Şimdi Ara

aaaaaaa (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam mekanın resimlerinden çok hoş ama elit ve pahalı izlenimi uyandırıyor, mekanın görünen ön kısmına güzel bi el yazısıyla ufak bi kara tahtaya olsa hatta daha şık olur fiyatları renkli çiçekli bişekilde yazın ki insanlar görsün.ve sosyal medya reklamlarına ağırlık verin (instagram, facebook) misal günaydın diyen misafirlerimize ilk çay ikramımızdır, güler yüzlü müşterilerimize kahve ikramımızdır gibi insanın içini okşayan şeylerle reklam yapın (AMA BU REKLAMI GEREK SİZ GEREK PERSONELİNİZİN GÜLER YÜZÜYLE ALTINI DOLDURMASI GEREK) bizim insanımıza samimiyet gerek gerçekten gelip gülümseyip beleşe kahve içeyim kafasında olmazlar.işiniz zor başlangıç ve yeni bi tecrübe olduğu için ama güleryüzünüzden esnaflığınınzdan kalitenizden ödün vermeyin.zamanla kazanacaksınız buna rmin olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErsinBoz -- 15 Nisan 2019; 22:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğma büyüme bir Kadıköy'lü olarak Tunahan arkadaşımızın 1 aydır yürüttüğü kafe&pastane konseptli mekanına hem kendisi ile bizzat görüşmek hem de ürünlerini deneyimlemek için gittim. Okuduğu branştan kendisine bir çıkar yol çıkmadığı için kendisi bir risk alarak genç yaşında kısıtlı imkanları ile yapmaktan keyif aldığı ve uzunca süre deneyim kazandığı bir alan olan tatlılar üzerine yoğunlaşarak insanlara pazarlayacağı bir kafe işletmeye karar vermiş. Kendisinin ağzından kuruluş hikayesini dinlediğinizde tatlılar (özellikle cheesecakeler) üzerine duyduğu o heyecanı ve isteği bariz bir şekilde görebiliyorsunuz. Kendisi bunun yanı sıra müşterileri ile oldukça samimi ve bir o kadar da mütevazi bir tutum sergilemeye özen gösteriyor ki samimiyeti dışında, bence gerçekten iddialı olduğu bir işte bu denli mütevazi olması maalesef pazarlamaya çalıştığı malın kalitesini ve alınabilirliğini geri plana atıyor. Bu yüzden iddialı olduğu işte kendisini sergilemekten kesinlikle kaçınmaması lazım, tabi ki bir anda vitesi 5'e takarak değil, yerinde ve kararında bir özgüven sergileyerek.

    Ürünlerinin lezzet ve kalitesini değerlendirecek olursak; kesinlikle uygun fiyatının çok çok üzerinde bir lezzeti ve kalitesi var yaptığı cheesecakelerinin. Daha da açacak olursak, bildiğimiz o standart cheesecakelerden çok daha doğal ve farklı bir havasının olduğunu söylemek lazım. Peynirli tatlılara karşı bir antipatisi olan insanların bile gayet keyifli bir biçimde yiyebileceği lezzete; ek olarak da kalori hesabı yapan insanların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği hafifliğe sahip. İmkanı olanların muhakkak gidip deneyimlemesini tavsiye ederim. Cheesecake ile arası bozuk olanlar için mekanda yan ürün olarak pastalar, kekler ve magnolia tatlıları mevcuttur.

    Mekanın çiçeği burnunda olduğu için konsept ile ilgili çok fazla bir yorum yapmaya gerek duymuyorum şuanda, çünkü zaman içinde gelişecektir, gelişmesi de lazımdır. Tek sıkıntı mekanın biraz da doldurulması ve pastane havasından ziyade biraz da kafe havasına sokacak daha rahat bir oturma düzenine ve daha renkli bir ambiyansa ihtiyacı var.

    Bence eksik olan en bariz şey kesinlikle mekanın ismi ve bunun potansiyel müşteri kitlesine pazarlanması. Mr. Cheesecake maalesef hiç iddialı bir isim değildir, ek olarak cheesecake de birçok mekanda yan ürün olarak konumlandırıldığı için ana ürün olarak ecnebi ismi ile halkımıza pazarlanabilecek bir ürün değildir. Buna karşın, mekanda ön plana çıkarılmaya çalışılan ürün cheesecake olduğundan, her şeyden önce bunun yerli bir isim ve damak zevkimize uygun bir twist ile halkımıza benimsetilmesi ve kendi kültürümüze kazandırılması lazım gerekir. Çünkü elin maslahatı ile gerdeğe girilmez. Ülkemizde tutulmuş birçok bireysel işletmeye baktığımız zaman farkedilen en bariz durum, ürünlerini yerli ve kendilerine özgün isimlerle müşterilerine benimsetmiş olmaları. Lokmatanın yerli lokma tatlısını farklı bir formda sunması ve Moda Çikolatacısının imza ürünü olan Asuman Tatlısı bu durumun bariz örneklerindendir. Pazarlama konusuna gelirsek kesinlikle Instagram, Foursquare, Zomato ve Trip Advisor gibi sitelerde mekan ismini duyurmalı ve müşterileri tarafından ön plana çıkarılmalı, hatta yapılabiliyorsa Youtube üzerinde popüleritesi artmış gurmelik kanallarla anlaşılarak mekanın tanıtımı yapılmalıdır.

    Fiyatlar ilk açılış için fazlası ile makuldür ve kesinlikle daha aşağı çekilmemesi gerekir, çünkü bir standart belirlenmesi lazım ve indirim uygulanması bu standart algısını aşağı çekebilir. Genç yaşında göstermiş olduğu medeni cesaretinden ötürü kendisini tebrik eder, işletmesinin kendini döndürebildiği, hatta üstüne kar koyabildiği günlere bir an evvel gelmesini dilerim. Şimdiden kolay gelsin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Nisan 2019; 2:39:35 >




  • Sosyal medya reklam uzmanlığı yapıyorum dilerseniz yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A Lifetime

    Bu daha çok hater bi yorum olmuş
    Tam aksine tabela ve dükkan çok güzel sade.Bu adamı ignorelayın

    Alıntıları Göster
    Tamamen agreeliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla tebrikler başarmana sevindim azimin çok iyi başarılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuyu gorunce garip oldum acikcasi bende kisa sure once dukkan kapadim (cafe) hem piyasanin rezalet olusundan hemde tecrube sahibi olmadigimdan bagira bagira gitti tekrar kendi isime dondum neyseki biraktigim gibi buldum. uzun lafin kisasi mekan sahibi arkadasa bol kazanclar diler yeni girisimci arkadaslara 100 kere dusunmesini tavsiye eder is degistirecek arkadaslarada bildigi isten sasmamasini oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kesinlikle paket yapin. Mesela cheescake 12 tl cay 3 tl ise. Cheesecake +cay yine 12 tl olsun. Insanda ucuza yeme hissi de olusturursunuz. Sahsen ben boyle paketleri tercih ederim hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkanınızın bulunduğu mevkii uygun ise acilen poğaça, börek ve kahvaltı sandviçlerine yönelmenizi tavsiye ederim. Yaz yaklaşırken tatlı aşığı özellikle hanımlar, diyet moduna giriyor.Oysa kahvaltı iş yerinde ayakta durabilmek için vazgeçilmezdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockinlife -- 16 Nisan 2019; 0:20:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen ciddi ciddi şu ekonomik durumda dükkanının neden dolmadığını mı sorguluyorsun ? Lmao
  • Glikoz yerine beyaz şeker , ucuz yağ yerine kaliteli yap kullanıyorsan bunu dükkanın bir yerine iliştir.Müşterinin Çok fazla gözüne sokmadan...
    Buna dikkat eden insan sayısı düşündüğümüzden fazla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekan çok tatlı görünüyor . Umarım herşey gönlünce olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheese cake nedir bu ülkede cheese cake tutarmı cidden çok boş bir işe kalkışmışsın çevrende bir Allahın kulu demedimi oğlum cheesecakele ne işin var diye. git pideci dönerci aç bakıyım kapında kaç kişi kuyruk oluyor
    Ayrıca konu csb olabilir öğretmene benzemiyorsun yazılarında bir sürü imla hatası var tam tipik liseli bir cahil gibi yazmışsın. hat safhada değil had safhada mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tunahan1071 Selam bir tasarımcı olarak uyarmak istedim. Tabelada kullandığınız logo tasarımı ve font tasarım disiplini çerçevesinde özenle üretilmiş çalışmalar değil. Font oldukça kötü.

    Kurumsal kimlik ve marka bilinirliği yaratmak adına bu konuda profesyonel bir tasarımcı veya reklam kurumundan destek almanızı tavsiye ederim. Tabela , logo deyip geçmeyin gerçekten önemli.
  • Dostum bende buradaki yorumlardan yola çıkarak, öncelikle hedef kitleni belirlemeni tavsiye ederim ki en önemlidi de budur diye düşünüyorum. Daha sonra hedef kitleye uygun menuleri sandalyeleri düzenle. Örneğin starbucks a gelen kitle neden starbucksa gidiyor? Daha rahat ve uzun süre oturabildiği kendi kafasında insanların takıldığı yer olduğundan ve menunun kendisine cezbedişi. Bu insan neden bir pastaneye gidip otursun ki veya lüks bir mekanda kahve içsin?

    Ek olarak doğal ürün yaptığını söylüyorsun bunuda göze sokmadan biryerlere iliştirmeni tavsiye ederim örneğin yukarıda arkadaşlar tabeladan bahsetmişler. Tabelaya doğallığı hissettirecek duyguyu katabilirsin. Birde sosyal mecraları kullanmaktan çekinme.
    Aslında satılmıyor diye birşey düşünmüyorum ben, her malın bir alıcısı vardır ama sen o kitleye ulaşabiliyor musun? Mesele kalite olsaydı kimse Çinden ürün almazdı ama deli gibi satıyor, mesele hedef kitleye ulaşabilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sabredin dayanin
    Bende yakinda hic yapmadigim bir ise girisecegim
    Ve ilk 7-8 ay gelir olmayacak bunu bile bile giriyorum
    Sabirli olun moralinizi yuksek tutun hersey zamanla olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabredersen karşılığını alırsın...
    Girişimcilik çok zordur. Ben ilk 3 ay neler çektim, yaşadığım stresten dolayı kalp çarpıntısı baş gösterdi.

    İşini yap, donanımhaber ölücüleri bile sana destek oluyor sırtın yere gelmez :)

    Burada harika tavsiyeler vermişler. Mesela tabela sempatik değil. Veya ilk bakışta burası entel mekanı pahalıdır der girmezler. Bir iki ürününün fiyatıyla beraber büyükçe fotoğraflarını koy ama çok fazla olmasın en fazla 2-3 tane. Fiyat çoktur deyip korkanları çekmiş olursun.

    Sabret dayan. Bir süre sonra göreceksin her şey yoluna girecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koca koca mekanlar bile yeri geliyor tavuk döner satıyor. ticarette esnek olmak önemlidir. verilen örneklerde de görüldüğü gibi müşterinin isteklerini tespit edip ürün, fiyat ve sunumu ona göre tasarlamak gerekiyor.

    büyük vizyonlar küçük bütçelerle olmuyor. eğer büyük bütçeniz yoksa vizyonu dayatmak zarar verir.

    size ne yapacağınızı söylemem doğru olmaz. fakat ben ne yapardım onu anlatabilirim. bu işin profesyoneli değilim kendi tecrübe ve gözlemlerime dayanarak bilgi veriyorum. işin uzmanı olan arkadaşlar lütfen düzeltsinler.

    ilgili bölgede hedeflediğim kalitedeki mekanlara gider izlerim. müşteri kitlesini, neler aldıklarını, ortalama kaç kişi olduklarını, ne kadar harcadıklarını kabaca takip eder hesaplarım.
    müşteriye ulaşma kanallarımı belirlerim. 2 ana kitle var. bir zaten bu ürünü başkasından alanlar ve ilk defa bu ürünle tanışacaklar. bu iki grup için de ayrı pazarlam stratejileri geliştirmek gerekiyor.

    pazarlama stratejisi nasıl geliştirilir ? hedeflenen kitleye erişim yolları tespit edilir. hedeflenen kitlenin görsel zevkine uygun materyaller hazırlanır. hedeflenen kitleye bu reklam materyalleri ulaştırılır.

    bunlara ek olarak eğer imkanınız varsa dolaylı tanıdığınız kişileri davet edip deneyimlerini yorumlamalarını isteyin. zira işin içinde olan kişiler dışarda olanlarla aynı açıdan göremezler. işi yapan için çok basit görünen şey dışarıdan biri için bambaşka görünüyor olabilir. bunları da yabancı amatörlere test ettirerek tespit edebiliriz.

    geleneksel olarak trendleri takip etme, rakip firmaları taklit etme gibi şeylerden bahsetmiyorum bile onları zaten yapmanız gerekiyor. taklit etmeyi aşağı gibi görmemek lazım zira müşteri alışkın olduğu tarzı görmeyi sever.

    tüm bunlara rağmen başarı sağlanamıyorsa geriye iki ihtimal kalır. ya müşteri başarısızdır parası yoktur vb. yada siz başarısızsınızdır. işletmecilik ayrı bir meslektir. iyi bir yemek şefinin iyi bir işletmeci olamaması gayet normaldir. bu noktada profesyonel yardım almak fayda sağlayabilir. oda ayrı bir bütçe demek tabiki.

    bu sebeple işe küçük başlamak çok önemlidir. zira ticaretin kuralları ancak deneyimle öğrenilir. büyük paralarda deneme yaparsanız büyük batarsınız. fakat küçük paralarda denerseniz batsanız bile geri dönüşü kolay olur. bir daha ki sefere aynı şekilde batmazsınız




  • Eyleniyor muyuz gençleeerrr😎😎😎
    Düştüm mapus damlarına öğüt veren çok olur
    Toplasam o öğütleri buradan köye yol olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 16 Nisan 2019; 6:21:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.