Şimdi Ara

ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor?
    Yonga dünyasının son yıllardaki en önemli projelerinden birisi kabul edilen RISC-V girişimi üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. ABD ve Çin arasında devam eden ambargo gerginliği RISC-V girişimine kabarık bir fatura çıkabilir.



    RISC-V girişimi tehlikede



    Mobil yonga çalışmalarına açık kaynak bir yaklaşım sunan RISC-V girişimi, şirket tarzındaki ARM mimarisinin aksine çok katılımlı bir çalışmayı benimsiyor. Kâr amacı gütmeyen girişim İsviçre merkezli yönetiliyor.



    Ayrıca Bkz.ABD-Çin teknoloji savaşında yeni cephe: RISC-V



    ARM tarafında yeniliklere erişimi kesilen Çin yönünü RISC-V alanına çevirmişti. Dünyanın ilk RISC-V AI yongasını geliştiren Çin ayrıca Huawei, Tencent, Alibaba gibi devlerle hızlı bir şekilde gelişim göstermişti. ABD’nin yonga ambargosunu aşmayı başaran Çin haliyle ABD yetkililerinin radarına girdi.



    Bir süredir devam eden hukuk temsilcileri ile senato üyelerinin baskısı sonuç verdi ve ABD Ticaret Bakanlığı mevcut RISC-V gelişimini ve Çin’in bu gelişimdeki payını inceleme altına aldı. Hükümet olası dezavantajları da göz önüne alacak.



    Gerilimin RISC-V tarafına sıçraması girişimi tehdit etmeye başladı. Android işletim sisteminde varsayılan RSC-V desteğinin kaldırılması, tasarımcılara ek bir yazılım yükü çıkaracak. Ayrıca muhtemel bir RISC-V yasağı sonrasında girişimde yer alan ABD ve müttefik ülkeler çekilmek zorunda kalacak. Bu da global tedarik zincirinin çökmesine sebebiyet verebilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/05/09/us-china-tech-war-takes-a-new-turn-as-us-reviews-risc-v-chip-technology-to-stop-chinas-dominance/







  • Hiçbir tedarik zinciri çökmez

    Klasik Abd şımarıklığı işte

    İyi oluyor daha da kapansın kendi kıtasına

    Meksika, Brezilya falan beraber çelik çomak oynasınlar

    Kuzeyden de Orta Koridordan da ticaret yolları açılıyor, donanman avcunu yalayacak zamanla :)

    Panamaya da alternatif açılırsa ne gülerim :) :) :)
  • ABD tam olarak zorbalık yapıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Virüs gibi ülke

  • Hiçbir tedarik zinciri çökmez

    Klasik Abd şımarıklığı işte

    İyi oluyor daha da kapansın kendi kıtasına

    Meksika, Brezilya falan beraber çelik çomak oynasınlar

    Kuzeyden de Orta Koridordan da ticaret yolları açılıyor, donanman avcunu yalayacak zamanla :)

    Panamaya da alternatif açılırsa ne gülerim :) :) :)

  • ABD bu kafayla Çin korkusundan açık kaynak kodlu yazılım projelerini de öldürüp 20 yıl öncesine geri döndürür bizi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABD olmasa internet olmazdı, Çin şımarmasın şamarı yer.

  • Tam soğuk savaş bitti, dünya normalleşiyordu Rusya dirildi, Çin fırladı ortaya.

    Her emperyal gibi ABD'de rakip istemiyor. Soft power olmayı seçtiği için de maçası sıcak savaşa yemiyor, dünyaya böyle garip şeyler yapıyor.

    Eskiden teşvik yolu ile ikna ederdi, şimdi baskıyı tercih ediyor. Bakalım sonuçları orta vadede nasıl olacak göreceğiz.

  • Açık kaynaklı işlemcinin açık kaynaklı yazılımdan bir farkı yok ki...
    Amerika o zaman bir çok programlama dilini, Linux çekirdeğini de yasaklasın.

    Bu öyle yasaklayabileceği bir konu değil, anca ülkesindenki firmalar üzerien eğilmez ama dünyanın geri kalanı adım adım, yavaş yavaş bunun üzerine öyle bir ekosistem inşa eder ki kısa vadede olmasa da ilerleyen zamanlarda kendisi bunun altında kalır. Yavaş yavaş, minik minik büyüyen ama çoğu zaman küçümsenen adımların nasıl gittikçe büyüdüğünü gayet iyi görüyoruz.

  • Türkiye’yi terör ile mücadele edecek teknolojilerden uzak tutarak yıllarca bölgede istediklerini yaptılar.

    Şimdi Çin’in teknolojisini kısarak söz dinler hale getirmeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen senelerde Apple, Intel ve AMD gibi devlerin RISC-V uzmanları işe alımları vardı.

  • gun kullanıcısına yanıt
    İçimizdeki bir güruh onlarla yatıyor onlarla kalkıyor güdülmeye alışmış koyun misali.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Mesela?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamlar arog'daki karga gibiler. kimsenin bir şeyler üretip gelişmesini istemiyorlar.

  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Drone, casus uydu gibi teknolojiler bunların başında geliyor gerisini operasyona katılanlar varsa söyleyebilirler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Ürün olarak sormamıştım ne yaptılar da uzakmdurdular vs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt

    Rusya batiya savas acti. Ukraynadan ilerliyor. Muttefiki de Çin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD tam manasıyla içini döküyor elinden geleni ardına koymuyor ama unuttuğu şey yani dünden bugüne kadar yaptığı her şey onun kendi kaderini biçmesi ve bunu farkedemiyor, Kafirin gözü kördür Çin'de aynı kafada ve yapacaklarıyla hem örnek oluyor hemde kendi kaderini biçiyor.

    Kendi RiscV AI yongasını yapabilen adamlar kendi yonga mimarisi ve üretim tekniklerini de düşünüyorlardır, şuan kendisinin çektiği ve ortaya dökülen tüm ifşaatlar tüm dünyaya örnek oluyor ama örnek alan var mı hiç sanmıyorum.

    Çin eninde sonunda Amerikanın kıskacından kurtulacak ama o zamana kadar dünya için fırsatlar var ve asla Çin bir ABD olamayacak, henüz ABD tüm kartlarını oynamadı ve buna sebep olacak şeyler henüz ortada yok.

    Film devam ediyor izleyelim görelim. :))))))

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Abd masum, melek bir ülke değil ama Çin'e yaptıklarında ne yazık ki fillerin tepişmesinde ezilen diğer ülkeler olsakta Çin %100 haksız arkadaşlar. Abd, demokrasi - hukuk, kuvvetler ayrılığında ilk 3'te değil ama Çin'den fersah fersah önde. Çin'de hükümetin ve devletin ne kadar totaliter ve hukuki hiçbir gerekçe - yargı süreci olmadan agresif bir güce sahip olduğunu basit bir şekilde Çin hükümetini eleştirdiği için rehabilite ve medya ambargosu yiyip aylarca mıydı, 1-2 yıl mıydı neydi ortada gözükmeyen multi milyarder Alibaba ceosunun bile Çin'de en kibar, basit halde hükümeti eleştiremediği bir tiranlıktan bahsediyoruz.


    Çin, Soğuk Savaş Rusya'sından daha büyük bir bela dünya için. Abd ile yaşadığımız veya Abd'nin diğer ülkelerle yaşadığı sorunlardan dolayı Abd'nin her karşısındaki ülkeyi haklı, malum - iyi görmek anlamsız. Gerçi Abd'nin Risc-V gibi bir şeyi sırf Çin'den ötürü politik çıkarları için baltalamaya çalışması da ahmaklık ve kabul edilemez orası ayrı. Bizde zamanında başbakana anamız ağladı olayı Çin'de trilyonda 1 ihtimal yaşansa Alibaba Ceo'sunun başına gelenden düşünmek lazım Çin'de o adam acaba kaç ay boyunca rehabilite kamplarında (!) misafir edilir.ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor? 


    Abd'de ulusal çıkar veya tehdit olduğuna kanaat getirip meclis - yasama organı el birliği ile kanun çıkarırsa veya yürütmenin bir teklifine destek verirse kanuni geçerlilik ile Abd'de de hukuki bir geçerlilik ile şirketler üzerinde istediğini bu Çin geriliminde olduğu gibi yaptırabiliyor fakat Çin'de multi milyar dolarlık şirketler, hiçbir hukuki oy birliği, kanun için gerekçe olmadan Çin hükümetine itaat etmek zorundalar. Düşünün Abd'deuymak zorunda kalıyorlar ama mecliste bu tarz ulusal çıkar gibi somut bir sebeple kanuni, yasa olarak bir gerekçe olmadığı sürece FBI, Apple'a bizim elimizde bir suçlunun telefonu var mahkeme kararı yok ama bizim için bunun şifresini açar mısın dediğinde Apple, mahkeme kararı - yasal zorunluluk olmadığı sürece açmam diyebiliyor. Çin'de Emniyet Müdürlüğüne böyle bir şey diyebilecek Çinli bir şirket olabilir mi?ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor? ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor? 


    Demokrasi ve hükümet - yargı bağımsızlığı konusunda biz yaşadığımız onlarca soruna - geriye rağmen Çin'den fersah fersah ilerdeyiz emin olun. Ek olarak bazı konularda İngiltere, Almanya gibi dev ekonomiye sahip ülkeler istemsiz olarak takip ediyor olsada bilgi ve ticari özgürlük açısında Abd ile hem fikirler. Çin, ben sana istediğimi satarım, benim şirketlerim ben istediğimde senin elinden istediği belgeyi - veriyi ben istediğim müddetçe elde edebilir ama sen benim sınırlarım içerisine girmek veya sınırlarım içerisinden bir şey çıkarmak istediğinde sürekli benden izin alacaksın, benden onay alacaksın diyebilen bir ülke. Düşünün Abd gibi özgürlük, hukuk ve kuvvetler ayrılığı konusunda Çinden fersah fersah ileri de olan bir ülkede bile hükümet ve istihbarat kurumlarının interneti sürekli dinleme girişimleri, hamleleri sorunları eğer internetin mucidi, geliştiricisi Çin olsaydı Allah bilir her cookies içerisinde Çin, tc kimlik numara ve bilgisayar telefon karşısında görüntü isterdi veya alırdı büyük ihtimalABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 12 Mayıs 2024; 19:37:38 >




  • Abd nin bir an önce her alandan bertaraf edilmesi lazım, insan haklarını geçtik kendi ülkesine ait olmayan teknoloji firmaları içinde bir tehdit olmaya başladı. Abd bağımlılığı ortadan kaldırmanın yollarına bakılmalı ve bu ülkeyi soyutlamalı...

  • bizden görünüp bizden olmayan bu güruh elbet içimizden temizlenmeli.. yoksa ülke ilerleyemez.. otomobil ürettirmeyen bunlar, uçak üretim uçurtmayan gene bunlar. abd den kazma kürek alıp bunları üretecek makinaları almayan bunlar. kurdukları 5 basma 5 şeker fabrikalarıyla övünürler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.