Şimdi Ara

Abra A7 vs Tulpar T5 İkilemleriyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, konuyu açıp açmamak konusunda tereddütte kalsam da kampanya sonunun yaklaşması sebebiyle içinden çıkamadığım bu ikilemde yardımlarınıza başvuracağım.

    Öncelikle bütçem 4-6 bin aralığı 100-200 üstü yada altı.

    Uzun araştırmalar ve karar süreçlerinden sonra MSI ve Monster arasındaki çekişmeden aklımda Monster galip çıktı. Servis ve f/p sebebiyle. Fakat bu seferde ikilemde kaldığım iki model oldu ve içinden çıkılamaz bi hal aldı durum.

    Abra A7 Modelini i7'li 16 Ram'li Gtx1050'li 256 SSD PCı-4'lü 1 TB HDD'li ve 17" ekranlı haliyle 4800 civarlarına mal edeceğim.

    Tulpar T5 ise i7, 16 Ram, GTX1060, 256 SSD PCI-4, 1 TB HDD ve 15.6" ekranıyla 6150 civarına mal edeceğim.

    Tabiki seçme şansı olsa parada ganimet olsa Tulpar.

    Fakat kaldığım ikilem şu 17" ekran ve 1450 TL civarı ucuzluğuyla Abra'yı kullanıp 4-5 sene içinde arada 32 gb ram yükseltmesiyle kullanıp komple bir değişim zorunda kalmak işlemcisiyle falan.

    15.6" ve 1400 lira ek ödemeyle 64 gb'a kadar RAM yükseltme olanağıyla birlikte 1060 ekran kartının keyfini yaşamak ama yine 4-5 sene sonra tahmini olarak işlemci yetersizliğine sürüklenip komple bir değişim yaşamak zorunda kalmak.

    Sizce fiyat farkını verip küçük ekran olmasına rağmen Tulpar almaya değer mi? Tulpar'ın ömrü verdiğim parayı hakedecek derecede Abra'ya göre uzun mudur? Yoksa düşündüğüm gibi ikiside en sonunda işlemci yetersizliği sebebiyle 4-5 sene sonra değişime mi mahkum?

    NOT: Çok mobil kullanmıyorum laptopu. Ev içi sağdan sola dışında. İyi kullanırım çok yıpratmam. Ayrıca öyle deli gibi oyun düşkünü de değilim Fifa, PES, FM falan takılan arada değişik oyunlara yönelen daha çok Adobe Premiere, PS falan kullanacak nette takılacağını düşünen bi bireyim. Lakin görüntü kalitesi konusunda net görüntü almak isterim her zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende senin gibi bu arada kalmıştım. İkisini boşverip Eylül gibi yeni serisi gelince kendisi düşer diye umduğum msi gs73vr alıcam insallah. Monster ekran hz i de daha düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tulpar t5 v13.1 modelini iade etmiş bulunmaktayım. Sorun ramden mi yoksa kronik bir sorundan mı kaynaklı (forumda araştırırsanız çoğu kişi oyunlarda yeterli FPSi alamadığından şikayetçi) bilemeyeceğim. Bir daha monster ile uğraşmak istemiyor gibiyim ancak f/p ürünleri var. Kasa kalitesi çok kötü sanki yere düşse ortadan ikiye ayrılacak. W a s d tuşlarının olduğu yer ısınıyor yani bunu ben düşünüyorum onlar düşünemiyor mu garip bir mevzu. Tavsiyem tulpara yönelme. Ha, abradan da emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam uyarı için. MSI'ında servis kalitesinde sıkıntılar olduğu izlenimş oluştu bende. Hangisine elimi atsam kuruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.