Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.638
Cevap
65
Favori
187.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dudaeva D kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın altında küçük bir delik var yanımda batarya simgesi var. Oradan resetleme yapılıyor. İğne yardımıyla bastırın. İşe yarayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edremit mağazası yakındı.. oraya götürdüm.. teknik servis bölümündeki arkadaş baktı ekran kartında bir problem olduğunu söyledi.. Ellerinde aynı modelden varmış değişim yaptılar..
  • Arkadaşlar bu laptoptan aldım bugün. İlk şarjını oluyordu, Youtubedan video izlerken bilgisayar baya bir ısındı ve fan çalışmaya başladı. Bir çınlama fısıldama sesi gibi ince bir ses gerçekten çok rahatsız edici çıkmaya başladı. Videoyu kapattım biraz sonra fan durdu ses de kesildi. Yabancı sitelerden okudum bu sorunu yaşayanlar varmış. Sizlerden de aynı sorunu yaşayan oldu mu? Daha ilk günden soğumak üzereyim laptoptan ilerde beni üzecek gibi duruyor. Halbuki çok araştırarak ve isteyerek aldım. Servislerle uğraşmak istemiyorum. Sizce napmalıyım? Bilgisayarın soğutması sanırım iyi değil şuan sadece chrome açık ve o halde bile alt taraf soğuk değil. Size danışmak istedim. O kadar para verdik pişman olmak istemiyorum açıkçası geri verme opsiyonum var sonuçta şuan. Şuan denemeye devam ediyorum video fln açarak ama fanda bir hareket yok henüz.
  • dagankul kullanıcısına yanıt
    core temp ve gpu z indirip arayüzdeki sıcaklıklarını kontrol edin, msi afterburn kurup oyun testleri gerçekleştirip ordaki sıcaklık ve fan çalışmasını gözlemlerseniz olay daha netleşebilir.
  • hocam hiç anlamam bunlardan ben ama dediğiniz programları indirdim. Sanırım test etmek için bir oyun indirmem gerek. bakalım uğraşacağım değerler normal mi bilmiyorum ama ses cidden ben çok rahatsız etti.
  • dagankul kullanıcısına yanıt
    core temp i açınca zaten işlemci sıcaklıkları direk gözükecek, boştayken ve 1080p de video izlerken ki sıcaklıklarına bakın, gpu z yi açınca yukarda sensor sekmesıne basın GPU tempeature de sıcaklıgı yazar ekran kartına da ordan bakın, isterseniz değerleri buraya da yazın, bir anormallik varsa oyunlardaki sıcaklıklara da sonra bakılır.
  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    Normalde 38 gpu 40 cpu görünüyor. Video açınca 41 gpu 43 cpu gibi görünüyor. Tek video açtım fandan ses gelmedi. 6 7 video aynı anda açtım yine hafif bir ıslık sesi gibi ses geliyor. Değerlerde 45 47 arasına kadar çıktı. Sanırım biraz zorlamaya gelmiyor. Oyun fln oynamayacağım ben gerçi internet ve film için kullanacağım ama 6 ay sonra bu ses sürekli çıkmaya başlarsa diye korkuyorum açıkçası.
  • dagankul kullanıcısına yanıt
    normalde fanda ciddi ses sorunu olması için minimum 60 dereceleri geçmesi lazım ağır yük altındayken genelde fanlar aşırı ses çıkarabiliyor ama 40 50 lerdeyken ses rahatsız ediyorsa o şekilde kullanılamaz zaten fabrikasyon olarak sorunlu satılmış olabilir bence iade edin veya değiştirin aslında çok güzel bir model ips ekranı kasası inceliği falan belki size böyle denk gelmiş olabilir.
  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için yardımcı oldunuz. Sanırım en kısa zamanda değişim isteyeceğim, dediğiniz gibi özellikleri çok güzel beğenerek aldım zaten. Bakalım umarım sorunum çözülür. Tekrar teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba, bende bugün aldım pcyi sorunsuz çalıştı ama az önce kullanmazken kendi kendini uykuya aldı ve 5-10 açmayı denedim açılmadı, bozuldu sandım ama daha sonra bastım açıldı, sizce önemli bir sorun olur mu?
  • Bilgisayar falan değil bildiğin dertsayar uzak durmak lazım sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TherafluForte kullanıcısına yanıt
    şans işi
    1yıl oldu hala sorunsuz.
  • Arkadaşlar, bendeki cihaz 1tb HDD + 16 gb optane olan modeli. Ram fiyatları geçen seneye göre ciddi şekilde düşmüş. Forumdakilerin uygulaması ve tavsiyesi üzerine kingston 8 gb eklemeye karar verdim. Ama sanırım birkaç ay sonra olacak çünkü hazır içini açmışken M2 SSD de eklemek istiyorum.

    Sorum şu: Siz 250 mi 500 GB M2 SSD mi tercih ederdiniz? Marka olarak bu konuda lider Samsung mu, yoksa kingston, crucial veya başka herhangi bir marka mı tercih etmeli?

    Not: 250 gb Samsung 970 Evo vatanbilgisayarda şu an 672 lira ve okuma hızı 3400 MB, Yazma Hızı 1500 MB. 500 GB Samsung 860 Evo ise 666 lira ve okuma hızı 550, yazma hızı 520MB. Zaten film vs depo olarak kullanmak için HDD olduğu için 250 GB 970 Evo hızından dolayı mantıklı gibi gözüküyor.
  • justicehukuk J kullanıcısına yanıt
    512gbı al

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bilgisayarın Ryzen 3500U işlemcili olan modelini kullanıyorum. 2 ay önce aldım. Bataryası için 10 saate kadar kullanım diyor ancak 3 saati görürse şükrediyorum. Bataryanın 10 saati görme olayı tamamen düzenbazlık sanırım. Markette 9.99'dan başlayan fiyatlarla etiketini görüp hiç o fiyata ürün bulamamak gibi bir şey herhalde. Ürünü teknik servise göndermeden direkt iade etmek istiyorum. Acaba bu mümkün mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    Ben intel işlemcili olanını kullanıyorum. Bu batarya olayı kullanılan uygulamaya göre değişiyor. Enerji tüketimiyle alakalı. Mesela film izlerken rahat 4-5 saat gider. Öyle söyleyebilirim. Ya da pdf okurken en yüksek parlaklıkta değil de orta karardaysa oldukça uzun gider. Oyun oynarken veya webde gezerken daha çok tüketiyor. 10 saat teorik olarak mümkün olabilir, az güç tüketen bir uygulama ve düşük parlaklıkla. Önceki laptopuma göre bu bilgisayarın pili bence çok iyi.
    Amd tarafında güç tüketimi fazla olabilir (emin değilim).
    Doğrudan iade edemezsiniz eğer ki 14 günlük yasal süre içinde değilseniz. Borçlar kanunundaki seçimlik haklar söz konusu çünkü pilin az gitmesi ayıplı mal durumunu oluşturuyor. Doğrudan iade şansınız yok. Ama fatura tarihi üzerinden 14 gün geçmemişse iade edebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    zamanla pil ölecektir ve bir de kullanım süresi ne kadar program/yazılım kullandığınızla da alakalı. illa önünüzde gui arayüzlü çalışan bir şey olması gerekmiyor.

    ben ekran kapalı ve pil tasarruf modunda internette gezerek (1-2 sayfa açık oluyor genellikle) 15 saat gördüm. (ekran tvye bağlı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 22 Ocak 2020; 14:4:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Atom Text Editor açık. Parlaklık yarıda. Bunun dışında arada 3-5 dakika internete bakıyorum. Gördüğü maksimum 3 saat oldu. İlk geldiğinde daha güzel gidiyordu ama 2 haftadır doğru düzgün kullanamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    linux kullanıyorsan cpuyu limitle.
    kullanmıyorsan cidden ilginç bi durum.
    rapor edilmiş bataryayın değerlerini söyleyebilirmisin?

    olmazsa tam bitirip 1 gün şarja koy. belki düzelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 22 Ocak 2020; 19:47:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StalkerReborn

    linux kullanıyorsan cpuyu limitle.
    kullanmıyorsan cidden ilginç bi durum.
    rapor edilmiş bataryayın değerlerini söyleyebilirmisin?

    olmazsa tam bitirip 1 gün şarja koy. belki düzelir.
    Windows kullanıyorum maalesef. Linux alışık olmadığım bir işletim sistemi.
    https://prnt.sc/qre968

    Şurada batarya değerleri gözüküyor.

    Dediğinizi yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 22 Ocak 2020; 20:45:47 >
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.