Şimdi Ara

Açık lise kaçtan başlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese ben 11. Sinif 2. Dönem korona virisu yuzunden okullar kapanmadan 1 gun once örgün egitim fisina cikarildim simdi kayitlar acilinca mesleki acik ogretime gececem aklimda bir soru var ben kacinci siniftan baslayacagim eger tekrar 11. Siniftan baslayacak olursam benim icin cok kotu cunku ben senelerdir su liseyi bitirmeye calisiyorum 😔

    Eklemeyi unutmusum ben ztn meslek lisesindeydim ayni okulun acik ogretimine gecmeyi dusunuyom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaferpfc -- 18 Temmuz 2020; 20:11:10 >



  • aynı sınıftan ve dönemden başlarsın. sorumlu olduğun dersler de notlarda aynen geçer. aradaki tek fark kredili sisteme dahil olacaksın. sınıf geçmek için, ortalamayı tutturmaya gerek yok ama, mezun olmak için, gerekli krediyi tamamlaman lazım.
  • O zmn 3 dönemim olmus oluyor okulu bitirmek icin dogrumu yanlis anlamadim dimi? birde soyle birsey var 2 donem 1 yil suruyor 1.5 yil sonra bitirecem okulu ama 2 donemi bitirdigim zaman yarim donemim daha oldugu icin uni sinavina giremeyecegim 1 yil daha beklemek zorunda kalacagim dimi?
  • Zaferpfc Z kullanıcısına yanıt
    kredili sistemde 1,5 seneyi, 1 seneye sığdırmak, teoride mümkün ama, yoğun bir ders programın olacağı için,(üniversite sınavına hazırlanmanı da eklersek) sana avantaj sağlamaz.
  • Hocam ailesel baskilardan dolayi liseyi bitirip o sinava girmem lzm en azindan sinavda baraji gecemedi desinler 6 senedir liseyi bitiremedi demelerinden iyidir mumkun yani 1 senede bitirmek degilmi? Birde yuz yuze egitim olacagi icin donem bitirme zorunluluguda yok dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaferpfc -- 26 Temmuz 2020; 0:13:40 >
  • Zaferpfc Z kullanıcısına yanıt
    kredili sistem olduğu için, ders programını ayarlanabilir ise, alt sınıf dersleri ile normal dersler, aynı dönemde görebilirsin. kültür derslerini uzaktan göreceğin için, bu imkansız bir şey değil ama, hem yüzyüze gireceğin meslek derslerinin sayının fazla olması, hemde kültür derslerinden gireceğin sıanv sayısının fazla olması, senin işini iyice zorlaştıracaktır.

    yüzyüze derslerde de dönem içinde devamsızlıktan kalmazsan, derslere devam zorunluluğun olmaz. mesleki açık öğretim lisesinde devamsızlık tüm dersler için değil, her ders için ayrı ayrı ve dönemlik olarak tutulur. bir dönem 3'te 1'den fazla devamsızlık yaparsan, gelecek sene, aynı dönemde, devam zorunluluğuyla o derse tekrar girersin. notlarda her ders için ayrı ayrı değerlendirilip, o ders için geçip geçmediğini belirler. mezuniyet için, senden istenen krediyi toplaman, yeterli olacaktır. kayıt yaptıracağın okuldaki sorumlu müdür yardımcısı, sana hangi derslere girip hangilerine girmek zorunda olmayacağını söyler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.