Şimdi Ara

Access pointe statik ip verme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar, TD-W8951ND modem kullanmaktayım. Bir üniversitede ikamet etmekteyim ve evimdeki ethernet paneli yardımıyla modemi bridge mode da kullanarak internete bağlanmaktayım. Özetle modemi kablosuz AP olarak kullanıyorum.

    Önceleri modem üniversitenin internal ip si olan 10.129.10.x iplerini otomatik olarak bilgisayarım,cep telefonum ve ipadim gibi kablosuz cihazlara otomatik olarak atıyordu. Ancak üniversite güvenlik gerekçesiyle otomatik ip ataması yapan AP gibi cihazların internete erişimini engelledi.

    Birkaç gündür macbook pro'm aracılığıyla interneti kablosuz olarak dağıtıyorum ve diğer cihazlarımda gayet düzgün çalışıyor. Ancak bir fark var: Macbook Pro tek bir internal ip alıyor, 10.129.10.13 gibi ve bilgisayara bağlanan diğer kablosuz cihazlar ise 192.168.2.2, 192.168.2.3 gibi ip ler alıyorlar. Yani macbook pro ağda bir istemci gibi görünüyor ancak çaktırmadan birden çok istemciyi dolaylı yoldan ağa dahil ediyor.

    Benim yapmak istediğim de tam olarak bu. Modemi ağa Macbook Pro gibi tek bir istemci gibi tanıtıp 10.129.10.x üzerinden ip almasını sağlamak, daha sonra diğer cihazları modeme 192.168.2.x üzerinden bağlamak. Nasıl olur bu iş? Fikri olan?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.