Şimdi Ara

ABD’de saatlik asgari ücreti 2 katına çıkarıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Bir de asgari ücrete çalışan sayısı az oralarda. Türkiye gibi nüfusun yarısı asgari ücretli değil.

    İdris Usta USA kanalını takip etmenizi tavsiye ederim. Adamlar çok basit tamir tadilat işleri ile gayet iyi bir hayat yaşıyor Kanada'da.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Takip ediyorum ara sıra. Bu arada kanada değil amerika olması gerekiyor, yeni taşındıysa bilemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    biden yönetimi vergileri artırdı yanlız,o kısmı es geçilmiş..


    kurumlar vergisini %21den %28.8e

    gelir vergisini %37den %52ye

    küçük firmaların vergisini %29dan %39a

    sermaye ve kar payı vergilerinide %23.8 den %43.4 oranına yükseltti..

    Bu bilgi dogru degil. Vergileri artirma plani var ama daha artirmadi. Ayrica oranlar boyle artmayacak. Bu sekilde artislar mumkun mu zaten ? $400k geliri olanin vergisini %2 artiracak.

  • Amerika'da kimse kolay kolay asgari ucrette calismaz zaten. Toplam calisana gore orani %2 lerde.

  • Mihoku kullanıcısına yanıt

    Bir devletin zayıfladığını belirtilerinden biri de ekonomi içerisindeki payının gitgide artmasıdır. Biden'in vergi artışı planları son olmayacak ve gitgide daha çok vergiye ihtiyaç olacaktır.


    Açıkladıkları ekonomik paketler yarın nasıl geri ödeyecekleri mi dahi dusunmedikleti kadar büyük ve popülist paketler. Demokratlar Amerika'nin geleceğini bana göre sorumsuzca bugünden harcamak istiyorlar. Sonuç olarak bu bonkör devlet harcamaları Amerika'nın gelegini ipotek altına alacaktır ve bu borçlanmalar o vergileri sürekli yükseltecek , devlet payını artıracak , Amerika'nın rekabetciligini azaltacak diye düşünüyorum.


    Vergi artışı bir kez gerçekleşti mi devlet o artışı direk 40 50 yıllık borç yaratmak için kullanacağı dan bir daha asla geri alınamaz o nedenle asıl mücadele vergi artışlarını ne pahasına olursa olsun engellemek olmalı çünkü bu vergiler devletin elinde büyük bir olasılıkla çok gereksiz yerlerde kullanılacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerika'nın siyaseti zenginleri soyup soğana çevirmekten çok daha öte tekellesmekte olan büyük şirket ve sektörleri Anti - Thörst yasaları ile parçalayıp doğal rekabet koşullarını canlandırmak olmalı.

    Gelir eşitsizliği in önüne bu hastalanmış sistemden ötürü çok az kişiye akan paraların devlet tarafından zorla alınması sadece paranın kötü birinden başka bir kötüye geçmesi anlamını taşır. Önemli olan bu paranın sağlıksız bir biçimde dağılmasına neden olan ekonomik yapıyı bozmaktir. Yani tekellerle mücadele ederek rekabeti tekrar canlandirirsaniz zaten para dağılışı doğal olarak çok daha sağlıklı olacaktir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 28 Ocak 2021; 13:57:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika adına güzel kokular geliyor.


    Yellen iş başında :)

  • ABD eyaletlerinden en az gelişmiş olanın bir şehrinin toplam üretimi Türkiye'nin tüm üretiminden fazla. Ama Türkiye'nin tüketimi ABD eyaletiyle yarışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Ocak 2021; 14:0:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de tüketimin bu kadar güçlü olmasının nedeni devlet ile halk arasındaki güvensizliktir.


    Her 10 yılda bir devalüasyon ve döviz krizinin vurduğu ve kurumsallaşmanın olmadığı , hukuka güvenin sakat olduğu bir ülkede tasarrufların yükselmesini nasıl beklersiniz ? Devalüasyon ile devletin kendi halkınin tasarruflarını defalarca kez soyduguni düşünürsek ?


    Tasarrufun olmasi ancak güvenin olmasi ile olur. Enflasyonun kalıcı bir biçimde ortadan kalkması ile olur.


    Merkez Bankası rezervlerinin nasıl kurutulduğunu ( üstelik bir DAMAT tarafından ! ardından İNSTAGRAM'DAN ! İstifa mesajı OKUYORUZ !)veya bu ülkede para basma olayının nasıl kapalı kapılar ardında seffaflikla alakasız yapıldığını düşünün. Sonra halkı neden tasarruf etmiyorsunuz diye suclayin bence. Böyle bir yerde ben olsam bende tasarruf yapmam açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 28 Ocak 2021; 14:7:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle biraz yanlış yazılmış haber önce onu düzelteyim. Saatlik ücretler 15 dolar a henüz çıkarılmadı 5 sene içinde kademe kademe çıkarılacak. Kendi düşünceme göre bu amerikada ki enflasyonu arttıracak bu da tüm dünyanın ekonomisini etkileyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoce -- 28 Ocak 2021; 21:43:0 >
  • biz de yağ fiyatı güncelledik

  • Adam piyasayı her açıdan eline almış, ben mi yapayım. Düğünde ahavaya attığı paralardan azıcık bana geldi ben de ömür billah devam edecek sandım, hep öyle sandım, ne bileyim, bileydim kendi paramı kazanırdım!

  • Helal olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yan etkileri herseye zam, giris seviyesi ve vadifsiz isciler icin issizlik arti kucuk isletmelerin direk batisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz onu bunu geçin de amerikada asgadi ucrete zam gelirse abd de herseye zam gelir bu durumda sizin 5 dolara aldiginiz dandim bi bilgisayar faresi 10 dolar olur , turkiuede dolarin fiyatida artar artik 5 dolarlik fare 200 lira olur...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sermer

    Önemli olan asgari ücreti arttırmak değil asgari ücretle çalışan sayısını azaltmak.


    Faiz ve Enflasyonla yanlış mücadele edildiği sürece sen asgari ücreti 5000' de yapsan fayda yok arkadaşlar şunu anlamamız lazım bence asgari ücrete zam yapmak çözüm değil çünkü asgari ücret zamlandıkça harcama yaptığımız şeylerde zamlanıyor eşit derecede.


    Örneğin sen özel sektörde bir manavda çalışıyorsun asgari ücret kazanman için komple manavda sattığın her şeye zam yapman lazım ki kazanasın.


    Enflasyon ve faiz sorunundan buralara geliyoruz yoksa asgari ücreti 5000 de yapsalar bizim alım gücümüzde bir şey değişmeyecek. Oldum olası yılbaşlarını sevemedim çünkü zam alacağız diye sevinen insanları anlayamıyorum. Alacağın zam açıklandıktan 5 dakika sonra gelen zamlarda açıklanıyor.


    Elektriğinden tut aldığın sakıza kadar zam vuruyorlar ee nereye kadar?


    Neden tarlada 1 TL manavda 5 TL işte bu yüzden.

    Ülkedeki en alt gelir seviyedeki grupta olmayı kabul edip maaş artışıyla gelirinin artacağına inanana bunun böyle olmayacağına ikna etmek deveye hendek atlatmaktan zordur .... Ülkede 700 milyar dolar toplam gelir var ve bu değişmiyorsa üstelik nüfus artıyorsa asgari ücretlinin maaşı ne olursa olsun geliri artmayacaktır... ücretlinin gelirinin artması için ülke milli geliri artmalı bunun içinde çalışan sayısı artmalı ( işsizlik azalmalı) kişi asgari ücretin üstünde gelir kazanmaya çalışmalı. Asgari ücretin artması için verdiği emeği vergilerin düşmesi için harcamalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Ocak 2021; 11:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    ABD eyaletlerinden en az gelişmiş olanın bir şehrinin toplam üretimi Türkiye'nin tüm üretiminden fazla. Ama Türkiye'nin tüketimi ABD eyaletiyle yarışıyor.

    Bu oy toplamak için popülizmin, çalışmadan tüketmenin sonucu. 20 milyon devletten maaş alan var 18 milyonda makarna-kömür alan... 2020 kriz yılı ama 40 milyar dolar cari açık var üstelik borçlanma %6 gibi döviz faiziyle oluyorsa böyle faiz ödeyen bir ülke hiç gelişebilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    Siz onu bunu geçin de amerikada asgadi ucrete zam gelirse abd de herseye zam gelir bu durumda sizin 5 dolara aldiginiz dandim bi bilgisayar faresi 10 dolar olur , turkiuede dolarin fiyatida artar artik 5 dolarlik fare 200 lira olur...

    Amerika üretimli fare satın alan pek yoktur amerikan firmaları ürünleri büyük ihtimalle Çin'de falan ürettiriyordur.... Bu durum Amerikaya okumaya yada turizm için gidenleri etkiler en çok daha çok para ayırmak zorunda kalacaklardır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Ocak 2021; 11:5:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aha, 10 saat çalışsam 150 dolar para günde + tip de var üfff.



    5 gün çalışsam iphone parası çıkıyor

  • işte uçan ekonomi

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.