Şimdi Ara

9900k ve rtx 2080 li sistem için ssd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sistemi tamamladım geriye bir kaç parça ve ssd kaldı sizce nasıl bir şekilde yapabilirim ilk kez sistem topluyorum fikirlerinizi bekliyorum







  • Samsung SATA SSD. NVMe hız farkı tuzaklarına düşmeyin pratikte faydasını hissetmezsiniz.
  • Aynen öyle 970 evo plus m2 ssd aldım eski almış olduğum toshiba tr200 sata ssd'im de mevcut 7 aylık kullanımda en azından şu ana kadar bir fark hissetmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msb_bjk

    Aynen öyle 970 evo plus m2 ssd aldım eski almış olduğum toshiba tr200 sata ssd'im de mevcut 7 aylık kullanımda en azından şu ana kadar bir fark hissetmedim
    bu m2 ssd lere sistemi ve oyunları kuruyoruz değil mi ? elimde 2 tb taşınabilir disk var 500 gb nvme alıp yanına yedek almasakta 2 tb disklerimi kullansam olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali442dark

    bu m2 ssd lere sistemi ve oyunları kuruyoruz değil mi ? elimde 2 tb taşınabilir disk var 500 gb nvme alıp yanına yedek almasakta 2 tb disklerimi kullansam olurmu ?

    Alıntıları Göster
    Windows'u ve bir kaç oyunu m2 ye kurdum geri kalan her oyunu sata ssd ye kurdum resim film video arşivimde hdd'saklıyorum.Bence 500gb ya da 1000gb okuma yazma hızı iyi bir sata ssd tavsiye ederim.
  • Kendi kişisel görüşüm sistemi kuracağınız ssd nin mümkünse nvme olmasından yanadır. Daha pürüzsüz ve tepkisel bir win 10 deneyimi sunuyor. Olayı sadece oyun merkezli düşünmek nvme için çokta mantıklı bir düşünce değil. En nihayetinde oyun öncelikli sistem ram ine sonra video ram'e yüklendiği için bizim için tek fark eden şey yükleme süreleri olur ki onun içinde nvme almak saflık olur.

    Ama daha temel de Windows un genel anlamda kullanımında kesinlikle satalarla karşılaştırılamayacak bir deneyim sunuyor. En azından benim edindiğim deneyim böyle. Bazıları ssd'den geçip bir fark hissetmediklerini söylüyor. Oysa ben, çoğunluklu olarak en iyi M.2 sata evo kullanıcılarının bile ileriye dönük uzun erimli kullanımlarında bolca şikayet yorumlarını okuyorum. Bu yüzden kafam biraz karıştı diyebilirim.

    İllaki nvmelerde de ileriye dönük zamanla performans kaybı olacaktır diye tahmin ediyorum ama pratikte sunduğu hız o kadar yüksek ki bunun bir kayıp olarak algılanamaz bile.

    Yine de bunlar kendi kişisel görüş ve deneyimlerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.