Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdo4
    IPS yeni bir teknoloji değil epeydir biliyoruz ne zaman 5ms'yeye çekildi o zaman oyun içinde alınabilir oldu şimdi 2ms örneklerini de verebiliriz ( VIEWSONIC 23" VX2363SMHL 2ms IPS) . Oled monitörlerde eninde sonunda tüketiciye hitap eder. Bir buçuk yıl kadardır bu segmentteki ürünlerin sorunlarını takip etmekteyim, zaten çok arkadaşımızı kurban verdik bu hususta ). 500tl'ye de 5000tl'ye de IPS monitörler var. İhtiyaçı doğru belirlemek önemli çıkış noktam burası. Teknolojiye yatırım yapmak diye bir şey yoktur, yani bildiğiniz gibi her zaman daha iyisi çıkıyor ve aldığınızın değeri dibe iniyor. Gelişen teknolojinin hızına 3-5yıl dayanabilsin kafi mantığını doğru buluyorum. Fps ve yarış türü oyunları severim. Klavye ve fareye daha hızlı tepki veren monitör benim için daha öncelikli. Oyunlarda bazen öyle bir an oluyorki size kaybettirebiliyorda, kazandırabiliyorda bunu söylerken netteki geçikmeyi kapsam dışında tutuyorum. Mağazalarda ve nette TN ve IPS karşılaştırması yapmak zaten mümkün ve bir buçuk yıldır da bakıyorum ( nerdeyse Oled monitörler çıkaçak ).
    SSD'lerle yaptığınız benzetmeye gelince aslında değinmek istediğim de akıcılık yani hız ve gecikme bende size şöyle bir benzetme yapayım 2 yıldır 4 x 515mb/sn SSD ile Raid0 yapmış biri olarak 3. SSD de anakartın Sata3.0 da desteklediği sınırlara ulaşıldığından 4. SSD'nin hıza bir etkisi olmuyor 2060 değil 1600mb/sn cıvarında kalıyorsunuz. 144hz moniterlerde anlık hataların önemli olduğu hızlı oynanan oyunlarda, IPS'in renk kalitesi de 4ms sınırına takılıyor yani yaklaşık, hatta belkide aynı kaliteyi 1ms ile TN panelde veriyor.

    --STALKER--
    Dilerim daha iyisi ve sorunsuzu size de nasip olsun. Sorunsuz olsun varsın TN olsun. Sahip olduğumuz gözler bile farklı hassasiyette kişiden kişiye değişiyor TN paneller 1ms ile harekete daha duyarlı, bu monitörlere para verişimin nedeni de bu, daha iyi oyun deneyimi yaşamak. Renklerle bir derdim yok, olsaydı zaten piyasada hem de 4k IPS monitör dolu dolu var değil mi? Bu sınıfta ki bir monitörü bana sattıran IPS ya da TN panel oluşu değil yani 1ms'lik özelliği G-Sync olması kadar önemli buluşumdur. Renkleride özellikle oyunlarda yeterli buluyorum Amacım Asus'u övmek değil ama Acer markasına da yabancı değilim. 144hz 27" BenQ bulsam G-Sync'li onu da alabilirdim.

    Anlattıklarınızdan sonra Amazon.com toplam kalite yönetiminde çok iyi bir yerde benim gözümde. 24" EIZO FORIS FG2421-BK marka 240hz bir monitörden 27" olmadığı için son anda almaktan vazgeçmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Nisan 2016; 13:56:44 >




  • OLED ekranların daha gelmesine var ve ayrıca geldiğinde bile 144Hz / 1-5ms ve G-sync gelmesi kaç yıl sürer belli değil. Hali hazırda güçlü bir sisteme sahip olup, benim gibi monitör arayışında olan bir kullanıcının, OLED'leri bekleyeceğini sanmıyorum.

    Şuan benim için en önemli şey 2K ve Gsync. Neden? Çünkü 980 Ti SLI kullanmama rağmen çoğu oyun optimize özürlü çıkıyor ve bazıları SLI bile desteklemiyor. (bravo, oyun stüdyoları!) O yüzden 144 FPS'yi tutturmak zorlaşıyor. Ve asıl olay, benim gibi +144 FPS ile oyun oynamaya alışmış bir kullanıcı da, 100 FPS'lerde oyun oynadığında çok rahatsız oluyor. (144 FPS/Hz'ye alıştığımdan dolayı)

    Gsync'nin önemi burada devreye giriyor. 144 FPS de oyun oynamaya alışmış ancak FPS 100 lere bile düşse, Gsync bunu kullanıcıya hissettirmiyor. Benim verdiğim çok uç bir örnek; Gsync 60 dan 50 lere düşen FPS'lerde bile Shutter yaptırmıyor. O yüzden olmazsa olmazdır Gsync benim için. Hele ki 980 Ti SLI ile yaşadığım tecrübelerden sonra..

    Şuan zaten 2 monitör var piyasada 2K 144Hz Gsync olarak (benim gözümde).. Birisi Asus diğeri Acer .. Asus ilk çıktığında alabilirdim ama her 10 panelden 8 i sorunlu olan bir ürünü sipariş etme riskine giremedim. Yine yedikleri haltı kabul etmeyip üretime devam eden ASUS ise ayrı bir komedi. Keşke yeni sorunsuz bir model çıkarsaydı da gönül ASUS'dan yana olsaydı.. Ama malesef.

    Umarım ne Acer ne Asus kullanan/sipariş eden kullanıcılar sorun yaşamaz. Çünkü monitör'de sorun yaşadığında, telafisi can sıkıcı olabiliyor. Uzun süreler bilgisayar kullanamama durumları olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 9 Nisan 2016; 15:13:34 >




  • deluxx kullanıcısına yanıt
    1ms, 4ms ve renk kalitesi arasında karar vermek biraz zor gibi gelebilir ancak kavramları daha iyi kavradığınızda ortada düşünecek hiçbir şey kalmıyor. Benzeri bir soruyu daha önce yanıtlamıştım tekrar ele alalım.

    Öncelikle renk kalitesiyle başlayalım...

    Duyu organlarımızın ana rolü üstlendiği durumlarda hele de göz ve kulaklar söz konusu olunca işin rengi değişir. Görmediğimiz ve duymadığımız şeyleri deneyim etmediğimiz sürece memnuniyet ve kıyas olgusunu tam olarak ele almak mümkün olmaz. Audiophile grade bir kulaklığı doğru ekipmanlarla kullanmadığımız sürece benzeri mikarda para harcanan ''gaming'' ibareli kulaklıkların çıkardığı sesin zayıf ve kalitesiz olduğunu anlayamayız. Yine benzeri şekilde IPS panel ile yanyana koyup o kıyası yapmadıkça TN panelin renk zayıflığı gözümüze büyük bir sorunmuş gibi gelmez. Fakat o kıyaslamanın ardından işler değişir ve o ana kadar tatminkar bulduğumuz ürünü katlanılmaz bulmaya başlarız. IPS panelin renk kalitesi ve canlılığından sonra TN panel kullanmak çoğu kişiye zor gelecektir. Dolayısıyla bu seçimin başlıca çıkış noktası burasıdır.

    Gelelim tepki süresine...

    1ms ile 4ms arasındaki farkı anlamak oldukça zor zira iki monitörde netlik ve akıcılık anlamında birbirine eş seviyede görüntü sunuyor. Kağıt üzerinde gözüken o fark gerçek hayattaki kullanımda fark yaratan, dikkati çeken ya da sizi baltalayan bir şey olmuyor. (pro gamer bile olsanız bu böyle). Yenileme hızı farkını hissebilir ve rahatlıkla ayırt edebilirsiniz ama tepki süresinde aynı şeyi yapmanız çok zor. 1ms (ki max 4.4'e çıkıyor ve ortalaması 2.9 oluyor.) ile 4ms farkını ayırt etmeniz gerçekten epey güç bu durumda.

    Lag açısından ele alacak olursak bu kez de IPS tarafına avantaj gidiyor fakat bu TN paneli kötü mü yapıyor ? Hayır.

    Basit bir ifadeyle iki monitörü yanyana koyup deneyimlediğinizde 1ms vs 4ms farkı hissediliyor mu ? Hayır.

    Gelelim görüntü kalitesi ve netliğe.

    60 ve 144hz altındaki anlık görüntüye bakacak olursak netlik hakkında daha iyi bir düşünceye sahip olabiliriz.

     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

    ki Acer XB271HU ile bundan bir tık daha ileride.

    Seçimi TN üzerinden yapmak elbette bir tercih meselesi ama bunu yaparken eldeki tek argüman tepki süresi olmamalı bence. Ben bu anlamda seçimi IPS'den yana yapmakta fayda görüyorum çünkü kaybedecek hiç bir şeyiniz yok fakat renk kalitesi başta olmak üzere kazanacağınız çok şey var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 9 Nisan 2016; 14:45:13 >




  • Hocam eline sağlık konuya hakim olduğun için @Interstellar hocama yardımcı olmak için çağrıda bulundum güzel bir karşılaştırma olmuş


    Kişisel bir sorum var hocam acer sandığımdan daha uzun bir süre gelmeyecek sanırım (sizin bu konuda bilginiz var mı ?) yeniden asus pg279Q lar satılmaya başlamışken alsam mı acaba hocam ? amazon benim için başlı başına macera
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    Henüz 2 monitörü de tecrübe etmedim ama hocam, aman ASUS dan uzak dur. Yeni revizyon ne zaman çıkar, o zaman düşünülebilir.

    Acer uzun süre TR ye girmez, sanmıyorum. İthalatçısını arayıp bilgi alabilirsin.
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    hocam bu teknik servis ile eve bile alınmaz ama şartlar zorluyor malesef , acer yakın zamanda imkanı yok gelmez bundan önceki serisinden biliyoruz hepimiz hocam


    asus elindeki monitörleri bitirmişti sanırım piyasada yeni yeni görünce acaba yeni servismi merak ettim niyetim o yüzden gerçi servisini ve satış yapan firmalardan herhangi bir bilgi alamadım ama tahmin ediyorum sadece
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    Asus'un geçenlerde yaptığı açıklama başlı başına kullanıcıları aşağılayan ve hakaret eden bir bildiriden farksız. Ben insanları böylesine aptal yerine koyan bir tüy dikme operasyonunu uzun zamandır görmemiştim. Anakart konusunda şahaneler fakat anakart konusundaki mükemmeliyetçi anlayışı ne yazık ki monitör tarafında göremiyoruz. Departmanlar farklı birimlerden oluştuğu ve bu birimler de farklı kişiler tarafından yönetilip idare edildiği için elbette ki bu şaşırtıcı değil. Fakat bir firma olarak bu olayın üzerine yaptıkları açıklama oldukça profesyonellikten uzaktı. İç dizaynı değiştirip kalite kontrolü mükemmel noktaya getirip bu hataları düzeltmek yerine saçma sapan bir yol seçtiler ve dünyadaki bütün kullanıcıları değersiz bir kağıt gibi çöpe attılar. Sadece Amerika'ya odaklandılar değişim için ve onda da vaat ettikleri şeyi yapamadılar. Gelen feedbacklere bakıyoruz yine aynı şeyleri görüyoruz. Kısacası değişen hiçbir şey yok bu yüzden Asus tarafında kumar oynayıp sebepsiz yere sinirleneceğinize Acer almanızı tavsiye ederim. Amazon'dan ürün almaktan korkmayın ben defalarca açıkladım bizim ülkemizden daha fazla güvenin onlara, mağdur olmazsınız hiçbir zaman.




  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    anladım hocam lakin amazonu farklı nedenlerden dolayı seçemiyorum, acaba Viewsonic XG2703-GS modeli TÜRKİYE ye gelirmi anlaşılan biraz daha beklemem lazım
  • Ghosting, oyunlarda hızlı hareket eden nesnelerin bulanıklaşması, IPS'ler 5ms nin altında değilken ( 8ms cıvarları) sorun değil miydi yanlış mı hatırlıyorum? Oyuncu monitörü için TN panel tercihi yapılırdı IPS' in renkleri o zamanlarda bugünkü gibi övülürdü aslında çok eski de değil. Milisaniye değerleri ne kadar düşükse oyunlarda o kadar akıcı olmuyor muydu? Bu gün ise 144hz monitörlerden bahsediyoruz ve bu monitörleri de oyunlarda akıcılık için almıyor muyuz? Milisaniye dediğimiz sonuçta bir zaman birimi değil mi? Dirt3 te Aspen'de yarışırken (oynarken) saniyenin binde 3 ile ikinci olmuştum...) Gerçek hayatta da örneğin formula gibi yarışlarda da bu böyle, yani demek istediğim saniyenin 0.003'ü kadar hızlı da olsa rakibiniz sizden hızlı değil mi? 1ms'lik TN panel, 4ms'lik IPS'den hızlı mıdır değil midir?
    TN panellerde iyi kalibre edilirse yeteri kadar iyi renk verebiliyor. Ayrıca renk olayıda bir yere kadar, bende belli bir sınırdan sonra canlı renkler anlamını yitiriyor, bu da göz yani bir yere kadar ). Arada sırada da olsa 3 boyutlu oyun oynamayı ve film izlemeyi de severim 27" alma sebeblerimden de biridir. Bu ve bunun gibi sebeblerden ötürü IPS beklemekten vazgeçtim. Oled ekran piyasası gelişene kadar bu monitör de işimi görür. Hani örnek olsun diye, PG278Q için Nvidia denetim masasında "masaüstü renk ayarlarını ayarla" bölümünde aşağıdaki gibi ayarlar yapınca daha fazla canlı renk olayına girmek istemediğimi de anlıyorum. Siyah ve beyaz farkı ve renklerde ki canlılık da anlaşılsın diye arka fonu siyah seçtim. Bunlara değinmekte ki bir diğer amacım da 2K, 1ms, 144hz, 27", G-Sync özellikleri bulunan sorunsuz herhangi bir markanın da TN paneli gayet yeterli olur, illede IPS zorlamanın bir anlamı yok ve Hepsiburada.com %10 bilgisayar statüsünde alış veriş yapanlara indirim yapıyor. PG278Q bu malum sitede 2799tl -%10 = 2519 tl'ye geliyor ve yarın son günü. IPS olan PG279Q modeli ise gidin amazon.com'dan alın burda bana bulaşmayın der gibi...) Acer XB271HU'da bu gidişle 3500tl civarına gelirse aradaki 1000tl ödemeye değer mi? Gereksiz lüks bence...Zevkler ve renkler meselesi dersek zaten konu kapanmıştır.





     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Nisan 2016; 17:48:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Ghosting, oyunlarda hızlı hareket eden nesnelerin bulanıklaşması, IPS'ler 5ms nin altında değilken ( 8ms cıvarları) sorun değil miydi yanlış mı hatırlıyorum? Oyuncu monitörü için TN panel tercihi yapılırdı IPS' in renkleri o zamanlarda bugünkü gibi övülürdü aslında çok eski de değil. Milisaniye değerleri ne kadar düşükse oyunlarda o kadar akıcı olmuyor muydu? Bu gün ise 144hz monitörlerden bahsediyoruz ve bu monitörleri de oyunlarda akıcılık için almıyor muyuz? Milisaniye dediğimiz sonuçta bir zaman birimi değil mi? Dirt3 te Aspen'de yarışırken (oynarken) saniyenin binde 3 ile ikinci olmuştum...) Gerçek hayatta da örneğin formula gibi yarışlarda da bu böyle, yani demek istediğim saniyenin 0.003'ü kadar hızlı da olsa rakibiniz sizden hızlı değil mi? 1ms'lik TN panel, 4ms'lik IPS'den hızlı mıdır değil midir?
    TN panellerde iyi kalibre edilirse yeteri kadar iyi renk verebiliyor. Ayrıca renk olayıda bir yere kadar, bende belli bir sınırdan sonra canlı renkler anlamını yitiriyor, bu da göz yani bir yere kadar ). Arada sırada da olsa 3 boyutlu oyun oynamayı ve film izlemeyi de severim 27" alma sebeblerimden de biridir. Bu ve bunun gibi sebeblerden ötürü IPS beklemekten vazgeçtim. Oled ekran piyasası gelişene kadar bu monitör de işimi görür. Hani örnek olsun diye, PG278Q için Nvidia denetim masasında "masaüstü renk ayarlarını ayarla" bölümünde aşağıdaki gibi ayarlar yapınca daha fazla canlı renk olayına girmek istemediğimi de anlıyorum. Siyah ve beyaz farkı ve renklerde ki canlılık da anlaşılsın diye arka fonu siyah seçtim. Bunlara değinmekte ki bir diğer amacım da 2K, 1ms, 144hz, 27", G-Sync özellikleri bulunan sorunsuz herhangi bir markanın da TN paneli gayet yeterli olur, illede IPS zorlamanın bir anlamı yok ve Hepsiburada.com %10 bilgisayar statüsünde alış veriş yapanlara indirim yapıyor. PG278Q bu malum sitede 2799tl -%10 = 2519 tl'ye geliyor ve yarın son günü. IPS olan PG279Q modeli ise gidin amazon.com'dan alın burda bana bulaşmayın der gibi...) Acer XB271HU'da bu gidişle 3500tl civarına gelirse aradaki 1000tl ödemeye değer mi? Gereksiz lüks bence...Zevkler ve renkler meselesi dersek zaten konu kapanmıştır.





     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

    Bence çok abartılacak bir nokta değil.Dediğim gibi bazıları renklere bazıları hıza önem verir.Sorduğunuz soruysa,tabiki 1-ile 4 ms arasında fark vardır ama bizim dediğimiz öğle ahım şahım bir şey değildir bu.(aynı şartlarda,donanımlarda,alt yapıda,nette,tıklamada vs her şey eşit ama ms farklı olduğu bir özel koşullarda azda olsa üstünlük sağlar)Atıyorum bende çok iyi bir pc,avrupa kalitesinde fiber alt yapılı net var diyelim nasıl bu aynı üstünlüğü koruyabileceğini söylebilirizki?sen,monitörünün renklerini sevdiysen,gerisi önemli değil.Kullanım amacı,şekli burda önemli nokta.(Ben şahsen filmde izlediğimden ve renklerin canlılığında hoşlandığımdan ıpsli modeli seçtim.)Ha zaten diğer durumları göz önüne alarak almışsın ki,her elektronik üründe çıkabilen sorunlar var.Bu asustada var,acerdada var.Lakin asusun bu konulardaki tutumu bizi başka markalara yönlendirdi vs.tekrarda güle güle kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Interstellar I kullanıcısına yanıt
    IPS için gaming kategorisi uzun geçmişe sahip değil elbette. İlgi uyandırmasının sebebi TN ile aradaki farkın kapanması ve kabul edilebilir değerlere ulaşmasıyla beraber panelin kendi üstünlüğü olan renklerin, açıdan etkilenmemesi gibi avantajların seçim noktasında cazip bir hale gelmesi. Kaldı ki daha ilk basamağındayız birkaç ay öncesine kadar sadece tek bir üretici vardı. Teknoloji olgunlaştıkça, limitlerine ulaşıldıkça büyük aktörler de sahneye girdikçe işin rengi değişecek. Ha o zamana kadar kronik sorunlarına çözümler geldikçe oledlere de muhtemelen yavaş yavaş merhaba demiş olacağız, o da bambaşka bir konu.

    1ms elbette ki aynı şartlar altında ana tercih nedeni olabilir fakat burada bir çok değişken var hal böyle olunca kazanıma bakarak karar vermek en makul olan şeydir. Kabul edilebilir sınırda oldukları için seçim yaparken argüman olarak kullanılmamalı diye belirttim özellikle. 1ms vs 10ms gibi bir tablo söz konusu olmadığı için ikisi arasındaki fark kabul edilebilir düzeyde. Yukarıda verdiğim resim ile iki görüntü kıyaslanınca bu daha da net görünüyor sanırım. Hal böyle olunca seçimi belirlemek için diğer niteliklere bakmak gerekiyor. Onlara bakınca da size neyin hitap ettiğini, neye ihtiyacınız olduğunu görmüş oluyorsunuz, bu da seçim yapmanızı sağlıyor.

    Yanyana olmadığı sürece iki monitörü renk açısından kıyaslamak imkansız, duyu organları ve algının bunlarla ilişkisini örneklediğim giriş kısmını tam da bunun için yazmıştım. 150-200 dolarlık kitlere para verip mükemmel bir şekilde kalibre edilen TN bile kutudan çıkan IPS kıyaslandığında renk canlılığı anlamında pek fazla şansa sahip değil ne yazık ki. Farklı kaplama metodları bile seçilse TN belli bir seviyenin ötesine geçemiyor. Kaldı ki tek dezavantajı bu değil elbette açı gibi büyük bir düşmanı bazı kullanıcılar için daha büyük bir sorun olabiliyor.

    IPS  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör vs TN  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

    Biz ne görürsek kıstasımız o olur. Kaliteli bir televizyonunuz varsa ona 10dk baktıktan sonra TN panelin başına oturmak renklerin üzerine çamaşır suyu dökülmüş hissi yaratır. Duyu organlarıyla ilişkili olan konular kişiden kişiye önemi ve değerlendirilişi açısından farklılaşır.

    Olaya bu daha iyi bu daha kötü diye bakmaktansa niteliklere bakıp hangisi ihtiyacı karşılıyor diye bakarak değerlendirmek mantıklı olacaktır. Kısacası şartlar böyleyken yukarıdaki unsurları önemseyenlere IPS önemsemeyenlere de TN panel hitap eder diyebiliriz. Durum bundan ibaret.




  • Acer Predator XB271HU ile ilgili araştırma yapıyordum, incelemeniz farkedilmeyecek gibi değil. Aklımda ise 1ms olan TN panellerden mi alayım yoksa artık 4ms'yeye ulaşmış olan IPS panellerden mi alayım vardı. Monitör araştırmalarıma devam ederken genelde farkettiğim bilen bilmeyen herkes IPS diyordu öyle ki bir ara nerdeyse IPS panellerin bu sene piyasaya çıktığını sandım. Premium ürünler arasında halbuki TN panellerinde hala iyi bir yerde duran modelleri var. IPS'in üstünlükleri öteden beri bilinmiyormuş ta, ilk defa keşfedilmiş gibi genel bir hava hakim.
    Oyuncuyum diyen ve bu uğurda en güçlü sistemlere sahip olanlar acaba Acer Predator XB271HU veya Asus PG279Q gibi IPS monitörler 6ms olsa alırlar mıydı? Bu soruya verilen cevap hayırsa eğer, demek ki bu tarz monitörleri aldıran sebeb aradaki 2ms'lik fark olmuş. Hani IPS veya TN'ye bir hayranlığım yok, nedir benim işime yarayan ben bu monitörlerden niye alıyorum, neden onboard ekran kartlarıda iyi bir seviyeye gelmişken harici ekran kartına ihtiyaç duyuyorum.
    En önemlisi IPS monitörler oyun dünyasına hitap etmeye başlamasa TN panel olan PG278Q gibi modeller bugün hala 3500tl gibi fahiş fiyatlara satılmaz mıydı...) Zaten IPS 144-165hz monitör fiyatlarıda ortadadır ve detaylı düşününce ağırlığı olan amacım oyun oynamak olduğundan 4ms olan IPS monitörler henüz bana tam olarak hitap etmemekte. Bu monitörler 1ms olsa çoktan bu kadar beklemekten artık sıkılmış biri olarak Amazon.com'dan Acer Predator XB271HU veya Asus PG279Q gibi bir modeli sipariş vermiştim. Verdiğiniz örnek resimlere bakınca bilgisayarım kişiseldir bana özeldir ve monitörlere genelde karşıdan baktığımdan, surround da yapmacağımdan pek önemseyeceğim bir özellik değil. Şu an için Asus PG278Q alma nedenim, geçen zaman içinde (IPS'lerde sağ olsun) fiyatları mantıklı seviyelere doğru gerilemiş olan ve en azından geçmişe bakarak kendini toparlamış olduğunu varsayarak riske girmeye değer bulduğumdur zaten elektronik eşya biraz da şans işidir. Asus hakkında ki görüşlerinize tamamen katılıyorum ama son dönemlerde moda gibi oldu bilmediğimiz değişik bir satış stratejisi mi izliyorlar nedir ))). Özetle benim açımdan aradaki nerdeyse 1000tl farkı ödemeye değecek bir özellik getirisi yok IPS'in.




  • Asus benide bayağı şaşırttı izlediği politikayla yani Acer, BenQ, Aoc, Cbox gibi markalarda rastlasam daha doğal karşılardım, sanırım Nvidia Ceo'su Jen-Hsun Huang'tan etkilenmiş olabilirler ). Kişisel görüşüm görüntü itibari ile yine de tasarım olarak göze daha bir hitap ediyor Asus. TN'ye göre İPS'in renk ve açı üstünlüğü IPS'ler çıktığından bu tarafa beni fazla etkilememişti oyun monitörü olarak bakınca yani tepki süresinin üstünlüğü benim için renklerin üstünlüğünden daha önemli. Şu an aldığım monitörden memnunum, ultra oyun açabilen güçlü sistemler içinde hem özellik hem de fiyat açısından gayet ideal. Açıkçası yeterli olsa da 4ms' lik IPS almak daha fazla düşündürüyordu beni diyebilirim. Dediğim gibi renk husunda premium ürün noktasındaki TN panelleri de yeterli buluyorum. Monitöre bakış açımsa genelde dik açı ya da sağ dirsek ya da sol dirseğe yaslanma açısı...) Dilerim daha iyisi ve güzeli ve hayırlısı sizlere de nasip olsun...)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: --STALKER--

    Teşekkürler arkadaşlar,daha almadım monitörü ama haftaya sipariş geçerim diye düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Sonunda karar verebilmişsiniz, aylardır boşuna beklemiş oldunuz kısacası

    Umarım güzel ve sorunsuz bir ürün denk gelir, şimdiden güle güle kullanın.


    Biraz öyle oldu ne yazıkki ama ben buna, yeni seriler ile ideal monitörü yakalama şansımı arttırmış oldum diyorum.(Acaba ?Daha yeni yorum atmışlar,hiç çalışmıyordu geri gönderdim diye)İşallah fazla uğraştırmaz.
    Espiri bir yana yurtdışı fiyatına yakın bir değer deselerdi Tr alacaktım,hani Asus'ta tamam,Rog başlığıyla direk fiyatlarını zıplatıyor ama Acerın daha uygun olacağını düşünüyorum,genelde böyleydi...Diğer yandan aradaki fark çok can yakıyorya,biri her şey dahil 2800-2900, diğeri 3600-3700.Arada beş yüzden fazla fark var.Bu, kar değil,yağını çıkarmak.

    quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    E hadi hayırlısı olsun madem. En kısa zamanda ürüne kavuşman dileğiyle

    Eyvallah,sanada kazasız belasız kullanma dileğiyle hayırlı olsun.Gelince ilk iş sana fotoları atmak,tek tek internete yükleyerek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Bir vatandaşımız daha Amazon'larda... Hayırlı olsun. Günümüz koşullarına 2K, 144hz en ideal çözüm gibi duruyor. Önceliğim oyun amaçlı monitörler bu yüzden 1ms olması açısından TN panellerden ilk üretimlerinin üzerinden biraz zaman da geçti hani, yeni üretim serileri daha sorunsuz olabilir diye düşündüğüm PG278Q' da kafamı az karıştırmıyor değil. Yani demek istediğim hızlı bir oyunda her ikiside aynı renk derinliğine sahip (8bit, 16.7milyon renk) 1ms'lik TN panel ile 4ms'lik IPS panel arasındaki görüntüde oluşan bulanıklık farkını göz ayırt edebilir mi?
    Görüntüde bulanıklığı önlemek açısından 1ms tepki süresi 4ms' yeye göre avantaj gibi duruyor öte yandan görüntüde oluşan kasılma ve yavaşlık açısından 165hz'de 144hz göre daha iyi gibi duruyor. 4ms tepkime süreli IPS ekranın renklerde yaptığı bulanıklığı(Ghosting) göz ayırt edemiyorsa 165hz olması IPS monitörü daha ön plana çıkarıyor. Kendi adıma IPS paneller için, Nisan ayına çok yaklaştık biraz daha bekleyeyim diyorum. Sonuçta Amazon.com gibi bir siteye üye olursam eğer gelecekte bütün donanımı da artık ordan toplamaya başlarım.


    Şu zamanda pg278q almak bence mantık değil taki ekonomik engel yoksa:O kadar çok kronik sorunlarını okudumki,ne o seriye ne de Asusa monitör konusunda güvenim kalmadı.Acerda da var ama adamlar düzeltme yönünde adım atıyorlar,şunu asla kabul edemem,özel amaçlı üretilen ürünlerde kronik sorunların yeri olamaz!Sen bilmem kaç inç led tv fiyatına monitör alıyorsun,(Lgnin 47 inç led var,kaç yıl önce 3bin civarına aldıydık) bu kadar parayı veriyorsun mümkün mertebe kusursuz olmalı.Ama oluyor mu?Hayır,azıcık kusur kadı kızındada olur diyip geçiyorsun.Ya bir kaç yıl bekleyeceksin ya da şanslı olacaksın.

    avrupada ürün çeşitliliği daha fazla ve amazon avrupanın birçok yerine ürün gönderimi yapıyor ama bizim ülkemizde gümrük vs bir çok açıdan sorun çıkıyor avrupalı dolar kuru üzerinden aldığı için sorun olmaz bizde fiyatlar tl çevrilince artıyor asus yurt dışında sattığı ürünlerden geçerli not alamadı bu seride kalite kontrol problemi var marka çeşitliliği açınında gysnc 2k monitör amazonda var olmasınada bizim ülkeye getirmek sorun ayrıca olası bir problemde kargo masrafı beklenecek zaman vs düşünüldüğünde cayıyorsun 2 seneye yakın bu seri asusta halen üretilenler okadar geri dönüşe rağmen hiçbir değişiklik yok tr ye gelen en pahalı ürün ve en uzun stok süresine bakılırsa asus kaldı yüksek fiyat politikası biryana üretilen ürünlerden kim ne kadar sorunsuz ürün aldığına bakarsak hüsran benim şahsi görüşüm asus bu seride istenileni veremiyor vazgeçmeli ısrardan beklemekten gelgelelim diğer markalara acer dell aoc gysnc modülü olan bir kaç model bunlarda ilk gelen stoklar eridi artık yenileri gelmiyor tn panel üretimi asusun rekabetinden dolayı ips panel üretime dönmüş durumda şimdi wiewsonic ve bir kaç markanında tr gelişini serilerdeki problemi satın alınan ürünlerin geri dönüşünü bekleyip göreceğiz satın aldığımız ürünlerdeki olası ölü pixel ışık sızması vs ülkemizdeki servislerin çoğunda sorun kabul edilmiyor ancak 14 gün içerisinde şartsız iade hakkını kullanıp iade edebiliyorsunuz yani monitör işi tamamen şans görsele hitap ettiği için en ufak bir problem can sıkıcı olur 2500 tl ve üzeri etikete sahip ürünler iyi bir kalite kontrolden geçirilmeden satışa çıkarılmamalı bundan firmalarda zarar ediyor firmalar çogunlukla kurumsal ürünler ve orta sınıftan para kazanıyor sayılı adet üretilmiş monitörlerde bu kalite kontrol müşteri memnuniyeti gözetilmediğinden dolayı gelen ürün 10 adet atıyorum geri gönderilmiş 8 adet hal böyle olunca tr deki disribütörün işine gelmiyor ürünü yeniden stoğa almak dolayısı ile biz nedersek diyelim bu serilerde stok sınırlı oluyor ve hiç stoğa gelmemesi üreticiye birşey kaybettirmiyor onlar sattığı seriden zaten kar ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 11 Nisan 2016; 14:02:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdo4

    Henüz 2 monitörü de tecrübe etmedim ama hocam, aman ASUS dan uzak dur. Yeni revizyon ne zaman çıkar, o zaman düşünülebilir.

    Acer uzun süre TR ye girmez, sanmıyorum. İthalatçısını arayıp bilgi alabilirsin.

    acer tr deki sitesine görseli koymuşsa bu ürün muhakkaki tr ye getirilir ama ne zaman bilinmez ayrıca hepsiburada acerin eski serilerinide getirtmişti illaki stoğuna girecek sorunsuz seri gelirse kapışılır yoksa durum gine aynı bekle allah bekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wikingtoro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erdo4

    Henüz 2 monitörü de tecrübe etmedim ama hocam, aman ASUS dan uzak dur. Yeni revizyon ne zaman çıkar, o zaman düşünülebilir.

    Acer uzun süre TR ye girmez, sanmıyorum. İthalatçısını arayıp bilgi alabilirsin.

    acer tr deki sitesine görseli koymuşsa bu ürün muhakkaki tr ye getirilir ama ne zaman bilinmez ayrıca hepsiburada acerin eski serilerinide getirtmişti illaki stoğuna girecek sorunsuz seri gelirse kapışılır yoksa durum gine aynı bekle allah bekle


    Edit: Eski ürün var Acer TR de.. Yenisi yok. Predator serisinin hiçbiri yok.
    http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/group/monitors



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 11 Nisan 2016; 14:21:16 >




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    z35 x34 21.9 diyorsanız doğrudur xb1 eski değil ips bu yılın ürünü diye biliyorum benim bahsettiğim modeller tn panel olanlarıydı
  • Yeni ürünlerin linki var Acer'ın Türkiye sayfasında zaten konu başında tanıtım bilgilerini sunarken görselleri kullandım. Yeni ürün gruplarının Acer gibi global firmalarda hizmet verdiği her ülkede çevirilerinin olması gayet normal bir şey. Sayfanın hazırlanmasıyla ürünün getirilmesi birbirinden bağımsız iki konu. O sayfa güncellemesi yapıldıktan sonra 4-5 ay geçti ama ortada monitör yok ne yazık ki :)

    http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/predator-home
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wikingtoro

    quote:

    Orijinalden alıntı: --STALKER--

    Teşekkürler arkadaşlar,daha almadım monitörü ama haftaya sipariş geçerim diye düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Sonunda karar verebilmişsiniz, aylardır boşuna beklemiş oldunuz kısacası

    Umarım güzel ve sorunsuz bir ürün denk gelir, şimdiden güle güle kullanın.


    Biraz öyle oldu ne yazıkki ama ben buna, yeni seriler ile ideal monitörü yakalama şansımı arttırmış oldum diyorum.(Acaba ?Daha yeni yorum atmışlar,hiç çalışmıyordu geri gönderdim diye)İşallah fazla uğraştırmaz.
    Espiri bir yana yurtdışı fiyatına yakın bir değer deselerdi Tr alacaktım,hani Asus'ta tamam,Rog başlığıyla direk fiyatlarını zıplatıyor ama Acerın daha uygun olacağını düşünüyorum,genelde böyleydi...Diğer yandan aradaki fark çok can yakıyorya,biri her şey dahil 2800-2900, diğeri 3600-3700.Arada beş yüzden fazla fark var.Bu, kar değil,yağını çıkarmak.

    quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    E hadi hayırlısı olsun madem. En kısa zamanda ürüne kavuşman dileğiyle

    Eyvallah,sanada kazasız belasız kullanma dileğiyle hayırlı olsun.Gelince ilk iş sana fotoları atmak,tek tek internete yükleyerek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Bir vatandaşımız daha Amazon'larda... Hayırlı olsun. Günümüz koşullarına 2K, 144hz en ideal çözüm gibi duruyor. Önceliğim oyun amaçlı monitörler bu yüzden 1ms olması açısından TN panellerden ilk üretimlerinin üzerinden biraz zaman da geçti hani, yeni üretim serileri daha sorunsuz olabilir diye düşündüğüm PG278Q' da kafamı az karıştırmıyor değil. Yani demek istediğim hızlı bir oyunda her ikiside aynı renk derinliğine sahip (8bit, 16.7milyon renk) 1ms'lik TN panel ile 4ms'lik IPS panel arasındaki görüntüde oluşan bulanıklık farkını göz ayırt edebilir mi?
    Görüntüde bulanıklığı önlemek açısından 1ms tepki süresi 4ms' yeye göre avantaj gibi duruyor öte yandan görüntüde oluşan kasılma ve yavaşlık açısından 165hz'de 144hz göre daha iyi gibi duruyor. 4ms tepkime süreli IPS ekranın renklerde yaptığı bulanıklığı(Ghosting) göz ayırt edemiyorsa 165hz olması IPS monitörü daha ön plana çıkarıyor. Kendi adıma IPS paneller için, Nisan ayına çok yaklaştık biraz daha bekleyeyim diyorum. Sonuçta Amazon.com gibi bir siteye üye olursam eğer gelecekte bütün donanımı da artık ordan toplamaya başlarım.


    Şu zamanda pg278q almak bence mantık değil taki ekonomik engel yoksa:O kadar çok kronik sorunlarını okudumki,ne o seriye ne de Asusa monitör konusunda güvenim kalmadı.Acerda da var ama adamlar düzeltme yönünde adım atıyorlar,şunu asla kabul edemem,özel amaçlı üretilen ürünlerde kronik sorunların yeri olamaz!Sen bilmem kaç inç led tv fiyatına monitör alıyorsun,(Lgnin 47 inç led var,kaç yıl önce 3bin civarına aldıydık) bu kadar parayı veriyorsun mümkün mertebe kusursuz olmalı.Ama oluyor mu?Hayır,azıcık kusur kadı kızındada olur diyip geçiyorsun.Ya bir kaç yıl bekleyeceksin ya da şanslı olacaksın.

    avrupada ürün çeşitliliği daha fazla ve amazon avrupanın birçok yerine ürün gönderimi yapıyor ama bizim ülkemizde gümrük vs bir çok açıdan sorun çıkıyor avrupalı dolar kuru üzerinden aldığı için sorun olmaz bizde fiyatlar tl çevrilince artıyor asus yurt dışında sattığı ürünlerden geçerli not alamadı bu seride kalite kontrol problemi var marka çeşitliliği açınında gysnc 2k monitör amazonda var olmasınada bizim ülkeye getirmek sorun ayrıca olası bir problemde kargo masrafı beklenecek zaman vs düşünüldüğünde cayıyorsun 2 seneye yakın bu seri asusta halen üretilenler okadar geri dönüşe rağmen hiçbir değişiklik yok tr ye gelen en pahalı ürün ve en uzun stok süresine bakılırsa asus kaldı yüksek fiyat politikası biryana üretilen ürünlerden kim ne kadar sorunsuz ürün aldığına bakarsak hüsran benim şahsi görüşüm asus bu seride istenileni veremiyor vazgeçmeli ısrardan beklemekten gelgelelim diğer markalara acer dell aoc gysnc modülü olan bir kaç model bunlarda ilk gelen stoklar eridi artık yenileri gelmiyor tn panel üretimi asusun rekabetinden dolayı ips panel üretime dönmüş durumda şimdi wiewsonic ve bir kaç markanında tr gelişini serilerdeki problemi satın alınan ürünlerin geri dönüşünü bekleyip göreceğiz satın aldığımız ürünlerdeki olası ölü pixel ışık sızması vs ülkemizdeki servislerin çoğunda sorun kabul edilmiyor ancak 14 gün içerisinde şartsız iade hakkını kullanıp iade edebiliyorsunuz yani monitör işi tamamen şans görsele hitap ettiği için en ufak bir problem can sıkıcı olur 2500 tl ve üzeri etikete sahip ürünler iyi bir kalite kontrolden geçirilmeden satışa çıkarılmamalı bundan firmalarda zarar ediyor firmalar çogunlukla kurumsal ürünler ve orta sınıftan para kazanıyor sayılı adet üretilmiş monitörlerde bu kalite kontrol müşteri memnuniyeti gözetilmediğinden dolayı gelen ürün 10 adet atıyorum geri gönderilmiş 8 adet hal böyle olunca tr deki disribütörün işine gelmiyor ürünü yeniden stoğa almak dolayısı ile biz nedersek diyelim bu serilerde stok sınırlı oluyor ve hiç stoğa gelmemesi üreticiye birşey kaybettirmiyor onlar sattığı seriden zaten kar ediyor

    Haklısın,on üründen 6-7 sorunlu olunca firmalarda getirtmiyor yalnız distrubütörler zaten sürekli mal çeken bir mekanizması olmalı iade etme vs onlar için sorun içermemeli bence.Ekonomi ürünlerinden karını ederler ama her üründen iyi bir reklam sağlayamazlar.Atıyorum Acerın bu özellikli monitörlerini görene kadar ilgi mi çekmiyordu.Şimdi tüm dünyada merak uyandıran bu monitörüyle bir çok kişi adına erişti.Bazen mağzalarda çekilişle kazanılabilecek araçlar gösterilir ve milletin dikkatini çekmeyi kazanırlar onun gibi,bu birazda reklam kazandırdığı için yapılmalı.Atıyorum,satın almayacak olsam bile mağzaya bu tarz monitörler gelirse incelemeye ilk fırsatta giderim mesala.Diğer bir örnek,bu ve buna benzer konular formda kaç aydır yer tutuyor,bir çok kişi görüyor.Bundan önce kaç kişi acer bir monitöre bu sayfalarda takioçiliğini yapmıl acaba?Ben acer yola çıkıyorum asus rogtan anla vs Evet,yurtdılından gelen ürüne kargo ve günrük masrafı veriyorsun,servislik durym olduğunda aynısı geçerli ama dolar 2,84olmadına rağmen tğm masrafları toplasan tr alımdan daha düşük.Üstelik seninde dediğin gibş bir çok firma ışık sızmasınını,ölü pikseli belli bir oranın üzerine geçmediği sürece değiştirmiyor,zorluyor.Hakbuki bir piksel hatası bile kusurly ürüne giriyor ve değiştirmeleri gerekiyor.Atıyorum adam diyor ürünü açarsan değiştirmiyoruz diye,iyide ürünü ben alup test etmeden,denemeden nasıl karar vereceğim?Ben kutusu açtıysam şey yapmadımyaSonuçta bu elektrınik ürün,yiyecek değil,giyecek değil,kişisel bakım ürünü değil.Fabrikada el değmeden mi üretiliyot sankiKısacası hangi yol sana yakında ı yolu seçeceksin,devir hizmet devri sen olmazsa ı olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Yeni ürünlerin linki var Acer'ın Türkiye sayfasında zaten konu başında tanıtım bilgilerini sunarken görselleri kullandım. Yeni ürün gruplarının Acer gibi global firmalarda hizmet verdiği her ülkede çevirilerinin olması gayet normal bir şey. Sayfanın hazırlanmasıyla ürünün getirilmesi birbirinden bağımsız iki konu. O sayfa güncellemesi yapıldıktan sonra 4-5 ay geçti ama ortada monitör yok ne yazık ki :)

    http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/predator-home

    her markada bu olmuyor mesela dell markası global hermarka gibi dell dell s2716dg ürünü avrupadaki site üzerinde görüntülenmekte ama tr deki sitede böyle bir ürün gözükmemekte ama ben bu ürünü 1 ay önce webdenal üzerinden sipariş geçmiştim mesela trdeki web sayfasını takip etseydim ürünün ülkeye girişinden haberim olmayacaktı zaten firmalar sadece reklam amacı ile görsellere yer vermekte ürünün ne girişi nede teknik servisi ile muhattaplar sadece müşteri temsilcileri ve bir web sayfası bulunuyor düşününki kendi ürünleri hakkında bile yeterli düzeyde bilgi sahibi değiller. bayilikler daha sağlıklı bilgi veriyorlar stok konusunda normalde ilk kendi depolarında ürünleri stokluyorlar buradan bayilikler aracılıgı ile web üzerinden satışa sunuyorlar. ama ürünü türkiyeye sokan distrübüyörün ürünün ne zaman geleceği hakkında bilgisi olmazmı bu kadar reklamın gayesi nedir bilemiyorum ama sanıyorumki ürünü bekleyen müşteri dışında zaten snırlı sayıda üst grup ürünler olduğu için pek üzerinde durulmuyor tr de görünen bu avrupadaki müşteri memnuniyeti farklı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 12 Nisan 2016; 18:08:35 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.