Şimdi Ara

Abd S400 lerden neden rahatsız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi diğer yazılarımda bize verilecek s400 lerin rusların kendi kullandıkları s400 lerle aynı olmayacağını, özellikleri çok kırpılmış bir şekilde bize verileceğini deyim yerindeyse doğan görünümlü şahin olduğunu yazdım. Ve artık o konuta son gelen mesajlarda bir çok kişinin ikna olduğunu ama bu sefer abd nin neden rahatsız olduğunu soruyorlar.

    Trmilitary sitesinden Robust üstadın paylaşımını aynen aktarıyorum.



    Neden abd rahatsız? İşte olayın teknik kısmı.

    Benzer sorulari binlerce kisi twitter'de yaziyor S400 konusunda, Israil F35'leri var bolgede Ruslar onlar uzerinde bilgi toplar vs. Isin teknik/taktik kismini bilmeyince bu sekilde dusunmek normal sanirim. Bolgede Rus radarlarina her gun yuzlerce radar izi dusuyordur. Ucaklarin modeline kadar tespit edebilmesi icin Rusya'nin Lockheed MArtin ile F35 ortak yuzlerce farkli test yapmasi gerekir ancak o zaman bu kabiliyete sahip olabilir. Radarlar tespit ettikleri hedefleri hizli hedef, IHA, helikopter, balistik fuze gibi siniflara ayirabilirler ama hedefin modeline gore ayrim icin yeterli bilgiye ( hedefte IFF kapali oldugu surece) sahip olamazlar. Yolcu ucaklarinda keza eger IFF olmasa bu ucak Boeing mi veya Airbus mi diye bir ayrim yapilamaz. Ancak belki kucuk govdeli, buyuk govdeli ayrimi, motor sayisina gore ayrim vs yapilabilir.

    Turk F35 ve S400 ile karsilikli tatbikatlar yapmalari, ozellikle tanimli senaryolarda( ucus parameterelerin baslanginctan belirlenmesiyle), o zaman gercek ve kullanilabilir bilgileri toplayabilirsiniz. S400 ile karsilikli senaryonlarin calisilmasi durumunda S400'lerin sahip olacagi bu bilgilerin Ruslarin eline gecmesi riski var. ABD'lilerin soyledigi bu risk iste. Bunu yok demek dogru degil, ozellikle Ruslarin son yillardaki Turkiye dahil Dunya'da uyguladigi siber savas konusundaki tecrubelerini dikkate alinca.

    Biz birde s400 ile F35 leri özellikle görmeye çalışıp sürekli tatbikatlar yapacağız. Amaç israilin F35 lerini görebilmek. Ruslar bu bilgileri elde etmek için herşeyi yapacak.

    Lütfen dikkatlice okuyunuz. Uluslararası savunma makalelerinde de de bu tarz görüşler var ve bu konuda abd yi haklı görüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 10 Haziran 2019; 16:56:56 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.