Şimdi Ara

AB’den iPhone Modelleri Dahil, Tüm Cihazlarda USB-C Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AB, tüm iPhone modellerinin kaderini değiştirebilecek bir USB-C kararını gündeme aldı.


    Avrupa Birliği‘nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, akıllı telefon ve diğer elektronik üreticilerini cihazlarına ortak bir USB-C şarj bağlantı noktası takmaya zorlama planlarını duyurdu. Teklifin, rakiplerinin çoğu tarafından benimsenen USB-C konektörü yerine tescilli Lightning konektörünü kullanmaya devam eden Apple üzerinde en büyük etkiye sahip olması muhtemel. Düzenlemeyle birlikte, insanların yeni elektronik ürünler satın aldıklarında mevcut şarj cihazlarını ve kabloları yeniden kullanmalarına izin vererek elektronik atıkları azaltmayı amaçlamaktadır.

    Telefonlara ek olarak, kurallar tabletler, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler, video oyun konsolları ve kameralar gibi diğer cihazlar için de geçerli olacak. Üreticiler ayrıca hızlı şarj standartlarını birlikte çalışabilir hale getirmek ve müşterilere cihazlarının hangi şarj standartlarını desteklediği hakkında bilgi vermek zorunda kalacak. Teklif kapsamında müşteriler, dahil olan bir şarj cihazı olmadan yeni cihazlar satın alabilecekler.

    AB Komiseri Thierry Breton düzenlediği basın toplantısında, tekliflerin kablosuz değil, yalnızca kablolu şarj cihazları kullanan cihazları kapsadığını söyledi ve “kablosuzda inovasyon için çok yer var” dedi.

    Revize edilmiş Radyo Ekipmanı Yönergesi önerisinin yasalaşması için Avrupa Parlamentosu’nda oylanması gerekecek. Kabul edilirse, üreticilerin yeni kurallara uyması için eninde sonunda 24 ayı olacak. Parlamento, 2020’nin başlarında ortak bir şarj cihazıyla ilgili yeni kurallar lehinde oy kullandı ve bugünün önerisinin geniş bir desteğe sahip olması gerektiğini belirtti.

    Komisyon üyesi Thierry Breton, “Şarj cihazları, en temel elektronik cihazlarımızın tümüne güç sağlar. Gittikçe daha fazla cihazla, değiştirilemeyen veya gerekli olmayan daha fazla şarj cihazı satılmaktadır. Buna bir son veriyoruz. Teklifimizle Avrupalı ​​tüketiciler, tüm taşınabilir elektronik cihazları için tek bir şarj cihazı kullanabilecekler – bu, rahatlığı artırmak ve israfı azaltmak için önemli bir adım.” ifadelerini kullandı.


    Yeni iPhone modelleri USB-C kablosu ile mi şarj olacak?


    Yeni kuralların en büyük etkisinin, giderek evrenselleşen USB-C bağlantı noktası yerine Lightning konektörlü telefonlar üretmeye devam eden Apple tarafından nasıl karşılanacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

    Apple’ın bir iPhone’u Lightning bağlantı noktası olmadan üreteceği ve şarj edebilmek için tamamen kablosuz şarj teknolojisi kullanacağına dair söylentiler bile var.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • komünist rejim gibi aptal aptal kararlar. Isteyen istedigi gibi yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.