Şimdi Ara

a2 ehliyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. 22 yaşındayım ehliyetim yok. motor alıcam(yamaha ybr 125) normalde b-a2 yi beraber almayı düşünüyordum fiyatlara bakınca son 2 senede 3 katına çıktıgını gördüm. zaten maddi durumum iyi değil motor parasını zor toplamışım iyice şevkim kırıldı. şu an sadece a2 yi almayı düşünüyorum.

    devlet taban fiyat belirlemiş.

    b ye 1300 tl kurs parası diyorlar. bunun 400 küsür harc parası vs eklersek kim bilir fiyat nerelere vuruyor

    a2 için de 940 tl kurs parası

    60 TL Teorik Sınav Harcı
    70 TL Direksiyon Sınav Harcı
    133,80 TL Motosikletı Ehliyet Vergisi
    108,50 TL Değerli Kağıt Bedeli
    20.00 TL Belge Harç Bedeli

    yani sadece a2 nin bedeli minimum 1300 liraya geliyor. istanbulda daha ucuza bulabilir miyim yoksa daha el mecbur d*malıcaz bu soygunculara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusesss -- 13 Mart 2016; 13:27:29 >



  • anca bızım gıbı ulkelerde devlet vatandasım su kadardan az odemesın en az bu kadar odesın dıyerek fıyat belırler anlamıs degılım,ortalama gırıs sevıyesı bır motorun 4 te 1 fıyatını ehlıyet ve harclara verıosun,sonra o motorun tekrar 4te1 i kadar plaka ruhsat ve sıgortayı oduyorsun,sonrada dunyanın en pahalı benzınını koyup tekerı donduruyorsun insaf yani insaf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauls

    anca bızım gıbı ulkelerde devlet vatandasım su kadardan az odemesın en az bu kadar odesın dıyerek fıyat belırler anlamıs degılım,ortalama gırıs sevıyesı bır motorun 4 te 1 fıyatını ehlıyet ve harclara verıosun,sonra o motorun tekrar 4te1 i kadar plaka ruhsat ve sıgortayı oduyorsun,sonrada dunyanın en pahalı benzınını koyup tekerı donduruyorsun insaf yani insaf

    aynen öyle çok güzel açıklamışsın 2009 daki fiyatlara bakıyorum millet 250 liraya her şey dahil a2 ehliyet almış. şimdi oldu 1300 tl. 5 katına çıkmış. bir de utanmadan enflasyon %8 diyorlar.
  • bırde sunu sorayım bende b var 15 yıldır,tamam sadece dıreksıyona gırecegım eyvallah ama A1 ILE A2 dıreksıyon sınavı,parkuru aynımı bunun bılgısını bulamadım hıcbıryerde,yanı a1 daha basıt ıse a1 alayım cunku ben zaten 100-125 cc falan bır motor ıstıyorum yeterlı bana,ama acıkcası sınav gozumu korkutuoyr ve daha basıtse a1 alayım dıorum
  • hocam bir şey soracağım. eğer b ehliyetiniz olsaydı kurs fiyatı yine aynı mı olacaktı ?
  • Merhaba dusmesi lazim normalde cunku yazili sinava girmiyorsunuz ders de almiyorsunuz sadece direksiyon egitimi ve sinavi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Sadece motor farki olmasi lazim diger hersey hemen hemen ayni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    bu olay kafamı çok kurcalıyor. 300tl falan olsa ki hadi diyelim zam oldu taban uygulama falan 500 olsun. 900-1000 falan çok uçuk rakamlar. hani ehliyete toplam 800 tl falan ayırabilirim kart dahil, sırf 940 kursa vermek nedir.
  • Tam degnekcilik iste ben kendimden ornek vereyim, b sinifa sahiptim a sinifa kaydoldum 390 liraya, sadece direksiyon dersi 15 dk filan girdim o kadar, karsiliginda ne aldim 75 kurus bedelli sertifika simdk ne alaka ben nereye verdim bu parayi ne egitim aldim ne derse girdim ne baska bisey. Kaldi ki ben yine az odemisim suan dediginiz gibi verdikleri egitimlerine gore fahis fiyatlar talep ediyorlar. Herkes bi yerden digerini kaziklamaya calisiyor Allah sonumuzu hayreylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer B sınıfı ehliyet varsa , kurs ücreti 770 tl , 133 lira harç , 108 kart bedeli , 20 tl emniyet haracı.....

    direksiyon sınavı oldukça zor , bilginiz olsun ,

    A1-A2 direksiyon sınavı arasında pek fark olduğunu zannetmem , ben A2 ye girdim ,
  • sevenpounds kullanıcısına yanıt
    hocam bu 770tl sabit mi ülke genelinde ? bir de hani tanıdık olan yerlerde eskiden 300tl ye kayıt olabiliyorduk şimdi bu olay bitti mi yani
  • 770 tl istanbul genelinde sabit , illere göre değişir ,
    artık o devir bitti ,
    sınava iyi hazırlanın müfettişler gerçekten zorluyorlar artık
  • Antalyada herşey dahil sınavı,trafiği,kursu falan 740 a kaydoldum.Zaten B'yide ordan almıştım.Sınav zamanından önce eğitim için ararız dediler bende sormadım hiç ne zaman bu direksiyon sınavı bilen var mı ?
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Gecen gun bir arkadas 2 3 nisan dedi ama teyit etmeniz onemlk kursunuzla irtibata gecin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şişlide bir kursa sordum. B sınıfı ehliyetm var sadece A2 almak istiyorum. 770 TL kurs ücreti + 330 TL diğer masraflar dedi. Toplam 1100 TL Ayrıca motor eğimini sürücü adayı öğreninceye kadar veriliyormuş. Bu bilgiler ışında ne dersiniz, kayıt yaptırayım mı?
  • Sağlık raporunu bedava alabileceğimiz bir yer var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guitarman

    Şişlide bir kursa sordum. B sınıfı ehliyetm var sadece A2 almak istiyorum. 770 TL kurs ücreti + 330 TL diğer masraflar dedi. Toplam 1100 TL Ayrıca motor eğimini sürücü adayı öğreninceye kadar veriliyormuş. Bu bilgiler ışında ne dersiniz, kayıt yaptırayım mı?

    her yer öyle hocam. az evvel aradım 3 tane kursu. ücretinizi peşin vericem şu 60-70 tl sınav ücretini karşılayın gibisinden teklif yaptım. yine bana mısın demediler.
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Kurslar yonlendiriyorlar , sakin hastane aile hekimi ugrasmayin hem para hem zaman kaybi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Sağlık raporunu aile hekiminden ücretsiz olarak alıyorsun, nokta!
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu kursun adını telefonunu filan verebilir misin? Ben de aynı durumdayım, araştırmak için iyi bir başlangıç olabilir diye düşünüyorum. Reklam olur filan diyorsan özel mesaj gönderebilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.