Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.635
Cevap
65
Favori
186.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Acer Swift 3 hakkında forumda konuşulan bir çok konunun cevabının bulunduğu ayrıntılı bir youtube inceleme videosu var, tavsiye ederim: https://www.youtube.com/watch?v=Os2-TNdtzEc

    Bu da ingilizce versiyonu: https://www.youtube.com/watch?v=aXWKVyDgsb4
  • Arkadaşlar selamlar, şu an şöyle bir sorunla karşı karşıyayım: %6 şarj kala cihazı şarj aletine bağladım fakat cihaz şarj olmuyor hep yüzde %6 gösteriyor, aynı zamanda kapanmıyor da. Bu şekil kaldım nasıl çözebilirim acaba?Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci
  • alpkan32 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı kapatıp şarj cihazını da çıkarıp alttaki batarya resetleme deliğine ince uçlu birşey takıp 5-10 saniye boyunca oraya bastırın. Sonra açın düzelir yüksek ihtimalle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bu cihazda hdd veya extra ssd takmak için yer var mı
    hdd/ssd kendimiz alıp servise göndersek onlar takıyor mu
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    2 modeli var bu cihazın. Birinde hdd+optane ram var, diğerinde ise sadece ssd. Hdd olan modele ek olarak ssd eklemek istersen optane ram i çıkarman gerek ve ya hdd yerine ssd takabilirsin. Diğer model de ise hdd+ssd olarak kullanabiliyorsun.

    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihaza sıfır Windows kurdum. İçinde neredeyse hiçbir gereksiz uygulama yok, tertemiz. Ancak cihazda hala touchpadde donma,harddiskte garip ses ve tepkimeler mevcut. Servis yolu gözüktü gibi.

    (Uykuya geçmeme sorunuyla ilgili bir deneme yapmadım henüz. )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3500 TL ye mediamarkt de 4gb ram 256gb SSD li modeli aldırdım dayıma worlde 10 taksit yapılıyor bilginize..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Ekran daha büyük Vega 8 daha kötü Mx 150 den

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, bu ürün şu anda mediamarktta gayet iyi sayılabilecek bir fiyata satılıyor. Yorumlara baktığımda öven de olmuş gömen de. Uyku modu problemlerinden vs bahsedenler var. Bu ürünü hiç sorunsuz kullanabilen, alınır bu diyen var mı?

    Almayı düşünüyorum ama sonra teknik servisle vs uğraştıracaksa başka markaların ultrabooklarına bakacağım. Örneğin asus'un şu ürünü güzel duruyor.
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/asus-x409fb-ek027_spp_744467?id=501121001&ga_prodid=501121001&scxid=14489-145823-2357-0&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.70.1

    Hem 14 inc. Daha taşınabilir bir makineye benziyor.

    Ya da 1500 lira fazla veriririm apple macbook air alırım diyorum. Onu kullananlar hemen hemen hiç problem yaşamamış.

    Lenovo Yoga 530 lar da 4000 civarında şu anda.

    Ne dersiniz ?




  • vanchu V kullanıcısına yanıt
    Ben 6 aydır hiç sorunsuz kullanıyorum. Daha önce problem yaşayanların bir kısmı yabancı internet sitelerinden "refurbished" alanlardı. Bir kısmı da windows 10'un 1803 gibi versiyonlarını kullanırken mavi ekran hatası alanlar vardı. Menteşe sesi bunlardan mı bilmiyorum ama geçenlerde arkadaşım da aynısından aldı sorunu yok.
  • justicehukuk J kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ram takviyesi de yaptınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vanchu

    Hocam siz ram takviyesi de yaptınız mı?
    Hayır 4 gb ram ile kullanıyorum. Bendeki ayrıca 1 tb hdd + optane bellekli versiyonu. Bu noktada zannediyorum ayrıntılı bir şekilde konfigrasyon ve programlardan bahsetmek gerekiyor:

    Adobe acrobat pro, Office 2019, photoshop cc, power director 17 gibi programlar kurulu. Oğlum Fifa 2017 ve Asphalt 8 oynuyor, Crisis 3 denedim iyi çalışıyor. Speecy adlı programla (cooler master fanlı ölçümde) oyunda 56 derece nvidia, 66 derece işlemcilerin ortalama sıcaklığı olarak gözüküyor. Windows'un önceki versiyonlarında (örneğin 1809 derlemesi) mousepad'in sağ tarafı daha fazla ısınıyordu, sanırım windows'un yeni sürümü ile veya driverların güncellenmesi ile artık daha az ısınıyor.

    Rainmeter adında windows 7'dekine benzer cpu, ram, disk kullanımı gibi değerleri masaüstünde anlık şekilde gösteren bir program kurulu. Bunları devamlı takip ediyorum. 4 gb ram'i kolay kolay doldurmuyor. Çünkü genellikle HDD yavaş kalarak kopyalama gibi işlemlerde harddiski yüzde yüz kullanabiliyor. Yani benim konfigrasyonumda bilgisayarı yavaşlatan eski tip dönen kafası olan bir harddiski olması. İleride hızlı bir M2 SDD takınca, 4 gb ram de eksik kalır ve yanına 4 veya 8 gb ram takmam gerekir diye tahmin ediyorum.

    Edit: ısı ölçümleri cooler master fanla yapılmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justicehukuk -- 25 Kasım 2019; 11:45:8 >




  • justicehukuk J kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ediyorum. Güle güle kullanmanız dileğiyle. Ben de ürünü almaya karar verdim.
  • Bir soru üzerine; şarj konusuna değinecek olursak, mousepad'in sağ tarafındaki çıkartmada "10 saate kadar" yazıyor. Ben acer'in programından tam şarjı, ömrü uzun olsun diye %80 ile sınırladım. Şarj kablosu bağlıyken "en iyi performans" güç profilinde kullanıyorum, pil gücündeyken de ya en düşüğe veya duruma göre ortalama bir profile alıyorum.

    6 aylık gözlemlediğim: şarjı en çok yiyen ekran parlaklığı, sonrasında wireless'ın açık olması. Ardından da işlemciyi çok kullanan uygulamalara girmek mesela yüksek çözünürlüklü film izlemek.

    Eğer ekran parlaklığını düşük değerlere alır, güç profilini kısar, wireless'ı kapatır, şarjı %100'den başlarsak ve işlemciyi yormayan bir şekilde kullanırsak, tahminim 8 saati rahat görecektir. Günlük ortalama bir kullanımda ise 4 saati çok gördüm.

    Bu akşam misafirlikte oğlum PES 2017 oynadı, güç profili (pil gücündeyken) yüksekte, ekran parlaklığı %40'larda, şarjı % 70'te iken başladı, 1 saatten fazla oynadı, şarjı %17'ye inmişti.

    Bu bilgisayarın bence önemli artıları:
    1- IPS, full HD (1920x1080), ince çerçeveli özellikleri ile ekranı,
    2- Harici ekran kartına sahip olması,
    3- Uzun şarj süreleri,
    4- Numerik pad,
    5- Parmak izi okuyucu,
    6- İnce dizaynı ile şık bir ultrabook olması,
    7- Lenovolar 2.2 kg iken, bu notebook'un 1.8 kg olması,
    8- Fiyat/performans ürünü olması. (Benzer özelliklerdeki diğer markalar 6000 - 6500 TL'den başlıyor)

    Eksileri:
    1- RAM'inin 4 gb olması,
    2- Bendeki konfigrasyonda (eski ve yavaş) bir harddiski (ve optane bellek) sahibi olması.

    Donanım yükseltme (Upgrade) İmkanı:
    1- 4 gb ram'in yanına 4 gb veya 8 gb takılabilir. (4 gb ram çıkarılarak 16+16 gb RAM dahi takılabilir)
    2- Bendeki konfigrasyonda bulunan M2 slotundaki optane bellek çıkartılarak hızlı bir M2 SSD takılabilir. (Böylelikle M2 SSD + 1 terabayt HDD olacak)




  • bu cihazın 8gb ram olan versiyonunu önerirmisiniz benim için taşınabilirlik ve ekran kalitesi önemli.oyun oynamam çok nadir fm 2020 gibi oyunlar oynarım.özellikle ıps ekran fhd çözünürlükte,hafif,8gb ram olan en az 256ssd si olan bir cihaz aramaktayım.linkte ki ürün istediğim özelliklere sahip.kullanıcısı varsa bilgi almak isterim memnun mu, melsela ısınma durumu nasıl?https://www.teknosa.com/acer-swift-3-sf31441r46c-amd-ryzen53500-8gb-ram-256-gb-ssd-14-fhd-ekran-w10-notebook-p-125035536?ref=go&utm_source=go&utm_medium=affiliate&utm_campaign=63
    bir de bundan daha ağır ama özellik açısından yine benzer bir ürün olan lenovo thinkpad e595 arasında kaldım.https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-e595-amd-ryzen-3500u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20nf001ptx-pm-HB00000O4JR7

    yapacağım işler günlük kullanım,film izleme,çok nadir yüksek sistem istemeyen oyun oynama vs..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ümit Güzel

    Arkadaşlar cihaza sıfır Windows kurdum. İçinde neredeyse hiçbir gereksiz uygulama yok, tertemiz. Ancak cihazda hala touchpadde donma,harddiskte garip ses ve tepkimeler mevcut. Servis yolu gözüktü gibi.

    (Uykuya geçmeme sorunuyla ilgili bir deneme yapmadım henüz. )
    Uyku modu sorunu hala devam etmekte. Menteşe sesi beni rahatsız etmiyor ama olmasa daha iyiydi tabi.

    Cihaz 0 kurulum yapıldıktan sonra gayet akıcı bir hale geldi.
    (Firefox tarayıcı kurdum, sözde geliştirmişlerdi ama bazı durumlarda intelden nvdia ekran kartına geçiş yapmak istiyor. Bu bazı durum diye bahsettiğim olay ise yüksek kaliteli bir video ve ya çokça sekme açılması değil, basit bir Facebook gezintisi. Edge kullanmaya devam...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümit Güzel Ü kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz problemlerin hiçbiri yok benim cihazda. ben olsam servise gönderirdim. kesinlikle bir menteşe sesi yok. uyku sorunundan kastınız ne bilmiyorum tam ama cihaz istediğim zaman uykuya giriyor istediğim zaman uyanıyor. aldığımda direkt sıfır kurulum yapmıştım. tarayıcı olarak ise de chrome kullanıyorum bir problemi yok. edgeden kat kat iyi olduğunu düşünüyorum.
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Nereden satın almıştınız? @justicehukuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 25 Kasım 2019; 2:26:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Daha önce amazon.com.tr'den ve mediamarkt'tan indirimi kaçırmıştım. Yurtdışı siteler "refurbished" vb. olabildiği için güven vermiyordu, diğer türkçe sitelerde de indirime rastlamamıştım. En son mediamarkt'tan almıştım.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.