Şimdi Ara

ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
367
Cevap
16
Favori
79.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Şu an olduğum ülkede Apple Store yok. Burada satılan telefonlar ya İsviçre ya da ABD’den geliyor. Arkadaşıma telefon almak için burada bilinen büyük bir mağazaya gittik. Telefonları Apple’dan seri no ile sorguladığımda Garanti bitiş tarihi yazıyor. Şimdi bu durumda bu cihazlar aktif edilmiş olarak değerlendiriyorum. Ama paket hiç açılmamış. Belkide 10 tane telefona yaptığım kontrolde garanti bitiş tarihi kimisinde 11 ay kalmış görünürlen kiminde 13 ay kalmış görünüyordu:) Telefon aktif edilmiş olsa bile garanti bitişi 13 ay sonrası nasıl oluyor? Mağaza yetkilisi ise açılmış olmasının mümkün olmadığını bu cihazların fatura ile mağazaya girdiğini belirtiyor. Bizdenhttps://iunlocker.com/check_imei.php?pmtry=3 bu adresten kontrol etmemizi söyledi. Yaptığım kontrolde cihazın aktif edilmediği yazıyor. Neyse arkadaş ikna oldu ve aldık. Cihazı ilk biz açtık. Sim kartı taktık ve tekrardan Apple sitesinden kontrol ettiğimde sim kartı taktığımız gün garanti başlangıcı olacak şekilde değişti. Verdiğim linkten de kontrol edince aktive edilmemiş yazan yer aktive edilmiş olarak değişti ve o günün tarihi yazdı. Şimdi bu durum nasıl oluyor acaba?




  • diablodiablo D kullanıcısına yanıt
    Apple cihazlar ilk aktive edildiğinde garantisi başlar, bir sürü uğraşmışsın imei kontrolleri fln boşuna vakit harcamışsın, cok temel bir bilgidir, ürün tr bir de garantili olsun istiyorsan EU ürünü olacak sadece gsm destekli cdma gibi sebekeri destelemeyecek, tr de hangi model satılıyorsa aynı modelden alacaksın, amerikadan artık gsm ve cdma cihazlar birleştirildi ne alırsan al abd cihazları artık garantisiz bizde
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Siz konuyu yanlış anlamışsınız. Ben telefon almayacağım ve garanti ile bir sorunu yok arkadaşın. Evet aktive edildiğinde başlar garantisi burada sıkıntı yok. İlginç olanı aktive edilmediği halde nasıl Apple da garanti başlamış görünüyor kapalı bir kutu iphone. Hadi daha önce açılmış da o yüzden başladı desek sim kartı takınca tarihi güncelledi. Daha önce aktive olmuş olsa idi tarih değişmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablodiablo -- 1 Mart 2021; 1:22:9 >
  • diablodiablo D kullanıcısına yanıt
    Üretim tarihine göre yaklaşık veriyor aktive edince kesin tarih çıkıyor
  • iPhone 12ler için güncel durum nedir?
    Özellikle Amerikadan gelen 5gli cihazlar açısından durum daha da karmaşıklaşmış olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici kanununda şöyle bir madde var; “Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım
    ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır.” Dolayısı ile yurt dışından da almış olsan APPLE ürünü ise garanti kapsamında bakmak zorunda değil mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.