Şimdi Ara

abra a5 v5.2.1 kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aynı modelin youtube videosunda crysis 3 aa kapalı very highda 18 fps ile oynandığını gördüm.Bende oyun medium ayar aa kapalı 16 fps ile oynanıyo.Very high yapınca 10 fps altına iniyor.Acaba ekran kartı devreye girmiyo mu ? yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tituspullo13 -- 2 Ekim 2015; 21:08:32 >



  • Güncellemelerin hepsini doğru bir şekilde yaptırmı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet
  • arkadaşlar ac unity de de kasıyor ne yapacağım?
  • Nvidianın son driver'ı mı kurulu bilgisayarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet
  • Sn. asdfcizxc123;

    1- Notebook adaptörünüzün takılı olduğundan ve batarya üzerinden notebookunuzu çalıştırmadığınıza emin olun.
    2- Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans modunun aktif olduğundan emin olun.
    3- NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Genel Ayarlar > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçili olduğundan emin olun.
    4- Genelde NVIDIA harici ekran kartını fazla yormayan bazı oyunlar ilk çalıştırıldıklarında oyun önce dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılır. Bu da size oyunun aşırı kastığı ya da çok düşük FPS verdiği gibi bir izlenim yaratır. Buna göre oyun 3. maddede belirtilen ayarı yaptığınız halde hala dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılıyorsa, oyunun masa üstündeki kısayolu üzerine sağ tıklatarak > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi 'ni seçip direkt harici ekran kartınız üzerinden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
    5- Diğer bir yöntem de masaüstünde sağ tıklatarak > NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > Oyun Kısayolu seçip > Seçilen Programı Ekle > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçmeniz ve oyunu tekrar çalıştırmanız olacaktır.
    6- Oyun yine de kasıyorsa ya da hala FPS düşük gözüküyorsa muhtemelen oyunun grafik ayarları çok yüksek ayarlara alındığı için ekran kartınız oyunu bu ayarlarda oynatamıyor olabilir.

    En optimal oyun ayarları için; NVIDIA GeForce Experience'ı Aç diyerek Oyunlar sekmesi altından bilgisayarınızdaki yüklü oyunu bularak, oyunlar sekmesinde oyun gözükmüyor ise de Oyunları tara dedikten sonra listede göreceğiniz Oyunu Başlat diyerek en az bir kez çalıştırıp oyundan çıktıktan sonra tekrar NVIDIA GeForce Experience 'ı açıp Oyunlar sekmesinden Oyunu Optimize Et seçeneği ile oyunu bilgisayarınızın çalıştırabileceği en uygun ve optimal ayarlara getirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

    7- Oyun oynarken, oyunun haricinde bilgisayarınızın o anki performansına olumsuz etki edebilecek başka bir uygulamanın arka planda çalışmadığına emin olun.

    Bunun için Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden CPU ve Bellek kullanımı bölümlerini kontrol edin gözle görülür aşırı bir yüklenme varsa arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapattıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

    8- Ekran kartı sürücünüzün en son güncel versiyonunu kullandığınıza emin olun. En güncel ekran kartı sürücüsü içinhttp://www.geforce.com/drivers linkinden vehttp://www.geforce.com/geforce-experience linkindeki GeForce Experience yazılımlarının temiz kurulum ile bilgisayarınıza kurduğunuza emin olun.
    9- Her zaman orijinal Windows 8.1 işletim sistemi ve Steam, Origin, Playstore veya Aral Game gibi oyun sağlayıcılarından edinmiş olduğunuz %100 orijinal oyunları bilgisayarınıza kurun. Oyunlarınızın ve işletim sisteminizin en güncel güncellemelerinin yapılmış olduğuna dikkat edin.
    10- Windows 7 ya da Windows 8.1 'den Windows 10 'a ücretsiz Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız, mümkünse bu yükseltmeden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz ve direkt Windows 10 kurulumu yapın.
    11- Tüm bu işlemleri adım adım uyguladıktan sonra yine de probleminiz çözülmez ve oyunlarda sürekli takılmalar, FPS düşüklüğü, kilitlenme ya da mavi ekran dolayısıyla bilgisayarınızın reset atması gibi problemler ile karşılaşıyorsanız, yaşadığınız tüm bu tür sorunlarda ve teknik problemlerde problem oluştuğu anda mutlaka 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri




  • Bende de son sürüm kuruluyken fps düşüklüğü vardı. Cdden gelen 353.62 sürümünü kurdum fps düzeldi. Eski sürümü kurmayı deneyebilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam, bende yeni abra a5 v5.3 aldım, birsürü para verip skylake işlemcili bilmemne diye kandık. Meğerse intelle microsoftun kumpasına gelmişiz. Arkadaşlar win 8.1 yüklüyorum, oyunu yüklüyorum bazılarında sıkıntı yok çoğunda ise ses yok. Windowsta normal tüm sesler çalışıyor, sadece oyunlarda ses yok. Realtekten kurdum monsterın kendisinden kurdum zaten beyefendiler win 8.1 desteklemiyor diye driver koymamışlar o kadar ileri teknoloji 8.1 desteklemiyor yani. Sürücüy e ne yapmışlar bilmiyorum da bir yolu vardır muhakkak bilen varmı nasıl çalıştırabilirim sesleri oyunlarda?
    Teşekkür ederim.
  • Hocam sorun devam ediyor mu , sonuç ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.