Şimdi Ara

acer laptopa windows xp yüklenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazım acer aspire es1-512-p07g cihazıma 1 haftadır windataows xp yüklemeye çalışıyorum başarılı olamıyorum. Her seferinde kurulum esnasında ilk mavi ekran geçtikten sonra yeniden başlıyor ve ardından mavi ekran hatası geliyor acpi.sys hatası veriyor.

    Bu cihaza xp yükleyebilmek için şu yöntemleri denedim:
    1 adet orjinal xp cdsi ile cdromdan, 3 farklı xp isosu ile cdromdan,orjinal xpyi usbye yazdırıp usbden, öbür isoları usbden,
    usbden windows ile açmayı denedim,
    başka hdd takıp denedim,
    başka cdrom takıp denedim hiçbiri ile olmadı.

    En son hddyi 2ci bilgisayara takıp xpyi kurdum. 2ci bilgisayarda xp masaüstü göründükten sonra hddyi acere taktım gene acpi.sys hatası verdi. Neden veriyor bu hatayı? Çözümü nedir? Lütfen yardım.



    2gb ram,intep pentium quad core n3540 işlemci var.
    ve özellikler aşşağıdaki fotoda var.





     acer laptopa windows xp yüklenmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwhan -- 1 Eylül 2016; 17:57:05 >







  • Bilgisayarınızı internetten şöyle bi araştırdım. xp kurmak için fazla güncel. Sorun yaşamanız normal. Kaldı ki büyük olasılıkla diğer donanımların driverlarını da bulamayacaksınız.


    orjinalinden sp3'lu bir cd kullanmayı deneyin. Sonradan sp3 eklenmiş cd ler değil. Onuda söyle anlarsınız, cd içindeki readme dosyasında bu cd service pack3 içerir yazıyorsa orjinalinden sp3lüdür. Sonradan sp3 eklenenlerde sp2 içerir yazar.

    Bu da olmaz ise sisteminizle uyumlu acpi driverini bulup nlite ile cdye ekleyeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Eylül 2016; 9:57:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Acer 5575g sahibiyim. Birkaç gündür nasyl kuruluyor bu xp diyerek araştırma yapiyorum lakin bende ne yaptyısam olmadı. Biostan ide seçili, xp live cd takıyorum tepki vermiyor bir süre ardyndan hdd okunamıyor hatası veriyor. Xp kurulum cdsi takıyorum F12/boot v.s. sanki hiç takmamyıym gibi ya windows 7 açylıyor ya hdd okunamadı hatası/sistemi ola?an şekilde başlat/recovery et gibi çeşitli bahaneler sunuyor.

    Çoğu yazıda olayın hdd ve boot menüsünde olduğu anlatılmak istenmiş. HDD programlarıyla bayağa bir oynadım mevcut win7 sitemini 4-5 defa mahvedip baştan kurmuşumdur. Sorunun boot olayında bir aksaklık var sizden yardımcı olmanızı istiyorum, konu EasyBCD.
    @AdmGdk, sen bu programı denedinmi bilmiyorum, sende test et nasıl bir sonuç alacaksın. http:////forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48813933 arkada? 2. yol olarak bunu belirtmiş ve alt mesajlarda içini görenleride görmek mevcut. (Lakin burada win7 delete ettikten sonra pc başlangyç sistemini siliyorsunuz recovery yaparak sistem ayarlarını geri getirerek düzenleme yapmanız lazım burada dikkatli olmak lazım.) Şimdi burada win7 sildik yerine başlangıçta xp açılsın yapmak istiyorum bunun için AddNewEntry kısmı Type: Windows NT/2k/xp/2k3 seçip Name: WinXP yazıyorum Add Entry basıyorum verdiği hata şu oluyor "EasyBCD failed to detect a valid version of Windoes NT - 2003 on the selected drive and was unable to continue. Please select a different disk and try again."
    Temelde C: ve D: sürücülerim mevcut bu iki disk arasından anladığım kadarıyla XP için uygun bölüm bulamıyor mu yoksa başka bir olayı mı var tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schoolbus -- 5 Eylül 2016; 13:14:16 >




  • schoolbus kullanıcısına yanıt
    Sabit diskle ilgili sorunu diski başka bilgisayara takıp temiz biçimlendirme yaparak aşabiliriz. Diski taktığımız bilgisayarda yönetici olarak açtığımız cmd ekranında
    diskpart
    list disk
    select disk #
    clear
    create partition primary
    format fs=ntfs /quick
    active
    assign
    exit
    exit

    # işareti yerine işlem yapacağımız disk listede kaç numara ise onu yazarız. Her satırda enterlayın. Bunu deneyin derim. Lakin çoklu boot yapmaya çalışırken hata alırsınız. Zira nt6 tabanlı windowslar ile nt5 tabanlı xp nin boot sistemi farklı.

    Lakin konu sahibi başka hdd ile de denemiş. Onun sorunu dediğim gibi sistem xp için fazla guncel, ve doğal olarak donanımı xp yr uyumsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Eylül 2016; 14:27:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün farklı bir yol olarak linux mint kurayım dedim usb bellek üzerinden anında açıldı hemen girdim tam kurulum bitirmeden çıktım linuxtan. Disklerin formatı değişmiş oldu. Acronis ile diskleri biçimlendirdim fat32 ve ntfs olarak 2 disk yaptım, xp başlattım xp ilk defa dosyaları aktarmaya başladı kurulum başlıyordu. Acronis ile biçimlendirdiğim diskleri gördüm ben birkez daha o diskleri sildim ve 2 disk oluşturdum C: ve D: olarak C'ye kuruluma başladım yüklenmeye başladı sonra anidenhttps://store.donanimhaber.com/f9/d3/a3/f9d3a33f8a81e4a447ceb45603fbc189.jpg Az önce biçilendirdiğim diskleri nasıl bulamıyorsun ey xp.
  • Sorununuz bios uzerinden bence ,mesela bende sadece win8 yada digerleri gibi seçenek var

    2. Eger ahci ide ayarli degil ise mavi ekran hatası alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schoolbus kullanıcısına yanıt
    Biostan sata modunu ide yapın. Ve orjinalinden sp3 lü(sonradan sp3 eklenmiş değil) iso/cd ile denerseniz sorun çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Eylül 2016; 8:53:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç tane xp sürümü denedim ama başarılı olamadım. Eski bir laptopum vardı ondaki hddyi Acer'a taktım gayet güzel format attım ilk seferde. Benim için şu anlık sorun kalmadı ama problemin çözümüne yardımcı olamadık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.