Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acer Ethos kullanıcısı var mı şu an forumda?
  • galiba kimse almadı henüz.
  • acer 5943 Core i 5 Ati 5650 modelini haftaya cuma ayın 27 sinde ev arkadaşıma alıyoruz, önümüzdeki haftasonu detaylı inceleme ve testleri foruma koyacağız
  • Bende cuma almayı düşünüyordum ama test değerlerini görmek iyi olabilir, bekliycembu yüzden hafta sonu koyabilirseniz test sonuçlarını özellikle de ısı değerleri çok iyi olur. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofear_61

    Bende cuma almayı düşünüyordum ama test değerlerini görmek iyi olabilir, bekliycembu yüzden hafta sonu koyabilirseniz test sonuçlarını özellikle de ısı değerleri çok iyi olur. Teşekkürler.


    tamamdır hemşerim, alıralmaz ilk gün zaten normal sıcaklık derecelerini ve oyun oynandığında ortaya çıkan değerleri paylaşacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lucasthehacker


    quote:

    Orijinalden alıntı: nofear_61

    Bende cuma almayı düşünüyordum ama test değerlerini görmek iyi olabilir, bekliycembu yüzden hafta sonu koyabilirseniz test sonuçlarını özellikle de ısı değerleri çok iyi olur. Teşekkürler.


    tamamdır hemşerim, alıralmaz ilk gün zaten normal sıcaklık derecelerini ve oyun oynandığında ortaya çıkan değerleri paylaşacağım



    Değişiklik yok hala değil mi? Alıyorsunuz test sonuçlarını bekliyorum çünkü bu hafta sonu net bir bilgiye sahip olamazsam büyük ihtimalle toshiba alıcam artık.
  • Dün 5943G - 5454G50 (i5 450M 3MB Ön Bellek ATI 5650 500MB) modelini BİMEKS in sitesinden aldım.Bugün elime ulaştı. Blue-Ray donanımlı olarak geleceğini ummuştum fakat maalesef DVD DL ile geldi. Herhangi bir CD gelmedi beraberinde ama sağolsunlar küçük bir MousePad koymuşlar.

    Öncelikle bir önceki laptopuma göre karşılaştırmak istiyorum. (DATRON TW7A)

    - Fanı alttaydı ve dizinizin üstüne koyduğunuzda hem kendini hem de sizi yakıyordu.
    * Bunda gereksiz bir ısı algılayamadım. Sadece touch-pad ve sol tarafında hafif bir ısınma var.
    Fan sesinden eser yok şimdilik. 3D programda render alana kadar gerçek sesini öğrenemeyeceğim galiba ..
    - Hoparlörü aklınıza gelebilecek en dandik cep telefonu hoparlöründen daha dandikti. Ortama müzik verdiğinizde dayak yememeniz içten bile değil. ))
    * Bu arkadaşımızın üzerinde yazan Dolby HOME THEATER ibaresi meraklandırıyor ve hemen bir John Mayer-Belief dinlemek istiyorsunuz ..
    Açtığınızda ses kalitesi başlarda sizi tatmin ediyor. Altındaki subwoofer ın işe yaradığını hissediyorsunuz. Fakat yeni toshibaların kalın laptoplarındaki hoparlörlerle karşılaştırırsanız sönük kalır. Mak. ses seviyesi de düşük onlara nazaran.
    - Mimar olduğum için proje çizimlerinde hesap kitapla işim olabiliyor. Datronum 15.4" olduğu için nümerik tuş takımı olmamamasını normal karşılıyordum.
    * Demek ki olabiliyormuş ))
    - Görünüş olarak Datrona baktığınızda plastiklerden bükülerek şekillendirilmiş bir kutuya baktığınızı hissediyordum.
    * Bu alet daha kapağını ilk açışınızdan itibaren çizgileriyle , monitör birleşiminde ekranın şekillenmesiyle ,
    kapağı açtığınızda karşınıza çıkan parlak plastik malzemenin metalik gri kompozit hoparlör kapakları , tuşları , parlak siyah cam touch-pad i güzel bir kompozisyonla meydana gelince harika bir tasarım ortaya çıkmış.
    - Datronumda mevcut olan express/34 slotum sayesinde ihtiyaç duyduğum donanımları tamamlayabiliyordum. Fakat bunda böyle bir şansım yok.
    *FireWire girişi yok . 3 usb girişi yetersiz ve 2.0 versiyonu. bu ethos serisine USB3.0 yakışırdı..
    HDMI , eSATA , VGA , 1394 kullanışlı çıkışlar.

    18" lik modelindeki analog TV, multimedya kumandası , Blu-Ray , FireWire özellikleri kıskandırıyor.




  • Isı değerlerini testedip koymanız mümkün mü acaba, çünkü hp 30xx'lerede önce alt taraf biraz ısınıyor dediler yük altında çalışmaya başladıklarında neler duyduk sonra malum.
  • @aatakli
    Aldığınız modelde "switchable graphics" seçeneği bulunuyor mu acaba? Yani pil tasarrufu için tek tuşla Ati HD5650M'den Intel'in dahili grafik işlemcisine geçilebiliyor mu?
  • antint , bahsettiğiniz seçenek var ve kasayla monitör birleşiminde küçük bir tuşla sağlanıyor.

    herhangi bir program ismi söyleyebilirseniz ısı değerleri konusunda yardımcı olabilirim nofear_61
  • Everst var, işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını öğrenebilirsem yeterli olacaktır. Ayrıca ekran kartını zorlayan bir oyunla test ettinizmi acaba bilgisayarı sonuçta normal kullanımda hiç bir notebook ısınmaz bizde alırken bu kadar düşünmezdik. Yük altında performansı önemli. Almayı düşünüyorum bunu gerçekten yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 27 Ağustos 2010; 23:16:37 >
  • oyun ile test etme şansım yok ama 3D modelleme programı kurduktan sonra test edebilirim. Onun için de biraz beklemeniz gerekicek galiba. HDD yi tek parça olduğu için sistemin yedeğini alıyorum.
    Format atıp diskimi bölmem lazım. Sonrasına programımı kurup test değerlerini yollayabililirim.
  • hoparlör toshiba a serisinin çok mu aşağısında yani?
  • max. ses seviyesi toshibanın %70 i kadar anca vardır. surround ve bass gücü de kısmen daha az. toshibanın yanına yaklaşamaz ki hala toshibalardan
    o seslerin nasıl çıkabildiğini anlayamıyorum )
  • 1750/6 taksit bimeksten siparişi geçtim hangi kargoyla yolluyorlar bide kaç gün sürer bilen varmı bide garantisi için herhangi bimeks bayisine gidebilrmiyiz?
  • yurtiçi kargoyla yolladılar. ist dan antalyaya 1 gün sonra elime ulaştı.
  • istersen 7 gün içinde mazeretsiz iade edebiliyorsun bimekse. garanti ve servis için ise acer yetkili servisi sertech bilgisayar yanlış hatırlamıyorsam. bimeks de oraya gönderiyordur heralde bizden aldıktan sonra. Ama sertech bilg. şirketinin çok kötü bir servis olduğunu duydum hep çevremden. hatta geçen hafta işim düştü, stok bilgisi için aramıştım. akşama kadar hiç bir departmandan telefonuma bakan olmadı. çok garip biryer. Acer Tr distribütör şirketi olmasına rağmen böyle bir durumla karşılaşmak insanı düşündürüyor.
    Allah servise düşürmesin diyelim )
  • @aatakli karşılaştırma için teşekkürler. Biz de ancak salı günü cihazı temin edebileceğiz.

    @TwiNChiL
    Bimekste cihaza mp3 yükleyerek dinledim. Ses tam olarak Acer 6930 kadar yüksek çıkışlı olmamasına rağmen oldukça kaliteliydi.
  • Arkadaşlar Ben HP 3055 i7 serisi aldım hd5650 li fakat cok ısınması sebebi ile geri sattım. Rahatsız edici bir sıcaklık söz konusuydu alette. Bundada Aynı sorunu yasarmıyım. acaba alan arkadaslar ozellikle ısınma konusunda yorum yaparsa sevinirim.

    Teşekkürler.

    Rauf
  • Alan arkadaşların yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.