Şimdi Ara

Acer Nitro 5 Isınma ve Ses Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yıl kasım ayında Acer Nitro 5 (1660ti + i7 9750h bulunan modelden) satın aldım. Normalde laptoptan epey memnunum fakat sürekli ısınıyor. Normalde de 90 dereceleri görüyordu oyun oynarken ama bu genelde üst düzey grafikli oyunlarda oluyordu, Fifa vs oynarken 70-80 derecelerde oluyordu. Son 2-3 ayda ise hemen her oyunda artık 90-95 standart hale geldi.
    şu videodaki değerlere katiyen ulaşamıyordum.

    Temizlik yapmak ve macunu yenilemek için laptopu açtım. Fanı bir güzel temizledim ve macunu silip yerine bir dünya para verip aldığım Cooler Master Mastergel Maker adlı macunu sürdüm. Ürün yorumları çok iyi olunca (birçok kişi 15-20 derecelik düşüşten bahsediyordu) ben de ümitlendim. Sonuçta bilgisayarı alalı 1 seneye yakın olmuştu ve ısınma artık normaldi. Macunu biraz fazla sürdüm sanırım ama yine de sorun olmayacağını düşündüm. Bilgisayarın rahatsız edici fan sesinin de gitmesini beklerken sonuç olarak hiçbir şey değişmedi. Devil May Cry 5 ve Dark Souls 3 yüklü sadece. İkisinde de CPU 90-95 iken GPU 85 civarı. Normalde sistemimi zorlayacak oyunlar da değil bunlar, ki gpu kullanımım pek yüksek değil haliyle. 70 saat RDR2 oynamışlığım da var makinede ve 90 derece civarlarındaydı o. Ancak şu an RDR2 oynayabilir miyim bilmiyorum. Yakında Cyberpunk da çıkacak, stabil oynayamazsam laptopa verdiğim paraya yazık olacak.

    Durum bence anormal çünkü temizlikten ve güzel bir macun sürdükten sonra değerlerin güzel çıkması gerekiyordu. Sizce ne yapmam lazım? Temizlikten öncesi ve sonrasında fark yok cidden







  • Up! Yok mudur ısınma sorunu yaşayan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de nitro 5 kullanıcısıyım undervolt yapmadan ısınmanın önüne geçilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyunları performans modu değilde dengeli modda oyna
  • AlfaAdam kullanıcısına yanıt

    performans düşüyor o zaman da hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.