arkadaşlar oldu ne dersiniz bu kitaplara? antremanlarla mat,karekök 0,birey a üçünü de edinmeli miyim?
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    ah o 4-5 saat seviyelerine çıkabilsem önce sürekliliği sağlamam gerekecek sanırsam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofcoursenott

    ah o 4-5 saat seviyelerine çıkabilsem önce sürekliliği sağlamam gerekecek sanırsam...
    1 saat ile başla yeterki başla.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    birey gelişim a-b matematik kitapları hakkında bilginiz var mı peki? antremanlarla matematikten ziyade bunların daha efektif bir etki vermesi mümkün müdür başlangıç düzeyinde?
  • Ofcoursenott O kullanıcısına yanıt
    Antrenmanlarla matematik de iyidir, çözen bir arkadaşım güzel olduğunu söylemişti. Fakat birey a konu anlatımlı değil, direkt soru bankası. Yani bahsettiğimiz iki kitaptan farklı bir klasmanda. Antrenmanlarla matematik ya da karekök mps'yi bitirdikten sonra birey a'yı çözebilirsin. Fakat matematikte seviyene çok uzak olmadığı takdirde zor sorular çözmen her zaman daha iyidir.Antrenmanlarla matematik veya mps'yi bitirdikten sonra birey a'nın sorularını incele(kitapçıya gidip bakabilirsin veya İnternette pdfsi vardır oradan da bakabilirsin). Eğer sorularını rahat yapabileceğini düşünürsen o kitabı çözme.

    Edit:Birey a çözümlü bir kitap. Çözüm uygulamasını indirirsen soruları oradan da inceleyebilirsin. Şimdi geldi aklıma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freddie T. -- 7 Eylül 2018; 1:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Freddie T. kullanıcısına yanıt
    2 ay boyunca matematik-edebiyat gitmeyi planlıyorum bu süreçte bahsettiğiniz kitapları bitirip daha sonra soru bankalarına dalış yapmam en mantıklısı gibi. teşekkür ediyorum :)
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    güzel bir başarı örneği ama sanki çok detaylı bir tavsiye yazısı olmamış :)
  • 2016 da ben de aynıydım . 3 yıl tüm konuları sallamıştım dershane sınavlarında ygs de 5–6 net çıkaramıyordum lys kısmını hiç çözmüyordum bile geometrim gerçek anlamda sıfırdı . 11 in yazında antrenmanlarla matematik gibi kolay yayınlara başladım bolca soru çözerek ygs de 29,5 net yapmıştım 7 ayda . Geometrin kötüyse karekök sıfır vs iyidir . Yani yapabilirsin çalışmaya başlaman lazım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 7 Eylül 2018; 5:38:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tall Man kullanıcısına yanıt
    hocam tam olarak nereden,nasıl başladınız? 7 ayda 30 net çok çok iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.