Şimdi Ara

ABD vizesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, abimin yanına ABDYe gitmeyi için düşünüyorum.Bir vize şirketinden ne gerekli listesi aldım fakat 160$ dışında bir miktar para istiyorlar işlemleri yapmak ve takibi için.Kendim randevu alıp vize alabilir miyim? Çevremden yakın zamanda avrupaya gitmek için vize alanlar vize şirketi olmadan alamadıklarını kendilerinin konsolosluğa giremediklerini söylemişlerdi.ABD içinde bu geçerli mi?

    Topladığım evraklar aşağıda bunlar dışında toplamam gereken bir evrak var mı ?
    -davetiye
    -pasaport
    -2adet fotograf 5x5
    -İş yeri tarafından izinli olduğuma dair belge
    -SGK işe giriş bildirgesi
    -4a hizmet dökümü
    -son 3 aya ait maaş bodrosu
    -şirketin imza sirkülleri
    -vergi levhası
    -ticaret sicil gazetesi
    -faaliyet belgesi
    -ticaret odası sicil kaydı
    -tam tekmil nufut kayıdı
    -Banka hesaba



  • merhabalar, yakın dönemde amerika vizesi almış biri olarak cevaplayayım.

    aracı kurumlar evet giremiyor konsolosluğa sadece siz giriyorsunuz.
    Onların tek yaptığı şey ingilizceniz iyi değilse ds160 formunu doldurmak.
    O formu biraz ingilizceniz varsa DOĞRU şekilde doldurmanız gerekiyor. zaten sizin hakkınızda sağlam bir tahkikat yürütüyorlar.
    Beraberinizde götüreceğiniz evraktan çok mülakatta çok fazla stres olmanıza gerek yok ve ds-160 formunda belirtilen sorulara doğru net kısa cevaplar vermenizi öneririm.
    ve mülakat zamanı geldiği zaman çok heyecanlanmanızı önermem gayet güler yüzlü olmanız ve formda belirttiğiniz soruları size soracaklarını unutmayın.

    Mesela bana sordukları soru formda doldurduğum şeylerdi.

    -nereye gidiyorsun ?
    -New jersey
    -Neden gidiyorsun
    -iş için bir iki sözleşme imzalayıp döneceğim (Burada dönecek vurgusu yapmanız önemli)
    -kaç gün kalacaksınız ?
    -maksimum 2 hafta (Burada maksimumu belirtin zaten alacağınız vize muhtemelen 10 yıllık olacak ve oraya girdiğinizde ne kadar kalacağınızı kapıdaki polisler belirleyecek )
    -Davetiyeniz var mı ?
    -evet buyrun.

    ekrana bakarak

    Vizeniz onaylandı teşekkürler iyi yolculuklar.

    Tavsiyelerim bunlar ama stres olmanızı gerektirecek bir durum yok. daha önce yurtdışına çıktıysanız bu biraz etkiliyor sanırım.
    Bir de nitelikli göçmen olmanız çok önemli. bu hususu insanlar atlıyor genelde amerikanın baktığı şeylerden biri

    -Bu adam oldu da ülkemde kaldı. işime yarar mı yaramaz mı ?

    Bunu kendiniz cevaplayın çok kasmayın.




  • Hiç bir tahkikat falan yürütmüyorlar rahat olun kendimden biliyorum, turist olarak gidicem de abim mabim karıştırma, gezicem gelicem diyceksin, bankada para mutlaka olsun bu kadar bitti, geri kalan evraklara bakmıyolar bile, bankada paran yoksa da varmış gibi bir yakınının hesap cüzdanı dökümünü aldır, bankadan imzalat, fotoşop da isim kısmını değiştir yazdır gitsin, öğrenebilecekleri bilgileri doğru vereceksin o kadar mesela okulun bilmemne gibi, yoksa senin bankada kaç paran olduğunu değil o konsoloslukta çalışan sinekli memur konsolosun kendisi bile öğrenemez rahat ol.



    Ben bunları uydurmuyorum ikinci 10 yıllık vizeyi aldım.

    Ha bir de vize şirketi falan ne gerek var keriz silkelemekten başka bir işe yaramaz, aç google ı araştır nasıl başvuracağın bin defa yazıldı, avrupa için de ülkesine göre değişir mesela bazı ülkeler için idata kullanman lazım, abd de öyle birşey yok, o davetiye olayına filan da girme sen iş için gitmiyorsun ne davetiyesi, o evrakların hiç birini sormayacak bile sana, vereceklerse veriyorlar zaten.

    Ayrıca @negatives acayip acayip konuşma bilip bilmeden atıyorsun, isterse pasaportun giriş çıkış damgası dolu olsun farketmez, vize almanı kolaylaştıracak dünyada iki vize vardır bunlardan biri abd diğeri birleşik krallık vizesidir, pasaportunuzda geçerli bi uk vizesi varsa belki biraz daha kolay alabilirsin vizeyi geri kalan farketmez, nitelikli göçmenmiş, o adam senin oradan dönmeyeceğinden bir an şüphelensin istersen atomu parçalıyor ol evde kendi imkanlarınla yine alamazsın o vizeyi, benim gözümün önünde kimlere vermediler ve kimler aldı görseniz tansiyonunuz düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweaker -- 23 Ekim 2016; 3:5:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İkiniz içinde teşekkür ederim.Kendim basvuru yapabiliyor olman benim için kafi araştırmalarıma göre zaten evrak cart curt almıcaklarsa bir bahane bulup almıyorlar. DS formunu doldurup bakalım kısmetse alacam inşallah
  • Eski bir bankacı olarak diyebilirim ki, çalıştığım süre boyunca konsoloslukların vize başvuruları için hiçbir resmi yazısı ile karşılaşmadım. Herhangi bir ülke konsolosluğunun da hesap sahibi gerçek ya da tüzel kişilerin hesap bilgilerini sorgulama sistemleri bulunmamaktadır. T.C Anayasası buna izin vermez. Ancak TC kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileriniz ile sgk dökümünüze, dolayısıyla 3 aşağı, 5 yukarı ne kadar maaş aldığınızı öğrenebilirler. Konsoloslukların hesap hareketi istemesindeki kasıt, hesabınızdaki birikime dolayısıyla da o seyahati karşılayacak maddi imkanlarının olup olmadığını öğrenmektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 23 Ekim 2016; 12:51:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    Eski bir bankacı olarak diyebilirim ki, çalıştığım süre boyunca konsoloslukların vize başvuruları için hiçbir resmi yazısı ile karşılaşmadım. Herhangi bir ülke konsolosluğunun da hesap sahibi gerçek ya da tüzel kişilerin hesap bilgilerini sorgulama sistemleri bulunmamaktadır. T.C Anayasası buna izin vermez. Ancak TC kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileriniz ile sgk dökümünüze, dolayısıyla 3 aşağı, 5 yukarı ne kadar maaş aldığınızı öğrenebilirler. Konsoloslukların hesap hareketi istemesindeki kasıt, hesabınızdaki birikime dolayısıyla da o seyahati karşılayacak maddi imkanlarının olup olmadığını öğrenmektir.


    sgk dökümüne de ulaşamazlar kesinlikle,onlar kim ki senin e devlet şifrenle görebildiğin bilgileri görecekler, zaten görebilseler bir dosya evrak toplatmazlar adama dandik bi schengen bile alırken, hesap hareketlerinle dengelediğin sürece sahte bordro da verebilirsin eşşek gibi kabul ediyorlar, yalnız bakın tekrar söylüyorum vizeyi almanız hiç bir ülkeye gireceğiniz garantisi anlamına gelmiyor , uçağa bindiniz diye sevinmeyin o 12 saat yolu geri de döndürürler adama, avrupa olsa hadi neyse maksimum geldiğin uçakla geri gönderiyorlar ama orası amerika , giderken yanına yasal sınırlar içinde alabileceğin kadar maksimum nakit para alacaksın elin avucun dolu olacak, cebinde 100-200 dolarla hiç bir yere gidilmez, kredi kartım var banka kartım var diye de güvenmeyin, vize alırken verdiğin banka hesap dökümleri bir işe yarıyor olsaydı ülkeye vardıgında hiç kimseye sormazlardı neden geldin üzerinde ne kadar nakit para var , otel rezervasyonun nerde diye,otel rez, nakit para, dönüş bileti bunlar üzerinizde olacak yurtdışına çıkarken,bazen sağlık sigortası da sorarlar, sonra bir sürü masraf edip de beni almadılar diye ağlamayın. Haa bir de doğru düzgün giyinin, sınır kapılarında görüyorum dizleri çıkmış eşofman, çamaşır suyu lekeli tshirtle mülteci gibi pasaport kuyruğuna giriyorlar, üstünüz başınız düzgün olsun.




  • DS formu ile ilgili birşey sormak istiyorum.Silah eğitimi patlayıcı eğitimi aldınız mı askeriyede bulundunuz mu gibi soru var.Askerlik yaptık bu ona dahil oluyor sanırım degil mi?
  • hayır almadım diyceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tweaker

    hayır almadım diyceksin

    Son bir soru daha sormak istiyorum fotografımı uygundur diyor fakat upload etmeye kalkınca an error occurred while processing your photo sonra tekrar deneyin diyor.
  • yarmagul54 kullanıcısına yanıt
    Bu hata internet tarayicisindan kaynaklaniyor. Opera firefox vb ayrica farkli pclerden deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.