Şimdi Ara

95. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI - TEKİRDAĞ/MALKARA (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
804
Cevap
8
Favori
297.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 325. Donemde askerligimi bu kislada yaptim. Ne kadar sey soylenmis, kimi guzel demis kimi cehennem. Bu kadar farkilik olmayacagina gore aslinda demek oluyor ki hesey sizin elinizde. Sonucta vatani goreve gidiliyor, askerlik hic kimse icin kolay degil, sonucta hayatinizin bir kisminda size zorla yaptirilan seyler oluyor. Sivil hayatta yasadiklarinizi askerde de yapabileceginizi dusunmeyin ve buna hazirlikli gidin yeter. Aslinda sorun kislada falan degil sizde bitiyor. Verilen emirleri duzgun yerine getiriyorsaniz kimse size laf etmez. Samimiyseniz herkes size samimi olur. Cakallik pesine duserseniz cehennem olmasi normaldir.

    Ben askerlik hayatim boyunca tugay komutani, kurmay baskani da dahil olmak uzere tugaydaki tum rutbeli personelle karsilastim. Hatta neredeyse tugay komutani ve kurmay baskanini gormedigim gun olmadi. Karargah binasinda oldugumdan en rutbeli subaylarla hergun karsilastim. Basar, Eken ve hatta Hayrabolu kislalarinda tanismadigim rutbeli kalmadi. Bir kere kotu bir soz isitmedim. Ha elbette sevmedigim kisiler de oldu ama isyerinde, okulda, mahallede de olmustur, hayatin dengesidir bu.

    Cok rahat askerlik yaptim diyen herkesten 10 kat rahat askerlik yapmisimdir bu tugayda ha askerlik yaptim diyenden de 10 kat daha fazla askerlik yapmisimdir. Gece 3'e kadar calistigimda oldu, izinlerin olmadigi donemde bana izin verildigide. Herseyi duzgun ve iyi niyetle yaparsaniz, heryerde cok rahat askerlik yaparsiniz, yeterki askere giderken tatile degil askere gideceginizi bilin.

    Hayatimin guzel 8 ayini gecirdim bu yavan, bos, koyden bozma ilcede. Kuvvet denetlemesi dahil irili ufakli 3 denetleme gecrdim. 10 gun tatbikat yapildi ve arazide kaldim. Icindekiler olmasaydi belki zaman bu kadar kolay gecmezdi.




  • 353 gün daha katlanırım bu malkaraya :D
    92/3 ler eğer sahra hizmet yazarsa dağıtım kağıtlarınızda , yukarıdaki okuduklarınızın hepsini unutun .
    Tugaydaki en düzgün yerlerden biridir sahra . ÖZELLİKLE ÜST DEVRE İÇİN :)
    Günler burda cidden yorucu geçiyo alt devre için ama aşırı hızlı geçiyo .

    Ama biran önce gelin gözümüz yollarınızı gözlüyor :)
  • Merhaba arkadaşlar,

    Hayrabolu'da askerliğini yapanlar veya bilgisi olanlar aşağıdaki konuya da yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54583826/tm.htm

    Teşekkürler,
  • Bir kac saat sonra sonuclar aciklanacak buraya dusenler olacaktir buyuk olasilik hayraboluya gonderileceksiniz adres olarak malkara yazacaktir tugay merkezi oldugu icin buraya dusenlere yardimci olmak icin burada olacagim
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı BAKIM
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 95'inci Zh. Tug. K.lığı
    MALKARA TEKİRDAĞ
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 95'inci Zh. Tug. Loj. Des. K.lığı Bkm. Brl. K.lığı
    MALKARA TEKİRDAĞ



    Bakım nedir bilen varmı napıyoz bakım da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu540 -- 10 Aralık 2011; 0:54:19 >
  • slm ben forma daha yeni katıldım benimde sevdiğim malkarada ama o karargahdaymış gerçi gideli daha 2 gün oldu usta birliğini yapıo burda şafak karanlık yani oralar nasıl şimdi ne durumdadır birazcıcık yardımcı olsanız bana yazılanları okudum kafam allak bullak oldu gerçekten o kadar kötümü yaaaaaa
  • 4 ünde oradayım bi aksilik olmazsa loj.destek kom.sahra hizm.bl e
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gnss

    95'İNCİ ZH. TUG. K.LIĞI MALKARA TEKİRDAĞ a düştüm.İstanbullu olupta dibime düşmenimn sevinci içerisindeyim :).. Her türlü tavsiyelere açığımdır.

    bende ist.pendik den geçicem malkaraya
  • İstanbul/Sancaktepe'den gelicem hayırlısıyla 12/02/2012...
  • Selam arkadaşlar, askerliğini Başar kışlada yada hayrabolu da yapıp bitirenlere geçmiş olsun gideceklerede şimdiden hayırlı teskereler dilerim.
    Ben 325. kısa dönem olarak önce 2 günlüğüne başar kışlaya sonra 26 gün acemi eğitimi için hayrabolu ya oradanda hayrabolu daki askeri gazinoya gittim. size kısaca nasıl yerler olduğundan bahsedeyim fikriniz olsun.
    Başar kışla Hayrabolu ya göre daha soğuk bi yer çünkü daha tepelik bi noktada kalıyo, kışın gidenler için zor bir yer. Birde çok fazla rütbeli personel denk geliyordu orada.
    Hayrabolu eğitim açısından çok sıkı bir kışla biz kısa dönem olduğumuz için daha kısa zamanda daha fazla şey öğrenmemiz gerekiyordu ve diğer askerlere göre eğitimlerimiz daha yorucu geçiyordu. En azından samimi olduğumuz uzun dönem askerler öyle söylüyorlardı. Hayrabolu da Başar kışlası kadar olmasada bayağa soğuk bir kışla. Kısa dönem askerler için gün içinde diğer uzun dönem askerlerin dersanelerini ortak kullandırıyorlar ama kısa dönemler pek sevilmediği için genelde pek oralara girip ısınmak mümkün olmuyor sorunlar çıkıyor. Günün sonunda eğitimler bitince acemilik süresince serbestsiniz kişisel bakım yemek telefon vs ihtiyaçlarınız için çokça süre ve seçenek oluyor. Telefon sorunu hiç yaşamadım diyebilirim. Bizim dönemimizde Şırnak ta uzun dönem askerlik yapan kardeşlerimiz bize katılmıştı biraz kalabalık olmuştuk ve telefonlarda falan sıkıntı oluyordu ama biraz sabırla hertürlü ihtiyaç giderilebiliyor. Dağıtım konusunda kısa dönemler için sıkıntı yok sadece tugay a bağlı kışlalara dağıtılıyorsunuz başka bir şehir bile çıkmaz.
    uzun dönem askerler için bir bilgim yok dağıtım konusunda. Dağıtımdan sonra kantin yazıcı haberci inzibat gibi bir göreve seçilirseniz askerliğiniz rahat ama yorucu geçer geriye kalanlar genelde birliklerde çavuş olarak görev yaparlar ve çok çok fazla yorulurlar psikolojileri bozulur ama çakı gibi de asker olurlar. Boyunuz 180 cm civarında kafanız çalışıyo ama eliniz yüzünüz fiziğiniz pek düzgün değilse bölüklerde çavuş olmanız neredeyse kaçınılmazdır.

    Ben gazinoya 28 günlük acemiliğimde seçildim. yemin töreninden sonraki gün gelip aldılar. Ben askeri gazinonun kasasında görevliydim aynı zamanda nöbetçi çavuşluk yaptım, hayatımın en uykusuz 4 ayını geçirdim günde 3.5 saat uyuyabiliyordum. Komutanlarıma defalarca söylememe rağmen bu konuda hiç birşey yapmamışlardı. görevimi kimseye devredemediğim için 4 ayda 3 kere çarşı iznine çıktım, eşim gelmesine rağmen evci iznine çıkamadım, 555 adet rütbeli personelin en az 300 tanesini hergün görüyordum.
    Benim zamanımda Bnb. İsmail Başoğlu Gazino komutanıydı ve çok zor bi komutandı. Kısa dönem askerlere pek kötü davrandığını görmedim ama asteğmenleri hiç sevmez askerlerinin hata yapanını affetmez fena şekilde döverdi. Ben defalarca şahit oldum.

    Aşırı derecede sorumluluk yüklü uykusuz soğuk yemekleri tek kelimeyle berbat gergin sıkıntılı bir askerlik yapmama rağmen askerliğim boyunca sadece bir kere bir komutandan yüksek sesle azar işittim. hakarete maruz kalmadım dayak yemedim.

    Gidecek arladaşlara diyeceğim şuki; kafanız çalışıyorsa, ne kadar zor olursa olsun görevden kaçmayıp, en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorsanız,hırsızlık ispiyonculuk ve kötü alışkanlıklardan uzak durursanız kısa dönem uzun dönem rütbeli yada sivil memur tüm tanıştığınız insanlarla mesafenizi koruyup çok fazla samimi olmazsanız en önemliside çavuş bile olsa sizden rütbeli birine her şartta askerliğin gerektirdiği biçimde davranırsanız. Aslanlar gibi sorunsuz şekilde bitirir bi dolu iyi anıyla dönersiniz.




  • selam arkadaşlar 75/3 çetin başar kışlasında sıhhiye bölüğünde askerliğimi yaptım inanın anlatmakla bitmez neler neler yaşamıştık.Ben devre kaybı olduğum için bu bölüğe yollanmıştım bölüğün yarısı devre kaybıydı ya da başka yerlerden sürgüne gönderilenler falan filandı ama zevkliydi. tugay da askerlik yapmak berbattır tankçıları sürüm sürüm süründürürler arazi olacak hiç bir yer saklanacak tek bir delik yoktur tugay da :) ama kışlaya düşerseniz araziye ayak uyduma şansınız vardır tabi ki değişmediyse oralar. bizim dönemimizde bağlık bir aarzi vardı ve yakınlarında bikaç köy vardı sabahları iştimadan sonra 20 dakika etrafta görünürdük ast subaylarla birlikte çoğu asker arazi olurdu ya p,kniğe giderdik ya yatar uyurduk ya içmeye giderdik sabah akşam bol bol meyve toplardık ceviz kestane ağaçları falan da vardı çok zevkli günlerdi. komutanların gözüne girmek isteyen bazı ahmaklar sabah akşam çalışırlar kürek sallarlar bu her yerde aynıdır :) bazı kötü yanları vardı mesela yemekten önce dua edilirdi tanrım yerine allahıma şükürler olsun diye dua etmek yasaktı yemek vermemekle tehtid ederlerdi bazı rürbeliler ve ast subaylar.hafta sonları tekirdağ merkeze denize gitme şansınız var geceleride çıkarsınız ama benim gibi yakalanırsanız 10 gün diskoya gidersiniz o lanet olası yer kötüdür :) yakalanmadıgın sürece her şey serbestdir malkarada öyle derdik. haa fena derecede tertipcilik vardır en az 1 2 defa tatbikat görürsünüz askerlğniz boyunca ve denetimler hiç ama hiç bitmez. spor da kötüyseniz çekeceğiniz var tankçı ve istikamcı olmayın gerisi kolaydır :) hayırlı teskereler gidecek olanlara




  • [size=3]meraba.. ben istanbul hasdal sakarya kışlasında piyade er olarak askerlik görevimi yapmaktayım.. bu sıralar şöyle bi söylentimiz var. bizim taburun hakkariye taşınma ihtimali varmış. böyle bi şey söz konusu olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim...
  • SELAMUN ALEYKUM arkadaslar.ben tekırdağ malkarada uzun donem olarak askerlığımı muhabere bölüğünde bıtırdım ve santralciydim.askerlıği buraya dusen arkadaslar ıcın ılk once tavsıyelerım ve onerılerım sunlardır.RAHAT ETMEK ISTIYORSAN SPORUN SİLAHLA ATIŞIN İYİ OLUCAK ÇÜNKÜ 95.ZIRHLI TUG.KOM.KARA KUVVETLERI YILDIZ DENETLEMELERINDE 2 YIL UST USTE BIRINCILIK ALMIS BIR TUGAYDIR YILDIZ DENETLEMESINDE SPOR,EĞİTİM,ATIŞ,HEPSİ YAPILIR YANI DEMEK ISTEDIM 95.ZIRHLI DENETLEMELERI COK CIDDIYE ALAN VE DENETLEMESI BITMEYEN VE SUREKLI BASARI ISTEYEN BIR TUGAYDIR.ONUN DISINDA TANK BOLUKLERI ICIN PEK IYI KONUSAMICAM COK DISIPLİN VARDIR,KARARGAH BÖLÜDE AYNI SEKILDE DIR.TUGAY ICIN GENEL OLARAK SU SOLENIR BOLUKLER ARASI BURASI BI CEHENNEM AMA CEHENNEMIN ICINDE CENNET OLARAK MUHABERE BÖLÜĞÜNÜ ADLANDIRIRLAR.MALKARA ÇOK KUCUKTUR KISI BERBATTIR GEZILCEK FAZLA BIR YERI YOKTUR.MUHABERE BOLUĞUNE DUSEN ARKADASLAR RAHATLIĞI HISSEDEBILIRLER AMA DIĞER BOLUKLER ICIN AYNISINI SOLEYEMECEĞİM SIMDIDEN HAYIRLI TESKERELER TORUNLAR VE GELECEK TORUNLAR... :)




  • Arkadaşlar Kısa Dönem Er Topçu olarak Usta Birliğim 95'inci Zh. Tug. K. Yrd. Top. Tb. K.lığı
    HAYRABOLU TEKİRDAĞ 'a düştüm.

    Nasıl bir yer? Bize neler yaptıracaklar? Topçu olmak nasıldır? Nasıl bir görev alsak rahat ederiz?
  • oranın ben varya taaaaaaaaaaaaaaaaaaa a. neyseee 349KD ne mi yapacaklar dürtecekler a.q
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acu540

    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı BAKIM
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 95'inci Zh. Tug. K.lığı
    MALKARA TEKİRDAĞ
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 95'inci Zh. Tug. Loj. Des. K.lığı Bkm. Brl. K.lığı
    MALKARA TEKİRDAĞ



    Bakım nedir bilen varmı napıyoz bakım da?

    Selam arkadaşım ben de 352. dönem olarak senin askerliğini yaptığın yerde yapacağım nasıl bir yerdir biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim
  • Walla kardeşim sıkıntılı bir yer. Genelde rdm dedikleri işe yaramaz tipler var uzun dönemlerde. Komutanların çoğu yavsak mizacli. Gorevi onlar verir sen almıyorsun. Uzun donemlere karşı ciddi dur önüne gelene iyilik yapma soğukkanlı ol. Bi sigara verirsin askerlik bitene kadar peşine düşerler. Komutanlarda kafa kırık adamalr sağı solu belli değil. Yapacağın is önemli değil sadece stres oluyor en mantıklısi kasmammak. Fazla ciddiye alirsan üstüne gelirler. Az raat olacan. Yazıcı falan olursan zaten rahat olursun. Benden bukadar. Malkara da gezecek ysr yok zaten çarşı iznini int cafede gecircen içeridede bol bol kitap oki. Kisa dönemlerle iyi arkadaş ol zatsn uzun donemden arkadaş olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acu540 A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler kardeşim inşallah çok sıkıntı olmaz..bir de bakım sınıfı nedir ne yaptın bakımda?
  • Walla hocam bakim sozde tank ve kamyon bakımı yapıyor. Ben silahlıktan sorumlu idim. Aksam7 sabah 7 arasi. Bi kisa dönem oraya 1 yazici bide kantinci gibi gorevler var sayıya göre değişir ama ağustosta 8 kisa dönem oluyor bi horev verirler uğraşır durursun bide nöbet başka sıkıntı olmaz. İs olarak yaptığın bişi yok. Dışarı bakkal borekci falana telefon bırakırsınız uciz yollu haftasonu kullanırsiniz. Ama acemilikten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acu540 A kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim ben acemilikten sonra gidecem oraya inşallah güzel geçer çok sağol bilgiler için
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.