Şimdi Ara

Abit AN-7 Guru da kuzey köprüsü problemi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet. Son 1 haftadır sistemim mavi ekran verip restart atıyordu. Nedenini birtürlü bulamamıştım. Daha sonra kasayı açıp donanımları incelediğimde kuzey köprüsü fanının durduğunu gördüm . Bayramdan sonra yeni bir fan almayı düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir? Birde bu sorunu yaşamış olanlar da da bendeki gibi restart sorunu oldu mu? yoksa bu restartın başka nedenleri olabilir mi? Herkezin bayramı kutlu olsun...



  • bendeki fan iki aydır çalışmıyor ama mavi ekran için ramlerini bi gözden geçirebilirsin, ben daha mavi ekran görmedim.
  • Abitin yaptığı ne terbiyesizliktir böyle yaaa. adamlar anakart yapmış fanın ömrü 2 ay. Kime sorduyam herkez aynı dertten yakınıyor. Madem bi soru vardı bu fanda toplatsaydınız vaktiyle hepsini. Sizi bilemem ama benim güvenim fena halde sarsıldı ABİT konusunda.
  • Bende böyle bir sorun olmadı henüz,6 aydır filan kullanıyorum(Okul açılınca almıştım).Ayrıca böyle bir sorun oluşsa bile güvenim sarsılmaz...Dikkat ettiyseniz NB fanının markası T & T,yani kalitesis bir fan değil,Aynı fanın 8cm olanları ;Asus kasalarda da kullanılıyor...
  • Ya evet bendede çok sorun oldu bu fanlar hala!da öyle NB fanı arasıra duruyor Sys fanıda hızlanana kadar alarm veriyor PCden..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montage -- 23 Ocak 2005, 19:44:03 >
  • Fan iki parçadan oluşuyor. Vidaları söküp fanın olduğu kısımı çıkarıp stickerı dikkatlice çıkarıp milin olduğu deliğe bir damla makina yağı dökersen sorun giderilir. Yok ben güvenmiyorum değiştireceğim dersen Zalman' ın pasif soğutması var veya titan' ın VGA cooler' ı var güzel birşey saf bakır, sessiz. Ben ondan kullanmıştım aşağıda resimi var.

    Titan VGA Coolers (TTC-CUV2ABRHS(DIY))


     Abit AN-7 Guru da kuzey köprüsü problemi???


    Kutu içeriğinden çıkan ramsinkleriden 2 tanesini 4 er parçaya bölüp mosfetlerin üzerine yapıştırmıştım. Resimde de gözüküyor.

    Elinde makina yağı varsa bence tamir etmeye çalış. Ya da 15-20$ NB köprüsüne sıkışmış say.




  • Peki bu tesisata ne kadar harcadın?
    Ayrıca Ram soğutucularını bölmene gerek yoktu...Çapraz olarak ikişer ikişer de yapıştırabilirdin...
  • benim epoxta nb de pasif soğutucu var ama ısınma sorunu yok
    çipset nforce2
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Diablo50

    Peki bu tesisata ne kadar harcadın?
    Ayrıca Ram soğutucularını bölmene gerek yoktu...Çapraz olarak ikişer ikişer de yapıştırabilirdin...


    Yaklaşık 20$ verdim Tabi illa alacağım diye birşey yoktu. Hatta orjinal fanına bir damla makina yağı dökünce hiçbir problemi kalmamıştı. O aralar mosfet soğutucusuna ihtiyacım vardı. Hadi almışken fanda aynı pakette olsun dedim öyle aldım. Şu anda titan fan 9800Pro ekran kartımda VGA silencerın yerini aldı 9800Pro üzerinde de oldukça iyi iş çıkarıyor. Ürün bakır ve dandirik değil. Ağır birşey. Alt tarafıda daha önce hiçbir soğutucuda görmediğim kadar pürüzsüz. Mosfetleri soğutmam demek zaten kafadan 10$ bayılmam demekti. 10$ daha verip bu fanıda işe dahil ettim. Paketten çıkan ramsinklerin bir kısmıda arttı, kenarda duruyor. ( 9800' ün üzerinde thermaltake ramsinkler var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 23 Ocak 2005, 20:21:34 >




  • Güzel ve karizmatik olmuş ama...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.