Şimdi Ara

abit an7 kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    geçen gün 8rda+'ı satıp abit an7 aldım. board'un genel performansından çok memnun olmakla birlikte iki tanede sorunum var.
    1- bilgisayar açıkken post code display (anakartın o anki durumunu gösteren yer) 25-26-48 arasında hızlı hızlı değişiyor. manual'ından ne olduklarını okudum ama bişey anlamadım.
    2- bilgisayar kapalıyken bile anakrtın üzerindeki ışıklar yanmaya devam ediyor.
    sizde de aynı mı?
    şimdiden teşekkürler



  • bil. acikken 26 de kaliyo , fisi cekmedigin surece isiklarda yaniyo..
  • bende de nf7 var, ışıklar, elektriği kesmeden sönmüyor
  • kapalıyken 99 yanar oda şebekeye bağlı olduğunu gösterir yanan ışıklarda okuduysan anlarsın osırada yaptığı işlemleri gçsterir
  • bende açılırken kasa hoparlöründen siren sesleri geliyor.ancak anormal olan hiçbirşey yok.sıcaklık-voltaj vs..
    nedir bu sorun??xp açılmaya başladıgı anda es kesiliyor.
  • bende de siren sorunu var. sanırım kasa fanının açılışta kritik seviyenin altında kalmasından kaynaklanıyor (tabii başka bişeyde olabilir). eğer kasa fanıyla ilgili bir sorunsa düzeltilmesi çok zor olur. çünkü kritik seviye min 2000 oluyor.
    ışıkların yanmasıda adamı delirtir.
  • kolayı,, var kasa hparlörünü sökersinizolur biter ben hiç denemedim
  • zaten hem pc speakerı söktüm hemde ışıkların üzerini cam boyasıyla boyadım.
  • andate:Siren sorunu derken ne demek istedin.Bir açarmısın yani bilgisayar açılırken bağırıyor mu ambulans sireni gibi...Cevap yazarsan iyi olur bendede oluyordu öyle...Gelelim o 1. soruna bende tam olarak aklımda kalmadı ama bilgisayar açıldıktan sonra yani masaüstüne glince 2.0 olarak yanıyor.Masaütünden Guru'ya girince 4.8 oluyor ve bir daha öyle kalıyor kapalı olduğu zaman ve fiş çıkmadığı zaman 99 oluyor.2-sorun:Kapalıykende kırmızı hep yanıyor.Power tuşuna basınca her ikiside yanıyor...
  • andante: yuh abi ne zararı varki:)) siren neysede ışıklar bence gayet şık.
    Sistem açılışında rakamların yazması doğal bunlar olan işlemleri gösteriyor. sistem açılma konumuna gelince 2.0 oluyor.
    Işıklar ise kırmızı ışık kasaya elektirik kablosu bağlı olduğu sürece veya power açma-kapama tuşu versa açık olduğu sürece yanar. bu şehir elektiriğinin anakarta geldiğini gösterir. çalıştığında da power ışığı olan yeşil devamlı yanar.
    Siren seside genellikle fanların açılışta minumum devir'i yakalayamamasından kaynaklanıyor. ama siren ötmeye başlayıp pc kapanıyorsa kısa zaman sonra o zaman işlemcinin iyi soğutulmamasından kaynaklanıyor. büyük ihtimal fan yanlış takıldığında olur. ama siren kesiliosa işte fan ayarlarını(devirlerini) Abit EQ'dan minumum'a düşürün olmazsa tek yapılacak anakarttan speaker kablosunu çekin ama ben tavsiye etmiyorum çünkü işlemci ısınsada sizi uyarıyor vb. hallerde o zaman terslikleri anlayamazsınız.




  • endless,
    an7 konusunda biligilendirdiğiniz için sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
    ışık konusunda takınıtılıyım galiba gözüm takılıyordu dayanamadım boyadım. abiteq'dan kasa fanın devirini 2000'e kadar düşürdüm ancak sonuç değişmedi. bil. açıldıktan 5-10 saniye sonraya kadar sesler devam ediyordu bende pc speakerı'ın fişini çektim.
    ancak açıkken sizde 2.0 oluyormuş bende niye 2.5-2.6 arasında hızlı hızlı (neredeyse saniyede bir) değişiyor acaba?
  • bende de ışıklar yanık kalıyor ama elektriği çıkartıp tekrar takınca bilgisayar açılana kadar yanmıyor.
  • Ha tamam arkadaşım bende senden bunu duymak istiyordum.Sana şunu söyleyeceğim pc speakeri ni çıkarma önümüz yaz Allah korusun çok ısınır yakarsın parçalarını arkadaşım.Birde bilgisayar açılırken 5-10 sn'ye siren sesi geliyorsa masaütüne gelince susuyorsa bence şunu yap.Bende öyle oldu anlatayım:Ben bu AN7 yi ilk aldığımda WinXP kurmuştum ilk defa yaklaşık 10-20 gün hiç sorun olmadan kullandım siren sesi duymadım.20 gün sonra falan winXP yi bayağı karıştırmıştım program yükle kaldır demo kur kaldır falan bilgisayarım iyice sapıtmaya başladı.Açılması bile 1-1.5 dk'yi buluyordu.Ve işte o anda siren sesini ilk duyduğumda korkmaya başladım dedim ne oluyor bilgisayara hemen reset attım ve sonra bilgisayarı yine açtım ama siren sesini yine duyuyordum.Dedim ne olursa olur masaüstüne gelince hemen guruyu açtım ve baktım kuzey fanı olması lazım 116-119 C arasında geziyordu ve 5 saniye içinde 26C ye düştü.Ben bu sorunu çözmek için bir süe uğraştım en sonunda dedim guru da sorunlar olştu herhalde format atayım dedim.Attım Formatı kurdum winXP yi guruyu ve şuan bile kullanıyorum.Halada siren sesi duymadım ve eskisi gibi WinXP'yi zorlamıyorum ve programları düzgün kurdum demo oyun falanda yüklemiyorum bilgisayara full sürüm oyun kuruyorum şu an bir sorun yok ama benim aklıma şu mantık geliyor.Bilgisayara yeni Windows kuruyon ve düzgün kullanırsan hiç bir sorunla karşılaşmıyorsun kullanmdığın zaman içerisinde guru sapıtıyor herhalde ve siren uyarısı veriyor...Sen format at bilgisayara ve kur her şeyi düzgün bir şekilde bakalım o sorun olacak mı?Kusura bakma çok uzun oldu ama yazayım dedim.Çünkü benimde canımı sıkıyordu bu olay foramt atınca mı düzeliyor diye merak ediyorum sende yap bakalım düzelcek mi...Sonucu yazarsan buraya sevinirim...




  • Yazdığım yazıyı okuyorumda saçma anlatmışım düzgün kullan derken ban bunu kastetmek istiyorum.Win XP yi ilk kurduğumda anlamıyordum fazla daha önce Win98 kullanıyordm WinXP nin arayüzü kullanım şekli falan değişik geliyordu 1 ay kadar winXP yi karıştırdım durdum öğrenmek amaçlı demo oyun yükledim kaldır dediğim zaman kaldırmıyordu oyunu sonra bilgisayara virüste girdi bir süre öyle kullandım bilgisayarın açılması 1-1.5 dk'yi buluyordu artı açıldıktan sonra olmadık hatalar almaya başladım şu hatası bu hatası bilgisayarınız ciddi bir sorundan kurtarıldı gibi hatalar sonunda bunlar olmaya başladıktan sonra bilgisayarı açarken siren sesleri duymaya başladım ve guru programınada bir şeyler oldu herhalde dedim fanları voltajları falan herşeyi kontrol edememeye başladı diye düşündüm ve format attım şuan 2 aydır ne siren sesi duydum ne bir şey virüs yok demo oyun yok hata yok sapıtma yok açılışta 30 saniye falan sürüyor maşallahı var hiç bir sorunnum yok siren sesini bir kaç kere duyarsam eğer hemen format atacağım attıktan sonra siren sesi kesilirse demekki dediğim oluyormuş sende dediğimi yap bakalım ne olacak...




  • x2yK,
    format atmıştım ama sonra bazı testler için başka bir anakart takmam gerekti sonra an7'yi geri takınca format atmadım. bu gece tekrar format atıp sounucu yazarım. yardımların için teşekkürler.
  • Arkadaşlar An7,2500+ ve Twinmos DDR256 kullanıyorum.
    Bios 'ta 2500+ yazan yeri 3200+ yapıyorum. Hiçbir sorun olmadan 2200Ghz oluyor. Restart atıyorum. XP açılmıyor.

    XP'de OC Guru'dan yaparsamda 200'e getiriyorum. MAkina kitleniyor. Mavi bir ekran açılıyor.Öyle kalıyor.

    İşlemcim 2500Box içinden çıkan fanı kullanıyorum.
    Kasam Aopen H600a 300watt.

    Yetersiz olan fan mı? Ram mi?

    bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim.
  • @flyho
    voltaji artirmayi dene, bende 3200 denedigimde hic acilmiyo biosu resetliyoz anca oyle
    siren sorununu ben speaker kablosunu cekerek kurtuldum, basimi sisirdi valla.
  • Bende siren sorunu yok. Sadece ilk açılırken Speakerlardan DIT diye bi ses geliyor okadar.

    Ayrıca Anakart'ın üstündeki göstergede sürekli değişen sayılar görüyorum.

    Demekki sadece 2500'u 3200 yapmakla olmuyor. VOltajı arttırsam yeterli herhalde.
  • Arkadaşlar An7 Anakart'ta 80Gb sata hd kullanıyorum. XP'yi 80GB sata'ya yükledim. Fakat Eski arşivim Ata100 Hd'imde duruyor.

    Sata bağlıyken,Ata100'u bağlarsam windows açılmıyor.
    ikisi birarada XP'i açmayı nasıl başarıcam.
  • az önce bilgisayarı formatlayıp tekrar yükledim.
    siren sorunun guru v1.21 yükleyerek düzlttim. fanların min rpm seviyesi 1000rpm'ye kadar düşürülebiliniyor. dolayısıyla kasa fanı uyarısı vermiyor.
    ancak post code display hala 25-26 arasında hızlı hızlı değişiyor. user's manual'de
    abit an7 kullanıcıları

    yazıyor. ama çözüm getiremedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.