Şimdi Ara

ABD'de EPA, otomobiller için yeni emisyon kurallarını açıkladı: Şartlar yumuşatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'de EPA, otomobiller için yeni emisyon kurallarını açıkladı: Şartlar yumuşatıldı
    ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), otomotiv endüstrisi için nihai emisyon standartlarını açıkladı. Geçen yıl önerilenden daha gevşek bir zaman dilimi içeren düzenlemeler, 2032 yılına kadar ABD'deki yeni binek otomobil ve hafif kamyonet satışlarının çoğunun elektrikli veya hibrit olmasını zorluyor.



    2032'ye kadar emisyonlar yarıya inecek



    Yeni standartlar, Çevre Koruma Ajansı'nın geçen yıl ortaya koyduğu ve otomobil üreticilerinin 2032 yılına kadar emisyonları üçte ikiden fazla azaltmalarını gerektiren şartları yumuşatıyor. Yeni kurallarda 2032'ye kadar emisyonların yarıya inmesi gerekecek.



    Otomobil şirketleri ve otomotiv işçileri sendikası, elektrikli araçların satışlarındaki yavaş artış ve bazı hibrit araçların popüler olması gibi sebeplerle müşterilerin tam elektrikli araçlara geçiş yapmaya henüz hazır olmadıkları gerekçesiyle plana karşı çıkmışlardı.



    Emisyon kuralları, kilometre başına düşen sera gazı salınımına dayalı performans standartlarını belirliyor ancak otomobil üreticilerinin elektrikli araç satmasını zorunlu kılmıyor.  Yine de emisyonlarda daha sert kesintilerin gerekliliği, otomotiv endüstrisini standartlara uyum sağlamak için daha fazla elektrikli araç satmaya zorlayacak.



    Nihai kurallara göre, hafif hizmet araçlarının (sedanlar, SUV'ler ve kamyonetler gibi binek araçlar) sektör çapındaki hedef olan mil başına 85 gram sera gazı (GHG) emisyonuna 2032 yılına kadar ulaşması gerekecek. Orta hizmet araçları (büyük kamyonlar ve kamyonetler) için EPA, sera gazı emisyonlarının 2027'de 461 gram/mil'den 2032'de 274 gram/mil'e yüzde 44 oranında azaltılmasını zorunlu kılıyor.



    ABD'de EPA, otomobiller için yeni emisyon kurallarını açıkladı: Şartlar yumuşatıldı



    Çevre grupları karardan memnun değil



    Ancak çevre grupları, iklim değişikliğiyle mücadele için daha agresif eylemlere ihtiyaç olduğu konusunda uyardı. Özel araçları da içeren ulaşım sektörü, küresel olarak atmosfere yayılan emisyonların dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Duyuru öncesinde iklim aktivistleri Beyaz Saray'ı otomotiv endüstrisinin daha yavaş uygulama yönündeki baskısını reddetmeye ve daha katı standartları benimsemeye çağırdı.



    Ancak elektrikli araçların satışlarındaki yavaşlamanın yanı sıra, yakın zamanda Joe Biden'ın yeniden seçilme teklifini onaylayan Birleşik Otomotiv İşçileri'nin lobi çalışmaları bu kararda etkili oldu. ABD'de elektrikli araç satışları 2023'e göre yüzde 47 artarak satılan tüm araçların neredeyse yüzde 8'ine ulaştı. Ancak bu büyüme yılın son aylarında ve 2024'e doğru yavaşladı. Çünkü yüksek fiyatlar ve şarj ile ilgili endişeler bazı müşterileri uzaklaştırdı. Bu arada hibrit araç satışları, tam elektrikli araçlara göre daha hızlı arttı.



    Ayrıca Bkz.Yeni Lancia Ypsilon'un hibrit versiyonu da satışa çıkıyor



    Sektörün ana lobi grubu olan Alliance for Automotive Innovation'ın başkanı ve CEO'su John Bozzella, yaptığı açıklamada, zaman çizelgesini yavaşlatmanın "doğru bir karar olduğunu" söyledi ve "Hala zorlu bir hedef olan bu düzeltilmiş EV hedefleri, pazara ve tedarik zincirlerine yetişme şansı vermeli." sözlerini kaydetti.



    Biden Yönetimi, bu emisyon kurallarının, başkanın iklim girişimi olan Enflasyonu Azaltma Yasası'ndaki mali teşviklerle bir araya gelmesiyle elektrikli araçların daha fazla benimsenmesinin önünü açacağını umuyor.



     




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/3/20/24106638/biden-epa-vehicle-emissions-final-standards-electric-hybrid







  • Back to the I.C.E

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel candır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'nın kararından sonra geldi bu, elektrik ve emisyon için yumuşama var dünyada, mevcut yakıtlar yerine kullanılacak şu andaki içten yanma motorları değiştirmeden sentetik yakıt üzerine çalışmalara ağırlık vereceklermiş.

  • Büyük hata EV ye geçiş olması gerekenden de daha hızlandırılmalı neyse tüketiciler son kararı verecek.

  • Daha yakılacak çok ölü dinazor suyu var dünyada, o nedenle yavaştan alıyorlar… avrupada da bu yönde bir hareketlenme var. Olması gereken de bu. tüm dünyanın bodoslama elektriğe zorlanmaması lazım, neye geçilecekse de geçişin daha yumuşak olması gerekli…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 21 Mart 2024; 20:11:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Son kararı tüketiciler değil, doğa verecek. Doğa daha nereye kadar içine etmemize izin verecek göreceğiz.

  • Biz gariban Türklere 3 silindir araba kullandırıp doğayı korurlar merak etmeyin. Ukrayna'da kullanılan seyretilmiş uranyumlu mühimmatlar yüzünden 1. sınıf tarım toprakları zehirlenmiş kime ne. Türkler 3 silindirli araç kullanacak bitti.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Tüketiciler derken 2027 de elektrikli araba üretimi daha ucuz olacak ICE dan, fiyatlarda yansıyacak bu durum daha ucuz alım fiyatı ve daha ucuz işletme fiyatı derken çoğunluk zaten EV ye geçecek yeni araç alacakları zaman sentetik yakıt boş iş rüzgardan ürettiğin elektriği %87 verimlilikle EV araçta kullanırken sentetik yakıtta bu oran %9 a düşüyor Hidrojen den de beter bir durum bu. Galonunun 40 dolar olduğu u hesaba katmıyorum bile zenginlerin oyuncaklarını çalıştırmak için iyi alternatif tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 22 Mart 2024; 10:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupa 2013'te geçti... adamlar 2030'a işaret etmiş...99 gr için...

    çokta şey etmemişler...

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Doğru tabii ama benim kastettiğim daha çok buradakilerin aymazlığı. Sanıyorlar ki elektrikliye geçiş olsa da olur olmasa da, elektrikliyi sadece istersen tercih eteceğin, istemezsen etmeyeceğin basit bir alternatif ürün gibi algılıyorlar. Oysa elektrikli araba keyfiyet değil, zorunluluk. Öyle ya da böyle, elektrikliye geçiş kaçınılmaz, doğa sana bunu dayatıyor. Hükümetler şu an hala günü kurtarma kafasında hareket ediyorlar. Yakında bügünü kurtarayım derken yarını harcadıklarının farkına varacaklar ama o zaman çok çok geç olabilir.


    Buradaki bazı aynmazlar da sanıyor ki, hükümetler bastırıyor, firmalar direniyor. Firmaların direndiği doğru ama hükümetlerin bastırdığı yanlış. Çoğu hükümet karbon nötr olma programlarını gönülsüz hayata geçirdi. Bilim adamlarının ve teknotratların bastırmasıyla hayata geçti mevcut karbon nötr projeleri. Hükümetlere kalsa daha sittin sene fosil yakıtı ulaşımda ve elektrik üretiminde kullanmaya devam ederdik çünkü hükümet dediğin seçimle gelip seçimle giden bir otorite ve haliyle seçmeni ürkütmekten ve ekonomiyi soğutmaktan çekiniyorlar; Fazla hızlı giderlerse bir işsizlik ve yoksullaşmayla karşılaşmaktan korkuyorlar.


    Bilim adamlarına kalsa, elektrikliye geçiş öyle 2035, karbon nötr olma öyle 2050 gibi falan olmaz hemen yarın zorunlu olurdu ama hükümetler bir denge politikası gütmek zorunda doğaları gereği. Yani hem ekonomiyi canlı tutacaklar hem işsizliği artırmayacaklar ve hem de küresel ısınmayı yavaşlatacaklar ama tüm bunlar bir arada nasıl olacak henüz belirsiz. Küresel ısınma senin ekonomine, işsizlik oranlarına bakmıyor.


    Ama neredeyse tüm insanlar için bugünü kurtarmak yarını kurtarmaktan daha önemli çünkü insanlar doğaları gereği bencildir ve bu yüzden karbon nötr olma işi çok yavaş ilerliyor. O kadar uzun yaşarsak gelen felaketin sonuçlarıyla acı bir biçimde yüzleşeceğiz. O zaman bu ICE savunucularının yüzünü görmek isterdim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.