Şimdi Ara

ac driver yapılabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ac sürücü yapabilirmiyiz.unidrive , siemens abb nin driverlarını kullanıyoruz.acaba uğraşşak şöyle 37kW gücünde birşey yapılabirimi.



  • Mutlaka yapılır ama astarı yüzünden kat ve kat pahallıya gelir.
    Yanlış anlaşılmasın ben yapmayalım para verelim yurt dışından alalım demiyorum ama maalesef bu AR-GE işinde o kadar geri kaldıkki nasıl yetişeceğiz bilemiyorum bir kaç nadide kurum ve kuruluş dışında ciddi ciddi AR-GE yapan yok ..
    Bence kullandığınız driverlerin içlerine bir bak 37kWA'nın içi oldukça kalabalıktır ve bazı modellerde DSP ( ses efekt entegresi ) kullanılıyor bu teknolojiye erişmek çok zaman alacak biz bu teknolojiye erişince kim bilir onlar nerelerde olacaklar
  • DSP nin tükçe anlamında sanırım dalgınlığına gelmiş bir yanlışlık olmuş.

    DSP=Digital Signal Processing= Dijital Sinyal İşleme

    Evet dediğin gibi yapılmaması için bir neden yok ama arge yatırımı yapılması gerekiyor ve büyük çapta bir üretim yapabilmek lazım. Yoksa rekabet şansın olmayacağı için ayakta kalmazsın.
  • %1000 katılıyorum. 37kW lık bir cihazda kullanılacak olan malzemelerin ülkemize gelmiş olduğunu bile tasavvur edemiyorum maalesef.
  • Eğer kendim yapayım diyorsan bir amatör için bir hayli zor, ancak ithal malı cihazlar kullanmak istemiyorsanız Türkiye'de benzer ve daha yüksek güçleri kumanda edebilen sürücüler yapılmakta.
  • Selam
    Yok yanlış yazmadım ilk bakışta saçma gibide gelse çok A.C sürücüde DSP entegresi gördüm DSP kullanılmasının sebebi sinyale çok daha iyi hakim olabilmek elimde DSP kontrollü bir A.C driver geçtiğinde arzu ederseniz foto eklerim hatta entegrenin üzerinde D.S.P yazıyor i,lk gördüğümde bende çok şaşırmıştım ama gerçek...

    ses efekt entegresi olarak ifade etmemim sebebi kolay hayal edilebilir olarak düşünmemdi ama dorsusu senin dediğin bilindiği bu entegre düz sesi işleyip fazları ile oynayarak efetk elde ediyor bunu anlatmak istemiştim..
    quote:

    Orjinalden alıntı: rafet32

    DSP nin tükçe anlamında sanırım dalgınlığına gelmiş bir yanlışlık olmuş.

    DSP=Digital Signal Processing= Dijital Sinyal İşleme

    Evet dediğin gibi yapılmaması için bir neden yok ama arge yatırımı yapılması gerekiyor ve büyük çapta bir üretim yapabilmek lazım. Yoksa rekabet şansın olmayacağı için ayakta kalmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 24 Eylül 2005, 10:38:00 >




  • Artik ic piyasada yeterince guclu anahtarlama elemanlari ve bunlarin kolayca surulmesini saglayan surucu devreler bulunuyor. (Bulunamasa da getiritilir)

    Bahsi gecen gucde motor hiz kontrol unitesi yapilabilir. Ancak yeterince deneyimli olmak gerekir. Zira bu isler semayi yap calistir kadar basit olmaz.

    Turkiye'de bahsettiginiz guc degerlerinde motor surucu yapan firmalarimiz var diye hatirliyorum.
  • Siemens yapmış süper bir ürün. Bence bu sistemi hazır almak çok ekonomik.
  • genelde kaliteli sürücülerde DSP ve IGBT kullanılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.