Şimdi Ara

abd den kumanda getirilir :)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Ben bu RC dünyasına arkadaşımla birlikte ciddi anlamda ilgi duyan, 1 tane benzinli, 1 tane de 450 mm boyutlarında helicopteri olan birisiyim.

    Elimdeki modeller ve kumandaları:

    Bergen 800mm intrepid gasser, yaklaşık bir 7-8 kilo ağılığı var - futaba 10 kanal 2.4 ghz kumanda
    Blade 450 3D electric - Spektrum 6 kanal kumanda
    bir sürü pil, alet, edevat, servo, kanat, ıvır zıvır.....

    Bunların hepsini ebayden, hobbyking gibi sitelerden uygun fiyatlara alabildim. Türkiye deki fiyatların fahiş olmasından mütevellit bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyorum.

    19 ekim tekrar abd ye gidiyorum, kurban bayram tatili sonu istanbula dönüş yapacağım. Bu gidişimde hacimde ve ağılıkta hafif, pahada ağır olan eşyaları ihtiyaç sahibi arkadaşlara getirmek istiyorum.

    Eşya getirme adet ve kapasitem sınırlı olacağı için, isteyen arkadaşlara özellikle kumanda ve nadir bulunan servo, auto pilot ekipmanı, gyro gibi elektronik cihazları belirli bir meblağ karşılığında getirebilirim. Helikopter ve uçaktan ziyade elektronik ürünler getirme niyeti içerisindeyim ki en iyi örnek kumandalar.

    İstediğim tutar ürün bedelinin yüzde 10'u (minimum 50 dolar tutması gerekiyor, çok ucuz ürünler için uğraşmak, sorumluluk almak istemiyorum). Ayrıca bu işi para kazanmak için yapmıyorum, ihtiyacım da yok, sadece ödemiş olduğum uçak biletine bir miktar katkıda bulunulmasını istiyorum, maksat herkes faydanalabilsin bu durumdan. Aynı üründen 2 veya daha fazla getirmenin sakıncalı olduğunu unutmayalım lütfen.

    Daha 2.5 ay var bu iş için, fakat ebayden uygun ürün bulma, araştırma gibi konuları ele aldığımızda sürenin çok da fazla kalmadığını düşünüyorum. Sonuçta bergen intrepidi yaklaşık olarak 7 haftalık araştırma sonucu alabildim.

    Her türlü sorunuz için pm atabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şu an aklıma gelenler bu kadar, eklemem gereken bir şey oldukça bu mesajı güncellemeye devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airlach -- 5 Eylül 2012; 8:14:35 >







  • hemen soru o zaman bu işlermi sanal pazar gitdigidiyor gibi sitelerden takstli bir şekilde yapma imkanın varmı?
  • pm den cevaplandı
  • Keşke birkaç ay önce olsaydı kumanda isterdim
  • kısmet. daha 2 - 2,5 ay var düşünün taşının , istekler bitmez,...
  • arkadaşlar gitmeme az kaldı. yok mu kumanda ihtiyacı olan?
  • maça hazırlanmak üzereydim malum hollanda turkıye maçı fakat söylemeden edemeyeceğim sanırım :)

    50 dolar komisyon dan bahsediyorsun bu fıyat bıraz abartı olmuş şöyle açıklamak gerekir ; artık ülkemizde hobby ürünleri çok fazla fiyat farkıyla satılmamakta örneğin abd ülkesinde 300 dolara satılan bir model araç 350 max 375 dolar gibi fiyatla satılmakla birlikte nakit söz konusu olunca 375 dolar olan ürün 350 dolara bile satılmakta artı olarak senin aracılığınla alınan bir üründe sorun çıktığında götürüp durumu izah edebileceğimiz biri olmayacak bunun yanında Hobbyking markası adı altında çok cuzzi bir fiyat ile ürünler ülkemize getirilirken kolay kolay senin bu komisyon farkına aldanıp düşen insanlar olmayacak varsın olsun gümrüğe takılsın deyip ürünün kendisi 75 doları geçtiğinde gümrük bedeli olarak %20 gümrük vergisini ödemek isteyen insanlar çıkacaktır ...

    şahsen usa'den bir ürün getireceksem buda 75 doları aşıyorsa ve gümrüğe takılma riski yüksekse %20 gümrük vergisini öder size kalmam....

    artı olarak ; mesela çin malı bir kumanda flysky gt3b bunun alıcısını hobbyking adı altında da satılmakta flysky adı altında da satılmakta tek fark üzerindeki etiket .. entegreler aynı dış plastiği dahi aynı bunu hk dan getirtmek varken neden aracı başka birilerini bulalım ki ?

    Unutmayalım sizin gibi fırsatçılığı kullanmak isteyen birileri yüzünden Türkiye de Hobbycilik bu kadar pahalı bu kadar zor koşullar altında gerçekleşmekte... bir örnek vereyim sizlere Carson marka bir aracım var ve kolay kolay bulunmuyor piyasada alman aracı buradan rica ettim mcaaltuntas nickli cihat abimize parasını direk gönderdim o çantasına koyup getirdi kutu değildi fakat 2 kg ağırlığında bir poşetti ... Benden bir miktar para isteyebilirdi çünkü uçakta taşıma sınırı 25-30 kg benim pakette haliyle 2 kg onun hakkını kullanmış oluyorum ben seve seve verirdim fakat 50 dolar gibi bir bedel istemeyeceğine emindim bu işi ticarete dönüştürmeyelim arkadaşlar yoksa bu hobby türkiye de ilerleyemez ...




  • 1-) kimseye zorla bir şey getirmiyorum
    2-) 380 dolara aldığım kumanda neden 1400 tl ye satılıyor ?
    3-) değerli eşya getiriyorum, ivir zivir ürünlerle uğraşmıyorum
    4) kumanda getirmelerde tr de oldukça ciddi sıkıntılar yaşanıyor
    5) benim bu isten para kazanmaya ihtiyacım yok. Bedavaya da sorumluluk almam kimse gibi. Amacım extra dan bir seyler vermeye gönlü olan insanlara yardımcı olmak . Tartismanın bir anlamı yok, sonuçta teklif var ısrar yok, olayı büyütmeyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 dolar komısyon bedelını dusurmenı tavsıye ederım .. 380 dolar olan ürün 1400 tl olabılır fakat aldıgın yere gore de degısır .. ivir zivir ürün dediğin nedir ? konuyu sadece kumanda olarak algılama kumanda sıkıntılı ama bu ankara ıcın gecerlı yuzde 80 oranında gümrük fiyatının altında olsa bile ankarada takılıyor takılsa bile istenen belgeler toplandığında ürünü alabılıyorsun ... sana bedavaya yap dıyen yok istediğin 50 dolar fazla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.