Şimdi Ara

Acer Notebook Recovery İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Şu anda kullanmakta oldugum Acer Aspire 5740G notebook uma format atmayı ya da recovery yapmayı düşünüyorum. Formattan ziyade isteğim notebook a recovery yapmak. Fakat recovery dvdlerini, notebook ilk geldiği gün yapmıştım. Dvdlerin içinde harddisk tek bölümden oluşuyor. (C: 500 gb) Ben daha sonra 500 gigabyte ı C: 250, D: 110 ve E: 110 olarak ayırdım.

    ** Recovery yaptığımda bilgisayarım ilk günkü gibi 500 gb olarak tek bölümden mi oluşur yoksa şu anda oldugu gibi 3 bölüm korunur mu?



  • Ürün kurtarma CD'si (Genel anlamda) Recovery bilgisayarı aldığın (ilk günkü) hale getiren bir işlemdir. Recovery CD'si içeriğinde, tam olarak bir işletim sistemi yoktur (bazılarında olabilir), bilgisayara (CD'yi kullalan bilgisayar) özel kurulmuş, driverleri ve gerekli programları vs.. yüklenmiş bir işletim sisteminin imajı vardır. Recovery işlemleri başlangıcında gelişmiş seçenekler mevcut ise; bu seçeneklerden programları ve driverleri ekli kurulmuş bir işletim sistemin imajını HDD'nizin uygun (istenilen-seçilen) bölümüne aktarabilir veya geri yükleyebilirsiniz. Diğer bölümler bu işlemden etkilenmez fakat seçilen bölümde eski işletim sisteminizin bulunduğu bölüm olması gerekebilir, Recovery'nin geri yüklenmesi için gerekli olan ve C'de bulunan bazı sistem dosyalarına ihtiyacı olabilir.
    Recovery işlemlerinde (Vista-Vin7) eski verileriniz silinmez (Recovery işlemi başlangıcında da sorabilir "siliyim mi?" diye) ve Windows_old (eski) adıyla bir klasörde bırakılır. Recovery işlemi sonrası bu bölüm gereksiz ise (Lüzumsuz yer işgal eder) silersiniz. Bu Windows.old (eski) klasöründen eski gerekli dosyalarınızı vs.. alabilmeniz için düşünülmüştür. Makinanızın işletim sisteminde bir hasar nedeniyle açamadığınızda Recovery yapmak zorunda kaldığınızda gerekli dosyalarınızı kurtarabilmek için bu klasöre zaten ihtiyacınız olacaktır. Elinizdeki Recovery CD'sinin üzerinden veya kullanma klavuzundan daha ayrıntılı bilgiler bulabilisiniz.
    Not: Recovery sistemi farklılıklarına vs.. bazı özel durumlarına (işletim sistemi hasarına, HDD'nin hasarı vs.. durumlara göre) bu değişiklik gösterebilir.




  • Vermiş oldugunuz detaylı bilgi için teşekkür ederim. Benim işletim sistemim Win7 ve hala C yani orjinal bölümünde kurulu, hiç bir işlem yapmadım. O zaman recovery işlemini sadece C bölümüne uygularsam diğer bölümlerim etkilenmez değil mi ?
  • benim bilgisayar toshiba.normalde d sürcünde hazır olan recoveri yüklerken bir sorun yok.sadece c yi siliyor.fakat benim geçenlerde d nin içinde olan recovery hdd bozuldu.ben satın aldığımızda bilgisayarın üstünde verilen recovery cd si ile format attım.baktım ki hiç bir şey kalmamış.böyle bir seçenek de yoktu ki .c mi olsun yoksa hepsi mi?ama bazılarında bu seçenek var.benim tafsiyem şu ki benim yaptığım hatayı yapma. diğer bölümlerdeki dosyalarını al.sonra receovery et.belki sneinkinde sdece c ye format iöin seöenek var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 9 Eylül 2010; 21:10:54 >
  • @alia
    Verdiğin yanıt benim için çok iyi oldu. Diğer bölümlerdeki verileri almam çok uzun sürecek, yaklaşık 180 GB müzik, program, oyun, film vb. arşivim var. Onlarla uğraşacağıma format atmak en iyisi olacak sanırım. :) Çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahantunc

    @alia
    Verdiğin yanıt benim için çok iyi oldu. Diğer bölümlerdeki verileri almam çok uzun sürecek, yaklaşık 180 GB müzik, program, oyun, film vb. arşivim var. Onlarla uğraşacağıma format atmak en iyisi olacak sanırım. :) Çok teşekkür ediyorum.




    ACER lerde belki sadece c ye format için seçenek olabilir.dvd recovery ile başladığın zaman zaten bir bilgi gelebilir.Mesela toshibanın farklı modellerinde öğle bir seçenek var.sadece c yi mi biçimlendirmek istiyorsunuz diye.
  • İlk yorumundan yola çıkarak, birinci işlem olarak format attım bilgisayara. Attığım format 32 bit işletim sistemiymiş ve elimde Acer 5740G 32 bit driverları yoktu, uğraşmak istemedim. Hemen recovery yapmaya karar verdim. Gerekli talimatları okuduktan sonra işleme başladım. Acer'ın bu serisinde (Aspire 5740G) kullanıcıya hangi bölüme recovery yapacağınıza dair soruyor. (Gerçi sormasına rağmen ben o an tereddüt yaşamıştım.) Çıkan menüden C bölümünü seçip işleme devam ettim. Yaklaşık yarım saat sürdü. Daha sonra bilgisayarım tamamen fabrika ayarlarına dönmüş, (!) ilk gün yaptıgım bütün ayarlamaları tekrar yaptım. Masaüstüne gelince hemen ilk iş olarak Bilgisayar'ı açtım ve daha önceden ayırdıgım HDD bölümlerinin sapasağlam kaldıgını gördüm. Bundan sonra sanırım format atmak yerine bu işlemi uygulayacağım. En sağlıklısı bu şekilde bence. ;)

    Alia sana da yorumların için çok teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.