Şimdi Ara

9000TL Bütçe ile Bilgisayar Topladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar. 9000 TL bütçe ile alınabilecek en iyi ürünleri aldığımı düşünüyorum. Aldım, kurulumunu yaptım. Hem oyunda hem de benchmark programlarında değerleri gösterdim. Güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de yorumunu almak isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ryzen 3700x : 2350 Lira
    Msi B450 Tomahawk Max : 855 Lira
    Sapphire Pulse 5700xt : 3020 Lira
    Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz : 790 Lira
    XPG 512GB S40G RGB : 560 Lira
    Seagate Barracuda 1TB HDD : 240 Lira
    CM Masterbox MB511 Tempered Glass : 604 Lira
    FSP HYDRO G 750 SERİSİ 80PLUS GOLD : 729 Lira
    Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB : 668 Lira

    9816 Lira ediyor ama bence daha iyi hocam. Yinede güle güle kullanın.
  • Video sizin mi hocam ?

    Konuya sistemle ilgili bilgi girerseniz daha verimli olur.

    Başarılar diliyorum.
  • pahalı almışsın kdv indirimi kovalayarak daha iyisini alabilirdin 1 ay sürerdi ama toplaman tam ölücülük yapamamışsın hiç yakıştıramadım
  • geçmiş olsun olmamıs daha iyisi yapılırdı para çöpe gitmiş


    buyur buda sana örnek olsun geçmiş olsun
    https://ibb.co/SvsNtYf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Ekim 2019; 10:34:18 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    bence ekran kartı 5700xt olunca daha iyi olmuyor ama bileşenleri pahalıya almış indirim kovalasa 1500tl daha ucuza alırdı yada daha iyi sogutmalı ekran kartı alırdı
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    koydugum 5700xt 3000 tl ve performansı 4400 tl lik 2070 süper e eşit 9k ya anca bu olur
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Kardesim sende pc onerirken hic driver sorunu var mi yokmu sallamiyosun sonucta fpsden onemli kafa rahatligida var adam alicak 5700xt reset atiyo mavi ekran veriyo yesil ekran veriyo bunlami ugrasicak o zaman herkese pulse 5700xt soyle gitsin nasilsa ucuz kimse driver problemlerinden bahsetmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEDT tabanlı soğutucuya yaptığın termal macun uygulaması tamamen yanlış.
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Kendim rx serisi kart kullanıyorum driver problemim yok kartlar daha yeni yavaş yavaş düelcek bu sorunların çogu sanki ilk rx çıktıgında sorun yoktu

    He tabi 4400 verip arkadaş işlemciyi düşürüp 3600 e 2070 süper koyabilir ama alınmış alınmıştır bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ekran kartları çok uğraştırıyor. Yok ayar yapıcan yok undervolt yapıcan falan filan. Kafam rahat olsun diye Nvidia toplamış arkadaş. O konuda bir şey diyemem. İşlemc ive diğer bileşenler de güzel duruyor gayet. Ancak oyun benchmarkında dikkatimi çeken bir şey. PUBG Lite testi yapmış arkadaş ama Vsync açık olmamasına rağmen 144fps üzerine hiç çıkmıyor oyun. Sebep ne ola ki?
  • Bence de Nvidia toplamakla iyi yapmışsınız. Sürekli ısınacak mı diye düşünmek aldığın destek zaten aradaki farkı açıklıyor yoksa hemen hemen aynı fiyat olurdu.
  • AMD'nin driver tarafını pek beğenmiyorumda, saçma sapan yorumlara da ayar oluyorum.
    Ekran kartı driver'ı kurarken ekran gidip geliyor diye AMD kart alınmaz diyenler var. Bunlara ne laf anlatacaksın ki.
  • Arkadaşlar forumun genelinde büyük bir yanlışlık gözlemledim; 5700 serisinin her kartı problemli ya da kullanımı zor değil. Ben 1 aydan fazla süredir ref. sapphire 5700xt kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım, defalarca da sürücü güncellemesi yaptım. Sadece daha önce araştırdığım için kartı ilk taktığımda biraz undervolt yaptım kendi yazılımı üzerinden ki bu işlem de dikkate alınmayacak kadar basit bir işlem. Yıllarca nvidia kullandım ve eksikliğini hissetmiyorum. Bu arada ısınıyor, patlıyor, yanıyor vs diyenlere kulak asmayın, uv sonrası kartım max 74 derece oıyor ve fan hızı da max %40-45 olarak ayarlı. Tabi ki fan sesi var ama kulaklıkla oyun oynayan için önemsiz bir detay. Ses konusunds takıntınız varsa özel soğutuculu bir model alırsınız. Özetle kartı kullanan ya da kullanmayan herkeste sanki nvidia ortaklıkları varmış gibi 5700 serisine karşı normal dışı bir karalama gözlemledim. Ben kartı öneriyorum arkadaşlar, bana göre olmuş bu kart. Sevgiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sapphire 5700xt modelininin alınabilir olduğu birçok kişi tarafından tavsiye edilmiş. Ona göre değerlendirmenizi yapın.
  • Beyler fiyat mevcut rakamı yansıtıyor. Rtx 2070’i öyle bir uygun fiyata aldım ki ağzınız açık kalır. Ama şu anda o fiyata kimse alamayacağı için vatanbilgisayar fiyatını yazdım. Yoksa 9.000 verecek öyle sağlam bir durumum da yok :) eleştirel yorumlarınız için de teşekkürler. Ekran kartını özellikle nvidia seçtim. Oyun videoları da yayınladığım için nvidia’nın uygulaması obs’de daha çok işe yarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misin? Şu an sıcaklık oldukça iyi ama yanlış bir şey yapmışsam düzeltmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    144fps’de limit varmış hocam, sonradan fark ettim. Yarın akşam iş çıkışı limiti kaldırır, tekrar yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı araştırmamı yaklaşık 2-3 hafta boyunca yaptım. İnanın ilk günlerde aradığım mobile 1080ti idi. İkinci el, mining yapılmamış 1080ti bulmak biraz zor olduğu için 2060 super’e yöneldim. Youtube üzerinde izlediğim testlerde neden 5700xt olmasın ki dedim. Referans model sonrası çıkan 3 fanlı modelleri de görmüşken iyice tamam dedim, neden 5700xt olmasın ki dedim. Ta ki sıcaklık değerlerine kadar. Hali hazırda 1060 kullanan birisi olarak ekran kartı sıcaklığı konusunda ki bu 1060 mobile olmasına rağmen tek bir şikayetim olmadı. 7700hq 90 derecede çalışırken, 1060 max 60-70’lerde geziyor. Hem de küçücük 14” bir laptopda! + youtube kanalım için oyun videoları da çekiyorum. Nvidia ve amd’nin yazılımlarını da karşılaştırdım. Amd inanılmaz yol katetmiş, çok ilerlemiş. Ama stabil çalışma benim için olmazsa olmaz. Elbet düzgün çalışan 5700xt’ler vardır. Hatta elbet sorunlu 2070’ler de vardır. Ama işimi şansa bırakamazdım. Evliyim, sorumluluklarım var. Bu iş için yaptığım masraf zaten çok yüksek rakamları buldu. Ekran kartı krizine girebilecek bir modda hiç değildim. Ayrıca mevcut laptop’um da gayet yeterli olabilirdi. 7700hq olmasa!!! Bir işlemci daha ne kadar sıcak çalışabilir bilmiyorum.

    Tekrar söylemek isterim. Olumlu/olumsuz, eleştirel kısacası her türlü yorumunuz için teşekkürler. Bilgi teknolojileri müdürüyüm, aynı zamanda bilgisayar mühendisi yüksek lisans öğrencisiyim. Uzun yıllardır bilgisayar işiyle uğraşıyorum. Her ne kadar yıllardır işim yazılım ile alakalı olsa da donanımdan hiçbir zaman kopamadım :) bilgim ve araştırmalarımla bana uyan en güzel sistemi topladığımı düşünüyorum. Son olarak da toplam harcadığım rakamı söyleyeyim. Sponsorluk indirimlerini saymazsak, 6.500-7.000tl civarına geldi. 9.000 tl yazmamdaki amaç sizi yanıltmamaktı. Şu an vatandan böyle bir sistem toplamak istediğinizde çıkan rakamı yazmak istedim. Sormak istediğiniz sorular olur ise özelden olsun buradan olsun bekliyorum. Sevgiler, saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.