Şimdi Ara

Acer nitro 16 vs Acer nitro 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • 7535hs 35w, 12450h 45w. Isınma bakımından.


    12500h olarak 16 gb lısı da var.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 9 Aralık 2023; 18:47:47 >




  • Normalde mac kullanicisiyim. Sirf oyun oynamak icin bir notebook almak istiyorum. Bunj tavsiye eder misiniz? Guncel oyunlari oynayip, sorun cikartmayacak, ekran kalitesi iyi birsey ariyorum. 10 yildan fazladan mac kullaniyorum. Bazi notebooklarin ekran parlakligi cok dusuk ve mat gibi. But boyle degil dimi?
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Mak. bütçe nedir?

  • 30bin.

    3050, 4050, 4060 vs kafam cok karisti. Forumda kimse net olarak şundan dolayi sunu alin yazmamis. Kimisi a modelini begenmis ama kimisi a modeli cop diyor. Kafam kazan oldu.

    Acikcasi beklentim şu yonde,

    Güncel oyunlari oynayayim, ozellikle ekran kalitesi memnun etsin (mac deki canli ve parlak ekran gibi olan varsa tercihim), acilmasi vs mac gibi olmasa da ona yakin olsun. M2 ssd olsun yazmis cogu ama hangisinde m2 ssd var yazmiyor ki. Kasa kalitesi olarak zaten ust duzey birsey beklemem mümkün degil bu fiyata. Sorun cikartmayacak arada bir oyun oynayacak bisey ariyorum :) aslinda ps5 yeterli benim icin ama simdilik oturma odasına ps5 kurmam mumkun degil.
  • Açık konuşmak gerekirse oyun maksatlı bir kullanımda, tatmin edici bir verim elde edebilmek açısından minimum 4060'lı bir tercih yapmak gerek.

    Ancak ekran kıstasını detaylandırmak gerekir. Kaliteli bir ips panele sahip laptoplar konfigürasyon olarak yüksek olduğundan dolayı minimum 50/60k'dan başlıyor. Burada bütçe odaklı bir tercih yapmak zorunda olduğunuzdan dolayı bir şeylerden feragat etmek zorundasınız.

    Şahsi fikrim bir panele kaliteli diyebilmek için kesinlikle oled olması yönünde. Çok fazla cihaz deneyimledim, üst segment modellerde bile şu ürünün panel kalitesi beni cezbetti diyebileceğim hiçbir model olmadı. Buna acer'in predator serisi de dahil. 😊

    Malzeme kalitesi ve termal başarım yönünden bakacak olursak nitro 16'nın victus'un yanından bile geçemeyeceği aşikâr.
  • Max 27 k verebilirim üstüne çıkamam bir önerin varmı?

  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Suan kullandigim macbook air m2. Ekrani ips, 500nit parlakligi var. Bu benim icin yeterli :)
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Macbook'un paneli ile hiçbir laptop'un panelini kıyaslayamayız, çünkü o retina. :)

    O yüzden panellerde tek kıstas parlaklık değeri değil.
  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Hadi ya. Magazalarda da baktim, ekrani bazi notebooklar gercekten cok vasat. Macbook gibi gozukenler var ama bu linkini gonderdigimi magazada denk gelmedim.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Apple ekran konusunda fazlası ile başarılı bir firma, ancak kullanım durumuna göre de tercih edilmesi gerektiği bir gerçek.

    Macbook ekranlarına tek muadil modeller oled panele sahip cihazlar olur. Onlarda hem çözünürlük, hem performans açısından tatmin edici bir verim alınabilmesi için ciddi bir meblağ ödemek gerekir. :)

    Sizin mağazalarda gördükleriniz çoğunlukla 3.2K çözünürlüğe tekabul eden oled modellerdir.
  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Ekran, kasa, hoparlor kalitesi olsun macbooklar gercekten ust duzeyde. Gunluk kullanimda da macbook fazlasiyla yetiyor. 2012 mid air i almistim. Bu sene macbook air m2 ye gectim. Hala sorunsuz calisiyor ama artik guncelleme almamaya basladi. Ne format attim ne birsey. 1-2 yil boyunca belki de sadece ekrani ac kapa yaparak kullandim. Tamamen sistemi dahi kapatmamisimdir. Ama gel gelelim oyun konusunda macle olmuyor:) oyun icin windows sart.

    M2 air da fan da yok. Windowslu bir notebook kullaninca en buyuk sorunum bu fan sesi olacak muhtemelen
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konuya attığım ilk mesaja bakmanızı tavsiye ederim.

    Burada sorulması gereken çok fazla soru var. Tabii ki duruma da gerçekçi yaklaşmamız gerekir, oyun oynayacaksınızdır ancak nasıl bir beklentiniz vardır o önemli. Kısa vadeli bir çözüm olarak o cihazın konfigürasyonuna sahip modelleri düşünebilirsiniz, ancak alıp uzun süreli bir kullanım planlıyorsanız o zaman ekran kartı konusunda üzüleceksiniz.

    Bütçenizi bilmiyorum. Konu sahibi arkadaşa da önerdiğim gibi, eğer bütçeniz dahilinde ise kesinlikle minimum 4060'lı bir cihaz almak akıl kârı. Aksi halde hem oyun oynayacağım, hem medya tüketimi için kullanacağım derseniz o zaman kısa sürede cihazı elden çıkarmak isteyeceğinizi garanti edebilirim. Victus'un fiyatına göre iyi konfigürasyona sahip modelleri var, ancak tavsiye etmem.

    En azından nitro 5, tavsiyem nitro 16'ya yönelmeniz olur.




  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Mesajinizi goremedim bu konuda?
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Acer nitro 16 vs Acer nitro 5
  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Pardon ben direk urun bazli tavsiyede bulundunuz sandim :)
  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Max 30 bin aslinda. Konu sahibinin önerdiği nitro 16 da ram 8. Buna ek yapmak gerekecek bir de amd. İntel dahi iyi degil miydi?
  • Nitro 16 aldım kesinlikle tercih edin ekran kalitesi vs bayağı artmış durumda 4050 ekran kartıda 3 sene götürecektir diye düşünüyorum sizi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.