Şimdi Ara

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok’u yasaklayabilecek yasayı onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Temsilciler Meclisi, TikTok’u yasaklayabilecek yasayı onayladı
    TikTok'un satışını ya da tamamen yasaklanmasını zorlayabilecek bir yasa tasarısı ilk kez sunulduktan sonra bugün, ABD Temsilciler Meclisi tarafından yapılan oylamada "Amerikalıları Yabancı Düşman Kontrollü Uygulamalardan Koruma Yasası" her iki partinin de güçlü onayıyla (352 kabul, 65 ret) kabul edildi. Tasarım şimdi ABD Senatosuna gidecek.



    TikTok'un geleceği tehlikeye giriyor



     Yasanın kabul edilmesi halinde TikTok’un ana şirketi Çinli ByteDance’in uygulamayı satması ya da ABD uygulama mağazaları (App Store, Play Store vb) ve web barındırma hizmetlerinden men edilmesi için altı aylık bir süresi olacak. Tasarı şimdi, geleceğinin daha az kesin olduğu Senato'ya geçecek. Senatör Rand Paul tasarıyı engelleyeceğini söylerken, diğer milletvekilleri de tasarıyı açıkça desteklemekte tereddüt ediyor. Dolayısıyla tasarının yasalaşıp yasalaşmayacağı şimdilik belirsiz.



    Ayrıca Bkz.Trump: "TikTok'u yasaklamak halk düşmanı Facebook’a yarar."



    TikTok, tasarının ilk gündeme gelmesinden hemen sonra bunun anayasaya aykırı olarak nitelemiş ve ABD’li kullanıcıların anlık bildirim göndererek tasarıya karşı çıkmalarını istemişti. Bu istek sonrasında Kongre’ye çok sayıda telefon gittiği bildirilmişti. Tasarıya aynı zaman ifade özgürlüğü ve dijital haklar grupları da karşı çıkıyor.



    Bununla birlikte Biden da dahil olmak üzere ABD’deki başkan adayları seçimler öncesinde TikTok’u aktif bir şekilde kullanıyor. Biden, yasanın önüne geldiğinde onaylayacağını beyan etmiş olsa da TikTok yasağını Senatodan geçirmeye çalışmak hiç de kolay olmayacak gibi görünüyor. Öte yandan eski Başkan Donald Trump da Meta'yı güçlendireceğini iddia ederek tasarıya karşı olduğunu beyan etmişti.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/3/13/24097125/house-bill-vote-tiktok-ban-china-bytedance-divestment







  • Bu gibi yasaklar eninde sonunda ters tepecek ve bütün dünyanın genç jenerasyonları Amerika'nın dünyanın başına bela, kanun ve kural tanımaz bir kabadayı olduğunu idrak edecekler.

    Kendileri dünyayı sömürürken güzeldi. Facebook, Twitter ve reddit gibi tüm platformlarda beyin yıkarken, iç savaşları örgütlerken, seçimlere müdahale ederken problem yoktu. Şimdi sırf kendi himayelerine alamadılar diye TikTok'a atmadıkları iftira kalmadı. Boyun da eğdiremediler ve geriye yasaklamak kaldı.

    TikTok'un kullanıcı verilerini kötüye kullandıklarını ima edip duruyorlar ama ortada olmuş bitmiş, bunu destekleyen hiç bir kanıt yok. Her şey bir algı çalışması olmanın ötesine geçemiyor. Dizayn böyle çünkü. Kanıt yok, iddialar yalan, kendileri de farkında ve bu yüzden önce "kamu binalarında yasaklayalım" diyorlar. Bir süre sonra "bakın devlet kamu binalarında bile yasakladı, demek ki var bir bildikleri" algısı pekişince okullarda yasaklıyorlar. Sonra bütün ülkede yasaklamayı deneyecekler. Bir süre sonra da Amerika'nın ötesinde tüm Amerikan kolonilerinde (Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere vs...) yasaklayacaklar. Toplum sosyolojisinden çok iyi anlıyorlar ve bütün toplumların zayıf noktalarını çalışmışlar. Kimi yerde dini kullanarak kukla liderleri başa getiriyor, kimi yerde progresif radikal sol hassasiyetler üzerinden LGBT liderleri başa getirip uzaktaki toplumları yönetebiliyorlar. Manipülasyonla başaramayacakları iş yok.

    Ancak işler değişiyor. Uygar dünyanın avantajlarından biri farkındalığı yüksek insanların yetişmesine olanak sağlayan internet! Elbette her zaman kolay manipüle edilen, Amerikancı, düşük zekalı, batıya karşı eziklik kompleksi içinde olan insanlar çıkacak ve kraldan çok kralcı olacaklar ama ben insanlıktan yana umutluyum. Bu küreselci kabadayılar çetesi eninde sonunda kaybedecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 13 Mart 2024; 19:19:23 >




  • Kseo kullanıcısına yanıt
    Geçen sene kamuda yasaklanıp toplumda serbest bırakılmasını işlemci açığı gibi olağanüstü bi komplo teorisi olarak yorumlayıp başlık açmıştım... Şimdi dediğine göre algı için kademeli ilerlediler, olabilir daha da mantıklı.

    Yalnız Çin her şeyi komple yasaklarken, karşı devletlerden 1-2 yasağının çok da antidemokratik gelmiyor. Bir alternatifinin çıkıp yaygınlaşmasına bakar, konu kapanır, Tiktok'un avukatlığını yaptığımızla kalırız...

    Ayrıca hem süper güç olacaksın hem de gücünü gösteremeyeceksin, olmaz o iş. Yürüyedur ABD!!1 (Sonunu bağlayamadım idare edin)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.