Şimdi Ara

ACER ASPIRE TIMELINE DERNEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Acer Aspire Timeline serisi dizüstü pc kullanıcılarının cihazlarının tanıtımı ,izlenimleri ,sorunları ,çözümleri vb. konular için bu başlığı açmayı uygun gördüm.Tüm konularımız bu başlık altında toplansın.Ben başlığı açtım ,devamını siz değerli Timeline kullanıcılarından bekliyorum.



  • ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM......arkadaşlar yeni acer timeline aldım. windows 7 yüklemek isterken birşeyleri mahvettim galiba. yükledim bu sefer ati ekran kartı çalışmıyor. sonra vista ultimate yükledim ondada ekran kartında sorun var diyor. geri başlangıç sistemine dönmek istedim ama
    format atarken hdd ki gizli geri yükleme zımbırtısınıda silmişim galiba. formattan önce recovery dvd si yapmıştım ama şimdi oda çalışmıyor fail format 1 partition 0 mı ne diyor. başlangıçtada boot etmiyor dvdyi. ben ilk başlangıçtaki sisteme nasıl dönecem sadece o ekran kartını kullandırıyordu....lütfen yardım...
  • Timeline ve diğer acer marka laptopların sürücülerinihttp://www.acer.com.tr/acer adresinden servis&destek tıklayarak ulaşabilirsiniz. Her işletim sistemi için önerilen sürücüler farklılaşabiliyor. Ayrıca, dil seçmekte gerekiyor.

    Sürücüleri adam gibi kurduktan sonra sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Tek sorun doğru parçaya ait sürücü bulmakta. Mesela, wireless kartınızın "intel" ya da "atheros" olup olmadığını bilmeniz gerekiyor.

    Windows 7 için sürücüler tam oturmamış olabilir. Sonuçta daha piyasaya çıkmamış bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

    4810 serisinde bios güncellemeleri bir çok sorunu çözüyor. Kendinize güveniyorsanız yapın. Cesaret edemiyorsanız serviste yaptırtın.

    Son olarak "Acer ePower Management" programı pil tasarrufuna büyük ölçüde katkıda bulunuyor. DvD kapatıyor, kullanılmayan aygıtların elektiriğini kesiyor (USB slotları gibi). Windows 7 'de düşük pil performansının nedeni bu programın tam olarak çalışmaması.

    http://forum.donanimhaber.com/m_34972282/tm.htm Bu adresten yaptığım incelemeye ulaşabilirsiniz.




  • sağol GLaDiaC...
    siteden indirdiğim driver işe yaradı artık görüyor, ama şimdide yeni bir sorun var.
    fan bilgisayar ne kadar ısınırsa ısınsın çalışmıyor, hatta bilgisayar kendini kapatıyor. kapatıp açınca çalışıyor. bubunla alkalı ne yapa bilirim. bu işlemcinin ısısına göre fanın otomatik çalışması gerekmiyor mu? bunu sağlayan program var mıdır bildiğiniz..
    şimdiden teşekkürler...
  • Bu bilgisayarda fan pek çalışmıyor işlemci tipinden dolayı. Yinede hiç ısınmıyor değil. Fan geç harekete geçiyorsa Bios güncellemesi yapman gerekebilir. Ancak, yukarıda daha önce belirttiğim gibi biraz riziko söz konusu. Bunu yapmadan önce Epower programını düzgün kurduğundan emin ol.
  • Evet deneyimlerini paylasan arkadaslara tesekkur ediyorum. 3810 modeli ilgimi cekiyor ama bu ulv islemcileri nedir ne degildir tam bilmiyorum. Performansta yari yolda kalmak istemiyorum.
  • sevgili GLaDiaC
    biosun son sürümünü yükledim genede bir değişiklik yok.
    bilgisayarı ilk açtığında ne kadar ısınırsa ısınsın fan hiç çalışmıyor hatta bilgisayar 2 defa kendine reset attı. eğer sen kendin açıp kapatırsan çalışmaya başlıyor.
    teknik servisemi göndersem acaba? başka yapabileceğim birşey varmı?
  • Bios içinde sıcaklık değerlerine bak. Sıcaklık değerleri okunamıyor olabilir. Eğer sıcaklık değerleri makul seviyelerde olduğunu görüyorsan... sanırım fanın, anakarttan güç alan kablosu çıkmış olabilir. Belkide fan tamamen bozulmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLaDiaC -- 26 Ekim 2009; 17:11:59 >
  • acer aspire 4810T aldım ankara vatan bilgisayardan fakat pc yi elektrikle çalıştırmak istediğimde açma düğmesine iki kere basmam gerekiyor birde gene cihaz elektrikte kullanırken açıldığı zaman görüntü gidiyor geliyor sanırım ekran ayarları yapıyor ama bu her açıp kapatmamda tekrarlanıyor acaba bunlar normal mi ? yoksa bir çözümü varmı? cihazda vista yüklü ve birazda ağırdan açılıyor. yoksa cihazı geri iade etmeyi düşünüyorum.

    bataryada kullanırken açma düğmesine iki kere basmama gerek kalmıyor bir sefer basınca açılıyor, ama elektriğe bağlayınca iki kere basmam gerekiyor. umarım sorunumu anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahtalı_mıçı -- 27 Ekim 2009; 21:09:45 >




  • güç düğmesine 2 kere basınca açılması benimde dikkatimi çekti. ilk seferinde benmi bamıyroum die düsünüodum ama galiba kücük bir bug war o konuda. bu arada arkadaslar ben yaklasık 1.5 hafta önce win7 ultimate e gectim. şu anda 2 kücük sorun haricinde bütün sorunlarımı çözdüm. 7.5 saat pil ömrü görebiliyorum. (vistada 9 saat 15dk yı görmüstüm).
    ekran kartı konusunda sorun yasayan arkadaslar kesinlikle acerın sitesindeki driverı yüklesinler değiştirilebilir ekrankartı özelliği oldugu için ati catalayst in özel bir versiyonunu kullanıyo pc. bu arada acerın driverlarını indirirken win7i sectiginizde power managmentın cıkmadıgını görüceksiniz. ben vista için olanını indirdim sorunsuz olarak çalıştırıyor pc.

    bu arada win7 e gectikten sonra çözemediğim 2 sorunu söyliyeyim.
    1. si pcde klawyedeki capslock tuslarının lambaları olmadıgından hic bir sekilde capslock vsnin acıkmı kapalımı oldugunu anlayamıyorum. (vistada kösede cıkan yazı win7de cıkmıyor muhtemelen programı yüklü degil) 2. sorun pc fise takılı iken fn tuşlarıyla ekranın parlaklıgını ayarlayamıyorum. buda muhtemelen ati ekran kartının driverından kaynaklanıyor ????




  • iyi günler arkadaşlar timeline 5810 serisi bir laptop aldım fakat sorunum şu bir türlü msn de görüntülü arama yapamıyorum film izlerken donma yapıyor içinden çıkamıyorum ne yapmalıyım
    ?
    vista yüklü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilius_ -- 3 Kasım 2009; 14:45:44 >
  • t-virus

    Pil süresinin kısalması ve klavye kısayollarının (caps lock, ekran karartma vs) çalışmaması win7'den kaynaklanıyor. Daha doğrusu, Acer düzgün çalışan win7 sürücülerini çıkarmamasından kaynaklanıyor.


    2 kere basma olayı, sanırım sabırsız olmaktan kaynaklanıyor. İlk aldığımda ona benzer bir sıkıntı yaşadığımı hayal meyal hatırlıyorum. Pilden sonra pirize ilk geçişte, adaptör kendini ayarlıyor olmalı, tam emin değilim. İlk basıştan sonra biraz bekleyince, ikinci defa basmaya gerek kalmadan açıldığını hatırlıyorum.

    asilius_
    Acer sitesinden gerekli sürücüleri kurduğundan emin ol.http://www.acer.com.tr/acer/home.do?LanguageISOCtxParam=tr&ctx2.c2att1=26&CountryISOCtxParam=TR&ctx1.att21k=1&CRC=1124456047




  • selamlar herkese... bnde agustos 09 dan berı acer aspire timeline 5810 kullanmaktayım. ancak bir türlü anlayamadığım olaylar gelişiyor. bilgisayar hdd kapasitesinin belki ancak 1/4 ü dolu. cok fazla calıscan uygulamam yok. sadece ınternet, office uygulamaları ve voIP aramaları ıcın kullanmaktayım. ancak gunden gune bilgisayarım yavaslıyor ve donma olayları artıyor. işletim sistemim hala aynı vista home premium ancak t-virus adlı kullanıcının yasadıgı caps lock - num lock uyarı hataları ben de de var. win7 den kaynaklanıyor denmıs ancak sanırım win7 ıle alakası yok. ılk zamanlarda uyarıyı verırken suan neyı denesem de o uyarıları bır daha bulamıyorum...
  • bi türlü kullanamadım bu zıkkım 5810 u
    sorunumuz şu arkadaşlar vista yüklü geliyor tamam orada sorunumuz yok
    bilgisaytarda iki tane ekran kertımız var 64mb lik onboard ekran kartımız ve 512 lik para verdiğimiz ati ekran kartı.
    bu makinedeki pover management programı kullanmadığın usblerin olsun tuşların olsun işte gereksiz herşeyi kapatıyor ki 5 6 saat şarjımız gidiyor.... buraya kadar çok güzel...
    benim tahminim şu makine kullanmıyoz diye ati yi de kapatıyo resmen benim bilgisayar sürekli 64 mb ekran kartı görüyo bunu da şöyle farkettim ekran kartına bakıyordum bi baktım ati olması gereken yada ikisininde olması gereken alanlarda sadece i,ntel var. bu sorunu gören bilgisayarcı bir arkadaş(teknik servisci) öylece saf saf bakakaldı.. sorunu adam gibi bildirecek şekilde sertech olacak servise gönderdim melesef ki yaklaşık 6 aydır bilgisayarlarımdan midemi bulandırdı..
    fimewirm update yapıp göndermişler .... en son acer türkiyeyi aradım dedeim bunlar beni öldürdü allah rızası için başka bi servisin yok mu diye sağolsun bnaşka bi servise yönlendirecek ama yok yine olmaz o .... ben niğdeden kalkıp gidecem istanbula adamların başına tüneyip adam gibi anlatacağım derdimi yok yine yapamazlarsa .... 1350 lira para kaybetmişim çöpe gitti diyip yeniden bilgisayar alacağım daha iyi bi fikri olan varsa bi yardımcı olsun




  • evet kendimden utanıyorum ama biosa bakmayı akıl etmemişim
    biosta main/switchable graphics/discrite ayarlamak yeterlliymiş

    anlamı bilgisayar istediği kartı seçiyor e diğeri az harcadığı için yada farklı bir sebebi de olabilir anakartın üzerindeki kartı kabul ediyor...
    discrite seçip denedim sorun kalmadı
    en azından kullanılabilecek bir performansa ulaştı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilius_

    iyi günler arkadaşlar timeline 5810 serisi bir laptop aldım fakat sorunum şu bir türlü msn de görüntülü arama yapamıyorum film izlerken donma yapıyor içinden çıkamıyorum ne yapmalıyım
    ?
    vista yüklü



    as3810tg modeli kullanıyorum makina ilk geldiğinde windows vista yüklüydü ve anormal derecede yavaş çalışıyordu bilgisayarın açılması 5 dakikadan uzun sürüyordu. bios update i ve vistadan windows 7ye terfi ettim makina resmen coştu. nedendir bilmiyorum ama vista da bilgisayar anormal çalışıyor. neyse ki windows7 ye ücretsiz geçiş yapılabiliyor. boşuna o kadar servisle uğraşacağınıza windows7 upgrade yapın bence. türkiyeye windows7 20.65 usd ye gönderiliyor.
  • windows 7 ye ucretsız gecısı daha da acabılır mısınız?? 20.65 usd vs. teskekkurler
  • windows vista premiumu ücretsiz olarak upgrade edebiliyorsunuz. 20.65 usd çek cumhuriyetinden buraya posta ücreti.www.acer.com.tr de servis destek kısmında windows 7 upgrade ile sparişi verebilirsiniz. 2 hafta içinde ürün elime geçti. tek kötü yanı recovery desteği vermiyor gönderdikleri upgrade paketi normal windows kurulumu gibi kuruluyor. onun dışında sorunsuz çalışıyor.www.acer.com.tr de servis destek kısmında windows 7 upgrade ile sparişi verebilirsiniz.




  • arkadaşlar bir arkadaşımın acer 4810 TG model bilgisayarında windows vista işletim sistemi kurulu olarak geliyor ancak kullanması gereken programlar vista veya windows 7 de çalışmıyor;

    bu sebeple windows xp kurmak gerekiyor; ancak ne yaptıysak ATI 4330 ekran kartını xp de tanımıyor;
    acer in kendi sitesinden indirilen ~150 Mb lık sürücü çalışmıyor;
    ati nin sitesinde de 4330 model ekran kartı driver ı bulunumuyor??

    fikri bilgisi olan var sa zahmet buyurabilirse çok teşekkür ederiz..
  • merhaba Ati ekran kartını yüklemeden önce pc ye mutlaka winrar kurmanız gerekiyor winrar olmazsa sanırım sürücü dosyalarını zipten çıkaramadığı için kurulum gerçekleşmiyor ben sorunu böyle çözdüm

    XP kurmak içinde öncelikle bios ayarlarından hdd modunu AHCI den IDE moduna almanız gerkiyor daha sonrada ekran kartı olarak ATİ kullanmak istiyorsanız yine Bios ayarlarından grafik modunu swich modundan çıkarmanız gerekiyor bahsettiğim bios ayarları alt alta duruyor... kolaygelsin

    Vista yüklü sistemlerdeki yavaşlamadan bahseden arkadaşlar için tek önerim var biran önce dünya harikası işletim sistemi olan vistadan KURTULUN bukadar berbat bir işletim sistemi görmedim bir an önce vindows 7 veya XP ye geçin makinenin nekadar performanslı olduğunu ancak buşakilde farkedebilirsiniz...

    arkadaşlar 4810 tg modelini kullanıyorum ve pc yi almadan önce MKV formatlı filmlerle test ettim ve 1080 p filmleri bile rahatlıkla çalıştırıyordu pc yi aldım evegeldim ve hemen işletim sistemini windows 7 yaptım fakat buseferde mkv filmleri oynatırken ekran donmaya başladı sürücü codec v.s herşeyi denedim ama bitürlü olmadı arkadaşımda aynı laptoptan var onda orjinal vista var vista mkv oynatıyor fakat benim pc win7 ile oynatmıyor delirmek üzereyim konu ile ilgli bilgisi olan varmı???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcelik -- 1 Şubat 2010; 15:26:17 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.