Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
23
Favori
35.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler değişik tuhaf bir sorun var,şaka gibi...internette bir sayfayı açıyor herhangi ikinci bir sayfayı açmıyor bağlantı hatası diyor buyrun burdan yakın anlayan varsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle format atmadım hiç cihaza, o yüzden UEFI konusunu bilmiyorum, denemek lazım.

    İnternet probleminiz cihazla ilgili değildir. Browser değiştirin, DNS'i kaldırın, Standart windows cookie klasürünü temizleyin, olmazsa modemden wifi ayarlarını silip tekrar wifi kurun (farklı bir ad ya da şifreyle) düzelmesi lazım.
  • Arkadaşlar acer care center girdikten sonra güncelleme bölümüne geliyorum fakat dönüp dönüp duruyor hiç bi güncelleme bulunmuyor sebebi nedir ?
  • denemek isteyenler için uefi kurulum başlatma. 314-56 modeline bu sekilde windows kurdum.

    laptopa uefi üzerinden Windows yükleniyor. rufus programı ile hem istediğiniz Windows u indirirsiniz (indir seçeneği seçilmeli), hemde uefi olarak en az 8gb lık flasha başlatıcı olarak atabilirsiniz.rufus programını acınca flashı ve Windowsu indirip seçmeniz yeterlı.Daha sonra flashı laptopa takıp uefi modundayken,

    FS0 yada FS1 e girip (removed yazar flash olanda) komutla kurulum başlatırsınız.Bende FS1 ile kurulum basladı.
    FS1:
    cd efi
    cd boot
    bootx64.efi
    ile birkaç denememde kurulum başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuZ-MaViSi -- 9 Aralık 2019; 18:50:46 >
  • Bioa ta USB gözükmüyor bu problemi çözmüş değilim.
    fs1 ve fs0 nerede seçiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcx

    Bioa ta USB gözükmüyor bu problemi çözmüş değilim.
    fs1 ve fs0 nerede seçiliyor.
    hocam laptop bana free sistem geldiği için ilk acıldıgında uefi dos ekranı acılıyordu. direk flash takıp komutla kurulumu baslattım. birkacgun kullandım ve içinde windows takip sistemini filan kaldırmak isterken windows server dosyaları silindi yanlıslıkla. Tekrar windows iso dosyasını masaustune indirıp, iso dosyasının içindeki setup u tıklayarak bios,komut vs ile ugrasmadan tekrar kurulum yaptım. Sizin model ile benım modelin kurulumu farklı olabilir.
  • arkadaşlar cihazın sol tarafından ses gelmiyo bugün fark ettim daha önce geliyodu diye hatırlıyorum.
    driver'ı yeniden kurdum ama değişen bişey olmadı tavsiyeniz var mı ?
  • Günlük işler için bu pc alınır (browse yapmak film-dizi-video izlemek gibı) yani kesinlikle oyun gibi bir amacım yok yardımcı olursanız sevirinim
    https://www.akakce.com/ultrabook/en-ucuz-acer-swift-3-sf314-54-pentium-p4417u-4gb-128gb-ssd-ihd-14-fhd-win-10-home-laptop-fiyati,540734763.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcx kullanıcısına yanıt
    hocam attığım yetersiz mi kalıyor diyorsunuz yahut başka bir sıkıntı mı var açıkcası donanım hakkında pek bilgiye sahip değilim
  • Bana kalırsa 4gb ram olanı almam ama aldınız bari i3 veya ryzen olsun. Fiyatlar biraz yükselmiş. Yinede karar sizin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar batarya sürelerini yazar mısınız? Güç ayarlarından en düşük ikinci ayarda 3-4 saati geçemiyor laptop. Daha önce dikkat etmemiştim ama düşük gibi gelmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchzophreniC

    Arkadaşlar batarya sürelerini yazar mısınız? Güç ayarlarından en düşük ikinci ayarda 3-4 saati geçemiyor laptop. Daha önce dikkat etmemiştim ama düşük gibi gelmeye başladı.
    Tam bir ölçüm yapmadım ancak batarya süresi beni de tatmin etmedi.
  • Bende 8 9 saat gidiyor. Normal internette gezme ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %48'deyden 2 saat 36 dakika kaldı diyor. Kaba bi hesapla %100 şarjı 5.4 saat gidiyor. Ayar en düşükteyken ne olur bilemiyorum. Ekran parlaklığı da en yüksekte bu arada. Keşke biraz daha uzun gitseydi şarj...
  • Elektrik kaçağı ile ilgili daha önceden mesaj atmıştım bu süreçte yaşadıklarımı yazayım ihtiyaç duyana yol gösterici olur en azından;


    Cihazda yaşadığım elektriklenmeden dolayı ilk hafta yakınımdaki teknosa bayisine gidip durumu anlattım sağolsunlar baya ilgilendiler bana metal kasalarda statik elektriklenmeden dolayı böyle olduğunu söylediler oradaykennde cihazı taktığımda psikolojikmmidir nedir pek hissetmedim. Personelde kullanmaya devam edin olmadı servise yollarız dedi bende eve getirdim aynı elektriklenme devam etti bunun üzerine elektrikçi bir arkadaşım vasıtasıyla ölçüm yaptırdım.

    Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana KonuAcer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu

    Gördüğünüz gibi adaptör takılıyken cihazda 4v elektrik var çıkarınca bu durum olmuyor.

    Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu


    Birde ekranda birkaç defa yukarıdaki gibi görüntüde karıncalanmalar oldu. Bu iki sebeple iade veya değişim için teknosaya servise göndermeleri için bıraktım. 1 hafta sonra bios güncellemeleri vs yapıp cihazda problem yok deyip yolladılar teknosadaki çalışana bu resimleri gösterdim bunları ekleyip yollayalım birde öyle deneyelim dedi tekrar servise yolladık bir hafta daha bekledikten sonra yine birşey yok deyip bugün gönderdiler.

    Mağazaya gidip oorada topraklı bir adaptörle denemek geldi aklımıza birde onla denedik onda titreme vs olmuyor ama ne zaman bu cihazın adaptörünü taksak elektriklenme var (sıfır aynı adaptör buldu çalışan onlada denedik aynı sorun var). Neyse teşhirde bir tane acer swift 3 gördüm ekran kartlı modeli olan onlada denedim ondada aynı elektriklenme oldu.


    Sonuç olarak bu cihazlar için bize verdikleri adaptörlerde sıkıntı var muhtemelen sizin bilgisayarlarınızda da aynı sorun var ama pek problem etmediniz benim gibi. Size tavsiyem bir elektrikçide felan ölçtürün aynı sorunu göreceksiniz. Şahsen sürekli böyle bir elektriğe maruz kalmak istemem o yüzden iade olana kadar ya da topraklı ufak bir adaptör verilene kadar bu cihazı kullanmayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskenderce -- 21 Aralık 2019; 1:7:51 >




  • iskenderce kullanıcısına yanıt
    hocam çok geçmiş olsun gerçekten can sıkıcı bi durum 4v küçümsenecek bi değer değil.

    bizdeki adaptörler de topraklama var mı bilmiyoruz eğer varsa sizinkinde sorun var sanırım. eve topraklı priz alıp deneyin aynı sorun devam edecek mi diye ama ben cihazımı aldım dışarıda kullanıcam topraklı priz mi aramak zorunda kalıcam çok saçma tabi. siz adaptörle ilgili şikayette bulunun bence.

    ayrıca ekrandaki karıncalanma bende de arada oluyor emin değilim ama chrome kullanırken oldu hep arada opera kullanıyorum onda hiç denk gelmedi tesadüf olabilir tabi ki.
  • jskat J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim mesajınız için evet çok can sıkıcı bir durum oldu benim için.

    Topraklı priz yazmışım yanlışlıkla aslında orada demek istediğim standart eski tip adaptörler varya 3 tane girişi olan onla denedik onda sıkıntı olmadı. Taktığımız bütün prizlerde topraklama vardı teknosa mağazasında denedim (avm içi yer topraklama kesin vardır) normal adaptöründe topraklama çıkışı yok 2 pinli adaptör ama dediğim gibi kaçak oluyor onla. Bana o topraklı adaptörü vermeyi önerdiler kabul etmedim çünkü çok büyük ve ağır cihazın onla bir espirisi kalmıyor taşınabilirliği ortadan kalkıyor 3 pinli topraklı küçük bir adaptör verseler sorun ortadan kalkar ama işte diretiyorlar bakalım sonuç ne olacak.

    Ekrandaki karıncalanmada bendede hep chrome da oldu nedense ama o da can sıkıcı bir durum neden para verdiğim sıfır üründe problemle karşılalım değil mi :S




  • iskenderce kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi siz adaptör değişimi isteyin pek para eden bi şey değil kırmazlar diye düşünüyorum.
    çektiğiniz fotoların çıktısını da alın beraberinde gönderin başka adaptörle teknosada denedim elektriklenme olmuyo sorun bendeki adaptör de diye belirten bi yazı yazın.
    eğer chrome ile alakalıysa cihaza pek suç atamayız ama sonuna kadar haklısınız neden böyle olsun. güncelleme ile düzelir belki :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.