Şimdi Ara

9700K ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,



    Daha önce sorunsuz bir şekilde i5 8600K ve Dark Rock 3 kule tipi soğutucuyla sıkıntısız kullandığım sistem 9700K ve Corsair H115i yükseltmesi yaptıktan sonra asla stabil olmadı. Yeni parçaları montaj ettiğimizde bilgisayar açılır açılmaz işlemci ısısı 100 dereceye varıyor ve bilgisayar kendini kapatıyordu. Sıvı soğutmayı başka bir bilgisayarda deneyince de aynı sorunu yaşayınca pompasının arızalı olduğuna karar verip garantiye yolladık. Asıl sorun burada başladı. Bu süreçte kullanmak için eski kule tipi soğutucumu tekrar sisteme taktığımda ise ısınma problemi olduğu gibi devam ediyor. İşlemci masaüstünde yük halinde değilken 40 45 derece fakat herhangi bir oyuna girme denemesinde çok kısa sürede 90 seviyelerine çıkıyor. Problemin ne olduğunu tespit edebilsem çözeceğim ama çözemiyorum. Kasamda tek fan var o da arka tarafta bu ısınmanın nedeni olabilir mi bilmiyorum. Ayrıca eski soğutucumu monte ederken 4 köşeden birini sıkamadım sanırım kurulum esnasında vidasını kaybettim nedenin bu olabileceğinden de şüpheliyim aşağıya fotoğrafını ekliyorum. Daha önce yaşamış olan, ya da bi tespiti olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

    Anakart: Asus Z370 TUF-Plus Gaming
    Windows 10

    9700K ısınma problemi9700K ısınma problemi







  • hocam fanı ters takıyorsun ve vidayı eksik attığın için soğutucu bloğa teması azalıyor cpunun.

    macun cpu ve soğucu arasına hava dahi girmemeli ama senin soğutucunun bir tarafı havada kalır bu şekil. pek stabil kullanmazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Darknes

    hocam fanı ters takıyorsun ve vidayı eksik attığın için soğutucu bloğa teması azalıyor cpunun.

    macun cpu ve soğucu arasına hava dahi girmemeli ama senin soğutucunun bir tarafı havada kalır bu şekil. pek stabil kullanmazsın.
    Problemin gerçekten bundan dolayı olduğuna emin olabilsem yeni bir fan alacağım aslında. İşlemci de yeni olduğu için fabrikadan hatalı olabileceğini falanda söylüyorlar. Böyle bir ihtimal var mıdır?
  • stok fanla dahi tam otutturup güzel bir macun sürüp denesen emin olacaksın hocam.

    şu an egzoz fanın sadece işlemcini ısıtmana yarıyor,zarar. istersen fanı ters takıp dene bir de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.