Şimdi Ara

Acayip bir iş fikrim var ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elbette iş fikrimin hiç bir yerinden bahsetmeyeceğim. bana bir program lazım ve cep telefonları ile entegre sanırım android bir program olması lazım.


    fikrim a acayip ama nerden başlanır nasıl bu fikir korunur benden önce düşünen olacak mı diye kafamda bir sürü soru var.


    nasıl bir yol izlemeliyim ? hitap ettiğim bir sektör var sadece (yani fikrin kullanılabileceği tek sektör var) . sadece telif hakkından bile para kazanabilir miyim ? yoksa fazla mı hayal kuruyorum ?


    bir programcı ile konuşsam bunu yapabilecek yetenekte mi çünkü fikir güzel ama şöyle örnek vereyim.


    diyelim ki yazılımcıları 1-10 arasında puan veriliyor ise bana en az 7-8 lik bir adam lazım yani. bu da çok para mı ister ? fikri korur mu ?


    derdimi anladınız.... yorumları olan varsa dinleyebilirim..




  • Udemyden kurs alıp kendin yapman daha iyi olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • profosyenel birileri lazım ben o kadar yapamam sanırım. bilemedim

  • Bir girişimci ve iş adamı olarak kısaca iş fikrini başarılı kılacak belli şeyler vardır.


    En önemli konu sektörde tecrübedir. Örneğin 10 yıldır ayakkabıcı tamirciliği yapan biri ile hiç bu işi yapmamış başka birini düşün. Bunlar online ayakkabı tamir android uygulaması gibi bir şey yaparsa yatırımcılar işi hiç yapmamış kişinin iş fikrini ciddiye bile almaz. Bir çok kişi iş modeli daha önce denenmemiş zannedebilir ancak sektör tecrübesi olan bunu bilir.


    İş fikrinin kalitesi, o fikri üretenin yeni başka fikirlerde üretebilir olmasından geçer. eğitim ve öğrenim ile ilgilidir. Bir girişimci İş fikrini, bir çalışan bilgisini, bir iş adamı ticaretini saklıyorsa, Asla yeni bir diğer fikir öğrenemez de geliştirmezde. Einstein, ışık hızını sadece kendine saklasaydı başka hiç bir şey bulamazdı. Yani eğer bir iş fikrininiz varsa bunu kimseler duymasın diye düşünüyorsanız o iş fikri zaten hiç olmamıştır.


    Bir badygourd en az 30 bin TL ile sürekli seni korur. Eğer asgeri ücretle çalışıyorsan ileride ünlü olacağım diye koruyucu bir kas adamı tutmazsın. Koruyucu kas adamı ancak ünlü olduğunda zengin olduğunda tutarsın.


    Yine bir iş modelinin başarısı, onun ne olduğu ile ilgili değildir. Nasıl entegre olduğu ile ilgilidir. Örneğin, her yaprağı farklı açan bir gül geliştirdiniz bu iyi bulması zor önemli bir şey olabilir ama sevgililer rengarenk gül hediye etmek istemezler. Örneğin, hiç solmayan gül geliştirdiniz, bu daha sıradan bir uygulama olsada daha kolay entegre olacağından başarı şansı daha fazladır.


    Yazılım işleri bir kişi ile olmaz. Bu bir ekip işidir. Kod yazan veri tabanını işlemez. İş modelin önce bir algoritmaya alınır. Algoritma her şeyden önemli olan kısımdır. İyi bir algoritma ile iş biter. Programcı ve veritabancı çok iyi olması diye bir şey olamaz. Ya biliyordur ya bilmiyordur. Ama algoritma kötü ise ki bu sana bağlıdır yazılımda kötü olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    güzel örneklemeniz ve tavsiyeniz için teşekkür öncelikle.sektörde çalıştım . yıllar sonra farklı sektöre geçtim ve kendi işimi zaten yapıyorum. onun dışında fikirdeki kullanacağım materyal de şimdiki sektörümle onu birleşimi :) o yüzden iyi bir fikir .


    saklılık konusuna gelince bu fikri 30 saniyede anlatabiliyorum düşünün bunu birine söylesem örneğin gidip iyi bir yazılımcı olan arkadaşına yaptırsa bu durumda ne yapılır. ha bu arada atla deve değil bu fikir de. 3-5 yıla piyasa illaki biri yapar eminim.

    sadece ilk yapan biraz daha fazla kaymağını yer hepsi bu.


    bakalım eğer bir gün iyi bir yazılımcı ile tanıştığımda hala yapılmamış ise kendisine bahsederim :)

  • Ben 50,- TL + ÖTV yaparım. Bana fikrini özel mesajdan at.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 10 Mayıs 2022; 14:1:19 >
  • K110 kullanıcısına yanıt

      

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.