Şimdi Ara

Acer marka Dizüstüm kırıldı. İçindeki bilgileri nasıl alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Acer marka dizüstü bilgisayar geçen gün firma temsilcimizin yapmış olduğu trafik kazası neticesinde kırıldı (Allahtan adama birşey olmadı , cana gelecek mala gelsin) . Lakin içindeki bilgileri almamız lazım. Bu işi nasıl halledebiliriz.

    Not: Bilgisayar çalışıyor lakin ekran renkler birbirine girmiş durumda çizgiler mevcut görüntüde.

    Not 2: bir kablo takıp dizüstüne, o kabloyuda PC ye takıp sürücü gibi gösterme durumu. (atıyorum kafadan ama imkaan dahilindemi? )

    Arkadaşlar yardımlarını için şimdiden teşekkür ediyorum.



  • İçindeki hdd yi söküp başka bir pc ye takmanız durumunda bilgileri alabilirsiniz.

    Tabi hdd ye bir zarar gelmediyse.
  • VGA çıkışından görüntü alınabilir fakat çalışmama durumuda var.Daha sonra ağdan dosyalar alınabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faivelley -- 9 Şubat 2009; 13:43:41 >
  • Ufuk bey, bu dizüstülerin HDD leri normal bilgisayarlara takılabiliyormu?

    Deniz bey, VGA çıkışına normal şekilde PC nin ekran kablosunumu takacağız?

    Teşekkürler ..
  • Öncelikle geçmiş olsun. Diğer arkadaşın da dediği gibi Vga (veya Dvi ya da Hdmi çıkışı da olabilir üzerinde) çıkışına bir monitör takıp bu çıkışı aktif ederek (sadece monitörün zarar gördüğünü varsayarsak) laptoptan görüntü elde edip takacağınız bir harici diske verilerinizi alabilirsiniz, yok eğer ki sorun sadece laptopun ekranında değil ve taktığınız monitörle de görüntü alamazsanız laptopun sabit diskini sökerseniz ve eğer sata bağlantılı ise doğrudan masaüstü bilgisayara takabilirsiniz, yok eğer ki eski tip pata (ide) bağlantı şekline sahipse, piyasadan temin edebileceğiniz (Vatan Bilgisayardan almıştım bir tanıdığım için (15-20TL gibi birşeydi )ve ya orada kalmamışsa Bimel' de olabilir) dönüştürücü ile yine masaüstü bilgisayarınıza pata portu ile bağlayıp içeriğe erişebilirsiniz, en kötü ihtimalle de eğer disk de zarar görmüşse artık tek çare olarak profesyonel veri kurtarma firmalarına başvurmak gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun.




  • sg83 çok güzel açıklamış. Büyük ihtimalle sorununuzu rahat bir şekilde çözersiniz. (Hdd ye zarar gelmediğini varsayıyorum, makine çok hırpalanmamışsa bir şey olmamıştır zaten)
  • İçindeki hdd'yi söküp 2.5'' HDD kutusuna takarakta verilere ulaşabilirsiniz.
  • @sg83 çok güzel açıklamış gerçekten...ama tüm notebook iç parçaları zarar gördüyse hiç bir işlem yapamazsın ki inşallah öyle değildir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sg83

    Öncelikle geçmiş olsun. Diğer arkadaşın da dediği gibi Vga (veya Dvi ya da Hdmi çıkışı da olabilir üzerinde) çıkışına bir monitör takıp bu çıkışı aktif ederek (sadece monitörün zarar gördüğünü varsayarsak) laptoptan görüntü elde edip takacağınız bir harici diske verilerinizi alabilirsiniz, yok eğer ki sorun sadece laptopun ekranında değil ve taktığınız monitörle de görüntü alamazsanız laptopun sabit diskini sökerseniz ve eğer sata bağlantılı ise doğrudan masaüstü bilgisayara takabilirsiniz, yok eğer ki eski tip pata (ide) bağlantı şekline sahipse, piyasadan temin edebileceğiniz (Vatan Bilgisayardan almıştım bir tanıdığım için (15-20TL gibi birşeydi )ve ya orada kalmamışsa Bimel' de olabilir) dönüştürücü ile yine masaüstü bilgisayarınıza pata portu ile bağlayıp içeriğe erişebilirsiniz, en kötü ihtimalle de eğer disk de zarar görmüşse artık tek çare olarak profesyonel veri kurtarma firmalarına başvurmak gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun.



    aynen budur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.