Şimdi Ara

9 Aylık Yatırım Yolcuğu ve Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Dostlar;


    Ben parayı yönetmeyi yeni yeni öğrenebilmiş bir yatırımcı bebeğim :)


    9 ay kadar önce 30 yaşıma girmişken kafama dank etti ve artık geleceğe yatırım yapmak için bir şeyler yapmam gerektiğini farkettim. iyi bir gelirim olmasına rağmen aldığım maaş her ay kartları ödemeye ancak yetiyordu. Bu durumu düzeltmek için genelde kredi çekip borçları uzun vadeye çıkarıyor sonra yine kartları doldurup aynı bataklığa düşüyordum.


    Aylık maaştan bana nakit kalmadığı için bu kez yine en iyi bildiğim yol olan kredi çekip tüm borçlarımı kapatma yöntemine yöneldim. Bu kez krediyi fazla çektim kalan paranın hepsini de fiziki altına yatırdım.


    Enfasyon karşısında borçlarım hafifledikçe yeni yatırım yolları aramaya başladım, Cihat Ç. saolsun 1.36 nakit avans mucizesini keşfettim. Düzenli aralıklarla limitlerimi yükseltip, yeni kredi kartları çıkarıp 12 ay taksitle çekebildiğim kadar nakit avans çektim.


    O dönem herkesin dilinde olan geride kalmış nasdaq hisseleri(midas), aft, aoy, ıpj, goh, mac gibi fonlara parayı dağıttım. Borç azaldıkça nakit avans çekip eklemeler yaptım.


    Geçtiğimiz aylarda nasdaq hisseleri ve fonları ciddi şekilde kar getirdi ve nakit avans çektiğim son parayı da henüz yükselmemiş olan dolara 20.50 tl den yatırdım.


    Güncel durumda %40-80 gibi değerlerde yatırımlarımdan kazanç elde ettim.


    Şu an mac ve goh hariç yatırımlarımın hiçbirini bozmadım ve kenarda bir miktar dolar nakitim var. Borçlarım da aylık maaşımla çok rahat ödenecek durumda. Sizce ben buradan sonra ne yapmalıyım? Benim aklımda ev alacak kadar birikime ulaştıkran sonra ev almak o zamana kadar üzerine ekleme yapmaya devam etmek var ama yatırım yaptığım hisse ve fonlar çok yükseldi buradan alıp maliyetimi artırmak da saçma gibi geliyor?


    Buraya kadar okuduysanız hepinize teşekkür ediyorum.

    Siz olsanız ne yapardınız?








  • Doları boz dur fon la, yapacağını yapmışsın kazanmışsın ,evin yok ise depreme dayanıklı bir ev bul al oturacak evin varsa hiç kılını kıpırdatma

    selamlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.