Şimdi Ara

A200-1YX Wireless Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Çeşitli forumları okudum, forumlarda ve ana sayfada arama da yaptım ama bir türlü istediğim bilgiyi bulamadım, ama eminim vardır!
    Biri bana yol gösterirse sevinirim.

    23 Haziran'da Ankara Ankamall Teknosa magazasından Toshiba A200-1YX model laptop aldım. Ürünü inceledik, zaten daha önce netten seçmiştim, fiziksel bir sorun göremeyince parasını ödeyip yüklenmesi için mağazada beklemeye başladık. Bu esnada dış kapakta çok ufak tefek çizikler farkettik. Başka bir ürün istedik, ellerinde tek kutu o olduğunu, ayrıca gereksiz titizlik yaptığımızı vs. söylediler velhasıl bir miktar tartıştık. Neyse, sonra parlak kasanın çizilmeye müsait olduğunu ve muhtemelen evde de kendimizin yol açabileceğini düşünerek kabul ettik, zaten yaklaşımları başka türlü davranmamızı zorlaştırıyordu. Ayrıca ürünün ambalajını önümüzde açmışlardı. Bu bir HATA kabul ediyorum, ama asıl sorunum yani sormak istediğim şey başka.

    Bir süre sonra laptopın wireless bağlantısının iyi çalışmadığını farkettim. Kopmalar oluyordu, bazen 10-15 dakikada bir, bazen çok daha sık aralıklarla ama muhakkak 1 saat içinde 2-3 defa kopmalar vardı. Wireless modemden bağlantıyı kesip tekrar bağlanmadan da browserda hiç bir yere gidilemiyordu. Nette ve teknik forumlarda birtakım araştırmalarımız sonucunda işyerindeki arkadaşlarla sorunun Vista kaynaklı olabileceğini düşündük ve XP yükledik. Ancak kopmalar devam etti. Internetten bağımsız olarak çeşitli wireless modemlere ping atmak suretiyle bağlantıyı test etmeye başladım. 15-20 pakette bir kopmalar yani timeout'lar olduğunu görünce Toshiba'yı arayıp nasıl bir yol izlemem gerektiğini danıştım. Ürünü alalı daha 30 gün dolmamıştı, kendilerine bunu da söylediğim halde aldığım mağaza yerine Toshiba servisine götürüp "onarım değil, ürün değişimi talep ettiğimi" not aldırarak teslim etmemi söylediler.
    Teknosa'nın daha malı satın alırkenki yaklaşımını da düşününce, Toshiba üzerinden gitmenin daha mantıklı olacağını düşündüm (ama galiba yanlış düşünmüşüm).

    Servisin yaklaşımı şu aşamaya kadar normaldi, tekrar Vista yüklediler v.s. kendi testlerinde sorun görmediklerini bildirdiler, tekrar teslim aldım. Ancak haftasonu dibine kadar 5-6 değişik marka laptop ve 2 ayrı wireless modem ile karşılaştırmalı testler yaptım. Sorun devam ediyordu. Bu sabah servisi aradım, laptopı tekrar kendilerine götürmemi istediler.

    Şimdi sorular:
    - Para iade hakkım artık kalmadı mı? (Serviste geçen süreyi de sayarsak 30 gün geçti, ama servise ilk teslim edişim 30 gün dolmadan önce idi.
    - Ürün değişimi tam olarak ne demektir? Aynı marka ve model ürünü almak zorunda mıyım?
    Yoksa üzerine para eklemek suretiyle farklı bir modele geçiş yapabilir miyim?

    Yol gösterecek, bilgi verecek herkese çok teşekkür ederim:)







  • Teknosada çizikleri farkettiginde keşke ısrarlara rağmen almasaydın.. Biliyorum o gibi durumlarda insanda hafif bir boşvermişlik oluyor.. ( bişey olmaz ya bu çizikten nolcak ki.. polyanna kesiliyoruz birden)

    - 3 defa aynı sorundan servise giderse değişim veya paranı alabiliyorsun.. ( üstüne para katıp başka modelde alınabilir sanırım)
    - 4 defa farklı sorunlardan servise giderse yine aynı koşullar geçerli..
    ( aynı sorundan serivse her yolladıgında servis formunda aynı sorunları yazmaya dikkat etmelisin)

    ßana birazda modemden kaynaklanıyormuş gibi geldi ancak farklı modemlerlede denemişsin. umarım sorunun biran önce çözümlenir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 28 Temmuz 2008; 15:23:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.