Şimdi Ara

A2 ehliyet hangi motorları kullanabilir? Ve motor tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
74.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk motorumu aldım. Cbr250 ehliyet içinde direksiyon sınavını bekliyorum. Ancak A ehliyet kursu açan yer yok. Normalde şartları sağlıyorum ama A2 verebiliriz en fazla dediler ve A2 alaxağım. Esasında 600rr hayal ediyordum ama acaba başka bir 4 silindirli motor var mı A2 ile sürebileceğim. 500r da olabilir diyorum aslında ama ses ve güç olarak diğeri hep içimde kalacak. Olmadı seneye bi daha ehliyet için büyük bir şehre gideceğim. Tavsiyeniz nedir? A2 hangi motorları kullanabilir?



  • En yükseği bende 500R diye biliyorum. Beygir sınırından dolayı yüksek bir şey kullanamazsın. Benim babamında öyle olacak yani 500R, Ninja 300, RC 390, Duke 390, R25, MT25 vs. vs. türevleri.
  • A2 ehliyet ile 600cc 47 hp e kadar olan motorları kullanabilirsin
  • Ben aslında 0-100 ü hızlı bir makine istiyorum. Yüksek hızlarda kullanmayı pek düşünmüyorum ama 0-100 e hızlı çıksın istiyorum. Sanırım en mantıklısı 500r
  • Gücün ağırlığa oranı 0.2 yi geçemez diye bir kriter daha var. RC390 ve Duke 390 ı da kullanamaz. 500R ağır olduğundan bu oran 0.2 yi geçmiyor, kullanabilir.
  • Ama rc390 zaten daha yavaş kalıyor. Hayret hem hafif hem daha yavaş. Honda daha iyi bir marka sanırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Gücün ağırlığa oranı 0.2 yi geçemez diye bir kriter daha var. RC390 ve Duke 390 ı da kullanamaz. 500R ağır olduğundan bu oran 0.2 yi geçmiyor, kullanabilir.

    Bilmiyordum uyarınız için teşekkür ederim.

    0-100 ü hızlı makine istiyorsan CBR500R ı bilmiyorum ama tek silindir makineler daha hızlı olabiliyor kalkışta ama mesela R25 ile RC250 de RC250 daha hızlı kalkıyormuş fakat son hızda tabiki R25 geçiyor. Param olsa ben ABSli Ninja 300 alırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 12 Mayıs 2017; 19:1:42 >
  • Selam mecidiyeköyde a ehliyeti için kurs acan yerler var arayıp görüşebilirsin 4 silindir yerine 3 silindir mt 09 öneririm a2 ehliyetle hangi motorları kullanabilirsin aşağıdaki yazıdan incelemeni tavsiye ederim.

    A2 Ehliyet ile Hangi Motosikletler Kullanılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsafir -- 8 Temmuz 2019; 0:39:28 >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece A1 de cc sınırı var 125cc. A2 de cc sınırı yok sadece dediğiniz gibi 47hp sınırı var(güç denge oranını vs söylemiyorum)
  • Burda herkes çok güzel teknik bilgilerle yorumlamış ancak bizim trafik polislerimizin çoğu, bu teknik bilgilerden bi haber olduğu için, ezbere iş yapıp, kesiyorlar cezayı...
  • Bekir.33 B kullanıcısına yanıt
    A2 ehliyetinde de cc sınırlaması var 600 cc ye kadar (600 cc dahil değil) izin veriliyor.
  • Fientix isimli kardeşim abim ablam kim olduğunu bilmiyorum ama yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen. KESİN VE NET BİR ŞEKİLDE A2 EHLİYETİNDE CC SINIRI YOKTUR! Aksini iddia eden geçerli bir belge göstersin!
    Yönetmeliği de buraya bırakıyorum artık bu tartışma konusu olmaz herhalde.http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm 2015 tarihli yönetmelik bu, 2017 tarihinde değiştirilen birkaç madde bizim konumuzu kapsamıyor şuan da A tipi ehliyetler için geçerli olan yönetmelik buradadır. Google Chrome ile açın sağ üstteki 3 noktaya tıklayın sayfada bul seçeneğini seçip arama kısmına A2 yazarsanız A2 ile ilgili yerler çıkar. .




  • 35 kW geçmeyecek kW/ağırlık 0.2 nin altında olacak tüm motorları kullanır inazuma f veya benelli 500 bu gruba giriyor
  • Konu ile alakasız olacak, kusura bakmayın ama;

    Benim B ehliyetim var ve A2 için kursa kaydoldum. 3 günde eğitimi verip sınava sokuyorlarmış kursta. Dün bir başka arkadaşa bunu söylediğimde çok şaşırdı. 2-3 hafta motor üzerinde hissiyat kazanıp alışman lazım ki ancak motoru stop etmeden kaldırıp sınavı geçebilmek için dedi.

    Kurs yetersiz mi sizce? Ne yapmalıyım?
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Kurstan kursa değişkenlik gösteren bir durum aslında. Daha önceden kullanmışsan azıcık bile olsa farketmez, + cesaretin varsa motora binince bi an tedirgin olmuyorsan (bence) ehliyet için kursta gördüğün eğitim yeter ama trafikte kullanmak için kesinlikle yetmez. Ben ehliyet almadan önce 1-2 kere kısa mesafe(1km filan) kullandım. Sınava girerken de motor üstünde hiçbir şekilde tedirgin olmadım çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım. Ya aslında işin gerçeğini söylemek gerekirse, sen kendini biliyorsan ben yapabilirim diyorsan bitmiştir yok şöyle yok böyle değil herşey bundan ibaret. Başarılar diliyorum. Bi sorun olursa özelden ulaşabilirsiniz.
  • Yeni motor aldım BMW F650. Ruhsatta 36.7 kw, ağırlık olarak da 189 kg yazıyor. Oran 0.19. A2 ile kullanabilirim gibi gözüküyor. İlk kez motor alıp kullanıyoeum, polisle inşallah papaz olmam.
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    Benimde zamanında almayı düşünüp A2 ehliyetin sınırları karşılamıyor diye vazgeçtiğim bir modeldi. Az önce google'a sorarak tekrar teyit ettim, 35kW'ı geçmeyen motosikletleri kullanabiliryor. Ağırlık/güç oranı ve kw sınınırını tutturması gerekiyor diye biliyorum. İnşallah sıkıntı çıkarmazlar.

    Hayırlı olsun bu arada :) .
  • Teşekkürler. Ben de dün gece kontrol ettim, evet oran tutuyor ama motor 35 kW yı geçiyor. Ehliyeti de yeni aldım. Mecbur a ehliyet için kursa yazılacağım. Teşekkürler bu arada :)
  • A1 ehliyet max 125cc ve 0,1kw/motorun kg si
    A2 tam 2 katı destekler
    A ise sınırsız
  • Motor gücü 35 kw ‘ya kadar olan (47 beygire kadar) motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz.

    A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Akademimizde A2 sınıfı için “otomatik vites” seçeneğimiz mevcuttur. A2 sınıfı ehliyet alacaklar için eğitim ve sınav aracı olarak Bajaj Pulsar NS200, Yamaha Yzf R25 motosikletler kullanılmaktadır.Eğitimlerde öncelikle trafiğe kapalı alanda daha küçük boyut ve ağırlığa sahip olan A1 sınıfına uygun motosikletlerle çalışılır. Yeterli seviyeye gelindikten sonra A2 sınıfı motosikletle eğitiminiz tamamlanır.

    A2 Ehliyeti İçin Uygun Motosiklet Honda CBR 250R




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.