Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5742G DERNEĞİ - HER TÜRLÜ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
17
Favori
108.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kitabistanbul K kullanıcısına yanıt
    Hoparlörü patlamış.
    Asprire 5742g içini açmıştım tek hoparlör kullanmışlar, Dikkat etmen gereken şey aliexpress yada benzeri bir siteden alacaksan yorumlara iyi bak çünkü satılan ürünlerin körük kısmı kalitesiz olabiliyor, çok çabuk yırtılır.

    Bu arada arkaşlara bu cihaz için güncel sorunsuz sdd öneriniz varmıdır ?
  • 2019'un 3. hortlatması da benden gelsin.

    Şuaraya da başlık açmıştım az önce:
    https://forum.donanimhaber.com/acer-aspire-5742g-laptop-icin-upgrade-tavsiyeleri--139095307#139095307

    Yardımcı olacak arkadaşlar bakabilir mi?

    Sizlerinkinden farklı olarak benim laptop'da orijinal olarak 6GB ram var. 8GB yapmaya değer mi? SSD taksam yeter mi?
  • Merhabalar. Konuyu hortlatacağım belki ama hala bu modeli kullanan var ise belki yaptıklarımın bir yararı olur. bende de 2011'den beri 5742g var. İşlemci: i5 480m ve ekran kartı: gt 420m olan modelden. ram ve ssd takviyesi şu zamanda olmadan resmen işkence ediyor bilgisayarlar. onları da pek çok kişi yapmış. 41 sayfanın tümüne göz gezdirmedim ama oyun oynayanlar bu bilgisayarın ısınmasından şikayetçidir. 3-4 yılda bir içini açıp temizlerim. macununu yenilerim. ama ısınma problemi benim için büyük dert. cod serisinin eskilerini oynarken ısınıp kapanmalar çok oluyordu. İşlemciyi %80 kapasitede çalıştırmak zorunda kalıyordum kapanmalar olmasın diye.
    bu aralar pubg lite'da gene 90 derecelerden aşağıya inmeyen işlemci(%80kapasitede) ve 85den aşağıya düşmeyen ekran kartı sıcaklıkları vardı. boşta dahi 70 derecelerde duruyordu. Geçen hafta (aşağıda resmini eklediğim) galiba 5741g'nin soğutucusunu gördüm. farkı benimkinde tek bakır üzerinden işlemci ve ekran kartını soğutması ama diğerinde ayrı bakırlar üzerinden soğutma yapması. sonra gittigidiyor'da bu soğutucudan buldum, aldım, taktım. tam uydu ve sonuç beklediğim gibi oldu.

    bu soğutucuyu 1 haftadır kullanıyorum ve işlemci tam kapasitede gayet iyi çalışıyor. ekran kartı sıcaklıkları 15 derece civarı düştü. ekran kartı boşa geçtiğinde daha çabuk soğumaya başladı. eski ve yeni sıcaklık farklılıkları resimlerden anlaşılır. eğer uğraşmak isterseniz deneyebilirsiniz.

     ACER ASPİRE 5742G DERNEĞİ - HER TÜRLÜ

     ACER ASPİRE 5742G DERNEĞİ - HER TÜRLÜ

     ACER ASPİRE 5742G DERNEĞİ - HER TÜRLÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzmgl -- 10 Mayıs 2020; 2:9:45 >




  • nzmgl N kullanıcısına yanıt
    benim 5742g nin termal macunlarını yeniledim soğutucu ızgarayıda temizledim bilgisayar birden şak diye kapanıyor eskiden ızgaradaki toz birikiminden kaynaklı kapanırdı şimdi o da yok ama kapanıyor nasıl çözeceğim bu sorunu bilmiyorum
  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    ısınma sorunu olabilir kısa devre olabilir
  • nzmgl N kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler ancak bence sorun heatsinkteymiş çünkü 10 yılda neredeyse 2 3 kere bakım yapılması heatsink işlevini yitirmiş olabilir az kullanılıyor olsa bile 1 1.5 yılda bakım yapılmasını tavsiye ederim. Bu arada bende aynı cihazı aldım 8 çekirdekli işlemci takmayı düşünüyorum eğer daha ileri seviye de cihazı kullanmak istiyorsanız tavsiye ederim egpu ile son çıkan oyunları da oynatabilecek kapasiteye erişebilir.
  • Merhaba, i5 işlemcili laptop a ssd ekledim, win10 home kurdum. Her şey güzel çalışıyor driver ları kendisi buldu ancak bluetooth u donanım olarak görmüyor, mikrofon çalışmıyor. Sorun driver bulunamaması ya da win10 home / pro farkı olabilir mi?
  • Arkadaşlar bu cihazın ısınma sorunu nasıl geçer. Bilgisayar yazılımı konusunda bilgiliyimdir. Yaptığım ayarlar ve Kendi HDD si ile 35 sn de PC sıfırdan açılıyor. Çok seri de çalışıyor. Günlük kullanımda bir sıkıntısı yok Ama en basit oyunlarda bile ısınıp kapanıyor(ör: Pes13). Tj değeri 90. 90 derece olunca bir anda kapanıyor. Termal macun değiştirdim zamanında o da fayda etmedi. Ne yapmam gerek? Bir bilgisi olan var mı? i3 ve 540m modeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfurkant1998 kullanıcısına yanıt
    Denemediysen fanlı laptop soğutucu alıp koy altına... Bendeki de cok ısınıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam denedim, altında fan var, o halde böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Başka sizin uyguladığınız bir şey var mı peki? Ben internette Pi Bakır soğutucu gördüm, konunun eski mesajlarında biri bir bağlantı paylaşmış 5742G ye update yapıyor adam. O kullanmıştı bakır soğutucu. Acaba faydası olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nzmgl N kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten almaya değer mi bu heatsink'i? Oyun oynatabiliyor mu ısınıp kapatmadan?. Eskiye nazaran kaç derece fark etti CPU da? Benimki 90 ı gördüğü anda fişi çekiyor çünkü. 90 in aşağısında olmalı mutlaka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfurkant1998 -- 13 Haziran 2020; 1:13:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 5742g model 4g ram 1 GB ekran kartlı laptopu 8 senedir kullanıyorum. word Excel ve Chrome kullanırken bilgisyar çok fazla ısınıyor. Pc geç açılıyor. 1 defa format attım. macun felan yeniletmedim.
    Öncelikle sizden ssd tavsiyesi ve bilgisayarı hızlandırmak için neler yapacağım konusunda yardım bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfurkant1998 kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki resimlerde ekledim sıcaklık değişimini. Ben gayet memnunum. Pubg lite oynuyorum bu ara hiç kapanma olmuyor. Cod ve pes oynarken kapanırdı benim de. Hatta sıcaklık 100leri görürdü. İşlemciyi sınırlardım %80lere. Kısacası tavsiye ederim. Ama sökme takma işinde dikkat edin.

    Macun yenileme işlemi yapınca mutlaka bakır kısım ile fanın ve ızgaranın arasını da temizleyin arkadaşlar. Bant gibi bişeyle birleştirilmiş kısmı kesip ayırın fanı. Bakır kısıma dikkat edin delmeyin. Youtube da bolca video var bununla ilgili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.umarım konuyu doğru yere açmışımdır.elimde ACER ASPİRE 5742G laptop var yaklaşık 10 yıllık bir cihaz,sorun şu cihaz üzerinde hiçbir işlem yapmaz iken dahi aniden pat diye kendini kapatıyor.termal macunu değişeli temizliği yapılalı 2 hafta oldu.aynı sorun 2 hafta öncede oldu.termal macunu yenileyince sorun çözülmüşdü.mavi ekran hatası falan vermiyor.aniden kapanıyor.sorun ne olabilir.anlayan arkadaşlar tecrübelerinizi bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.



    saygılar.........................
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Cihazın üstünde pil takılı mı? Takılıysa pildeyken ne kadar süre durabiliyor ve kapanmadan önce güç ışıkları yanıp sönmeye başlıyor mu?
  • bambaşka sorunlar çıktı.laptopu açtık,sonra toplamaya başladık.sorunu tespit ettik.problem 1 di 2 oldu.birincisi laptopun fanı sorunlu bir çalışıyor bir çalışmıyor.10 yıllık bilgisayar.işlemci fanı 150tl dediler.2.sorun şu parçaların vidaları daha doğrusu parçaların vida girişleri yalama olmuş.vidaların bazıları zor tutuyor,bazıları hiç tutmuyor,bunun için kasanın değişmesi şart dediler.işlemci fanı dahil bütün masraf 380tl dediler.ancak bu parçaların tamamı temin edilecek bu durumda gerçek masraf ortaya çıktı.buda yaklaşık 800tl dediler.ben 10 yıllık bir bilgisayara 800tl masraf yapmayı doğru görmedim çünkü kısa bir süre sonra daha büyük ağrızaları çıkabilir.sıkıntılı bir durum.servisin teklifini reddettim.ayrıca büyük ihtimal parçalar yan sanayi olacak.

    son durum şu bu cihazdan 2 tane vardı.şu an ötekini kullanıyoruz,ıskartaya çıkan diğer hurda hurda bilgisayarı gerekirse yedek parça olarak kullanmak amacı ile elimizde tutuyoruz.



    saygılar...........................




  • Konu eski ama bu laptop'ı hala kullananlar mevcuttur. Şuan kardeşim günlük işler, Chrome, film ve online dersler için kullanıyor.


    SSD upgrade için şunu almayı düşünüyorum.


    Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD (SDSSDA-240G-G26)

    https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-240gb-530mb-440mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-240g-g26-p-BD805682?magaza=Nethouse


    Crucial 240GB BX500 Serisi Sata 6.0Gb/s 3D NAND SSD (Okuma 540MB / Yazma 500MB)

    https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-240gb-bx500-serisi-sata-6-0gb-s-3d-nand-ssd-okuma-540mb-yazma-500mb-.html


    SSD upgrade yapan arkadaşlar kullandığınız marka/model konusunda yorumlarınızı alabilir miyim?


    Bir de aşırı ısınıyor laptop. Chrome'da 1-2 sekme açıkken kendi kendine kapanmaya başlamış.

    Temizleme yapacağım ama macun işine falan girmek istemiyorum tecrübem yok hiç. Videolara baktım çok karmaşık geldi. Fan temizliğinin kolay bir yönetimi var mı?





  • Benim aspire 5742g de açılırken falan aşırı ısınıp kapanıyordu, termal macun yeniledim şimdi mis gibi serin bilgisayar oyun açtığımda bile 77 dereceyi geçmiyor sıcaklık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi gitti durup dururken ele açın diyor ama dokunmatik çalışmıyor nasıl açabiliirm

  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.