Şimdi Ara

Açık Öğretim Okuyanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
37.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Son Derece

    2 yıl meslek yüksek okulu + 2 yıl aöf ile askerlik kısalıyor mu?



    Ben de merak ediyorum bunu.


    Bir de ben şimdi 4 yıllık istatistik'i kazandım diyelim.

    bir de 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumak istiyorum.

    ikisini aynı zamanda mı tercih ediyoruz.

    2. yıllığı kazanıp gitmezsek nolur
  • Benim için aöf nin tek olumlu yanı...

    2 yıllık örgün eğitim okudum, aöf 3 e kayıt oldum ve şimdi 4'teyim.

    Muhasebe okuduğum için ve hedefim belli olduğu için örgün yada açık ( kampüs hayatı ve hocalardan alınan dersler dısında) diploma acısından pek bir farkı olmuyor.

    Amacım 4 yıllık bitirip Mali müşavirlik staja başlama sınavına girmeye hak kazanmak.

    Ama diğer yandan baktığında bu sınavı geçemezsen ve mali müşavir olamazsan... Ne yazık ki açık öğretimin bir değeri kalmıyor.

    4 yıllık örgün okuyanla 4 yıllık açık öğretim okuyan tabiiki de aynı kefeye konmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :::Banner:::


    quote:

    Orjinalden alıntı: Son Derece

    2 yıl meslek yüksek okulu + 2 yıl aöf ile askerlik kısalıyor mu?



    Ben de merak ediyorum bunu.


    Bir de ben şimdi 4 yıllık istatistik'i kazandım diyelim.

    bir de 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumak istiyorum.

    ikisini aynı zamanda mı tercih ediyoruz.

    2. yıllığı kazanıp gitmezsek nolur




    2 yıllık myö okursan ve açık öğretimde 3 ve 4 ü okursan ( 4 yıllık anadolu üniversitesi diiploman oluyor)

    4 yıllık üni. mezunu da kısa dönem askerlik yapıyor




  • ben tıp fakültesine 530 ytl ödüyorum.

    heyecan olsun diye işletmeye kayıt olmuştum geçen yıl. 500 ytl. ama ikinci üniversite için bu fiyat.. eğer sadece aof de okursan 350 ytl. çok pahalı bence.

    sınavlar konusunda ise , kitapları hiç okumazsan geçemiyorsun ben sınavdan 1 gün once , bi onceki sınavda çıkan sorulara baktım. 5-6 saat falan çalıştım. geçtim. ama öğrenmek istiyorsan çalışmak lazım tabi.
  • Arkadaşlar herşey için çalışmak lazım yani ne demek onun için çalışmazsan geçersin ama şunun için mutlaka çalışmalısın, sınava az birşey kalmıştır oturur çalışırsın sende potansiyel vardır, zekisindir okuduğunu anlıyorsundur, çalışma masasında boşu boşuna çalışmak için çalışandan daha avantajlısın demektir...
    Ayrıca benim öss sonrası tercihlerim gelmediğinde hiç açıköğretimi yazmak aklıma gelmemişti hiç mi hiç aklımda yoktu, bi komşumuz teşvik etti sen yaparsın, çalışırsan olur dedi, babam bile "ben daha 4 yılda bitireni görmedim, yapamazsın dedi, bence sen en iyisi evde otur dedi" bu laflar bana yetti ve ne olursa olsun ben tercihimi bu yönde yaptım, iyi ki de yapmışım, iyi ki de beni bu şekilde komşumuz yönlendirmiş, açıköğretime başladıktan sonra da bi işte çalışmaya başladım tabi yine bu konuda köstekleyenler oldu, işle okul imkanı yok yürümez dediler, bakın şimdi 4'teyim ve mezun olmak için final sınavlarının sonucunu bekliyorum, çok emek verdim, çalıştım ve birşeyleri başarmanın gururu var, nedense çok büyük birşey başarmışım gibi geliyor, bilmiyorum final sonuçları ne olur mezun olur muyum ama buraya kadar hiçbir dersten kalmadan geldim ve insanın emeğinin karşılığını alması kadar güzel birşey yok Benim de açıköğretim tercih etmeden önce bu konuyla ilgili çok fazla önyargım vardı ama bu çok kötü bir huy, hiçbir konuda önyargılı olmamak lazım, hani yaşanmış bir hikaye vardı ya patronu işe alacağı elemanı yemeğe çıkarmış, eleman yemeğin tadına bakmadan yemeğe tuz atmış, patronda daha yemek tuzlu mu değil mi tadına bakmadığı yani önyargılı olduğu için yol vermiş, bu da onun gibi birşey...hiçbir konuda önyargılı olmamak gerek..yine olsa yine okurum, bana çok şey kattı, 3 yıl iş deneyimim oldu, çok fazla şey öğrendim, birçok örgün öğrenim gören arkadaşımdan çok daha avantajlı olduğumu düşünüyorum (en azından iş deneyimi açısından) biraz da olayları karamsar düşünmemek lazım, nasıl düşünürsen öyle olur derler ya aynen öyle




  • Ben yeni ÖSS'ye girdim.Tercih yaparken mi açık öğretim de tercih edeceğiz ? yoksa daha farklı bir şekilde mi başvuru yapılıyor ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: azizcinar

    Benim için aöf nin tek olumlu yanı...

    2 yıllık örgün eğitim okudum, aöf 3 e kayıt oldum ve şimdi 4'teyim.

    Muhasebe okuduğum için ve hedefim belli olduğu için örgün yada açık ( kampüs hayatı ve hocalardan alınan dersler dısında) diploma acısından pek bir farkı olmuyor.

    Amacım 4 yıllık bitirip Mali müşavirlik staja başlama sınavına girmeye hak kazanmak.

    Ama diğer yandan baktığında bu sınavı geçemezsen ve mali müşavir olamazsan... Ne yazık ki açık öğretimin bir değeri kalmıyor.

    4 yıllık örgün okuyanla 4 yıllık açık öğretim okuyan tabiiki de aynı kefeye konmuyor.



    mali müşavirlik hakkında söylediklerine kesinlikle katılaktayım sonuçta o sınava gireceğin için ister örgün ister özel istersen açıköğretim 4 yıllığı bitir hiç farketmiyor o sınavda aldığın puana bakıyorlar nereyi bitirdiğine değil fakat katılmadığım bir yer var oda 4 yıllık örgün okuyan ile 4 yıllık açığı aynı kefeye koymuyorlar demişsin burada biraz haklı olabilirsin fakat hiç tam bu ortamlarda bulundummu bilmiyorum 5 den fazla mali müşavir tanıdığım var onların dedikleri bize biliyorum gelen kişiler staj ve başka amaçla olsun önce mülakat(neler bildikleri hakkında sözlü ve yazılı deneme)yapıyoruz ondan sonra işe alıyoruz diyor yani demek istediğim şimdi örgün öğretimde okumuş yarım yamalak bilen biri ile açık okuyupta yalayıp yutmuş biri bu mülakata giren birinin acaba sence hangisinin daha fazla şansı olabilir. Bu yazdıklarım sana art niyet olarak yazmadım belki bir yanlışlığı düzeltmek amaçlı




  • açıköğretimin kişiye bişiy kattığını düşünmüyorum tek amacım kısa dönem askerlik..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soldier_x

    açıköğretimin kişiye bişiy kattığını düşünmüyorum tek amacım kısa dönem askerlik..

    Kaçıncı sınıftasın?Bende 1. sınıfı okurken böyle düşünüyordum ama 2. sınıfı okurken vay be işe yaracak birşeyler öğreniyorum dedim.2. sınıfta ticaret hukuku,kamu maliyesi gibi dersler var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snsnc

    quote:

    Orjinalden alıntı: righteous@

    kastım:açıköğretim sanki bana bir odtü,yada bir örgün öğretim kalitesinde eğitim veriyomuş gibi benden aynı parayı almasıdır...

    açıköğretimde okumanın memur değilseniz anlamı yok,zaten son zamanlarda asker kaçaklarınında yeri oldu..

    sen bi mühendislikten alınan parayı biliyormusun ?
    Arkadaşım geçen dönem 2.öğretime 1.dönem 900YTL para yatırdı.
    Yani öyle abartı bi para değil yatırılan. 150ytl dönemlik olduğunu duydum.



    arkadaşım tabikii biliyorum,ama diğer arkadaşlarında dediği gibi tıpa 530 lira ödeyen öğrenciyle,benim bu sene 475 ytl ödediğim açıköğretimi bitirdiğimde şartlarımız eşit olmuycak bunu anlatmaya çalışıyorum,olmamasıda gayet normal bu eğitimle,ama buna rağmen alınan bu yüksek ücrete ne demeli...soygundan başka bişey değil aöf,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 17 Haziran 2008; 2:01:20 >




  • kendim meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum.sınava 2 kez girdim,mat.ı 359 ful yapsam bile (örnek) hala düz liselilerin girdiği biryere giremiyordum.2. yılın sonunda açıköğretime girdim.çok rahat.şimdi final sonuçlarını bekliyorum.büyük ihtimal4 ders olacak büte .onları verip 2'ye geçcem.bölümüm kamu yönetimi.iyikide girmişim.hem normal üniden farkı yok.onların ne hakkı varsa benimde var ,hemde üniv. denilen emperyal saçmalıktan,kampüs belasından uzakım.başka şehirde okunakda var.,şimdi yıl içinde geziyorum,sosyal faaliyet ve gençliğimi yaşarken istediğim zaman istediğim yere giderken.sınava gidip sınıfımı geçiyorum sadece.

    o yüzden çok rahat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WolfBloodTürk

    kendim meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum.sınava 2 kez girdim,mat.ı 359 ful yapsam bile (örnek) hala düz liselilerin girdiği biryere giremiyordum.2. yılın sonunda açıköğretime girdim.çok rahat.şimdi final sonuçlarını bekliyorum.büyük ihtimal4 ders olacak büte .onları verip 2'ye geçcem.bölümüm kamu yönetimi.iyikide girmişim.hem normal üniden farkı yok.onların ne hakkı varsa benimde var ,hemde üniv. denilen emperyal saçmalıktan,kampüs belasından uzakım.başka şehirde okunakda var.,şimdi yıl içinde geziyorum,sosyal faaliyet ve gençliğimi yaşarken istediğim zaman istediğim yere giderken.sınava gidip sınıfımı geçiyorum sadece.

    o yüzden çok rahat


    Vay be ! Ama insan kampüs hayatı istiyor.Şahsen ben isterim.




  • merhaba arkadaşlar...
    ben tekstil mühendisliğinden haziranda mezun oldum. açıköğretimde dış ticaret okumak istiyorum ama öss ye girmedim bu sene tekrardan. sınavsız geçiş hakkım okuduğum 4 sene içinde mi vardı, yoksa mezun olduğumda da aynı hakka sahip miyim? bir de sınava girdiğimde harç ücretinin daha az olduğunu duymuştum doğru mudur? cevaplarsanız çok sevinirim.
  • Merhaba üstadlar, açıkcası burda aöf örgün eğitimi karşılaştırması yapmaya gelmedin zaten yapan yeterince olmuş. Tek amacım kamu yönetimi okuyan okumuş ya da okuyacak bir aöfli bulup onunla bazı detayları konuşmak istiyorum böyle bir durumda olan arkadaşımız abimiz var ise eğer bana mail adresimden ulaşırsa çok memnun olurum. Herkesin gönlünce olsun..
  • MYO üzerine iki yıl işletme veya iktisat okumak varken ÖSS' ye girip kamu yönetimini tercih ettim. Hakkımızda hayırlısı...
  • Bu konu hort olacak ama yeni konu acmak istemedim. Vakti evveliyatinda aof soyle guzel oldu, boyle guzel oldu diyen arkadaslar simdi nerelerde cisiyorlar rica etsem yazabilirler mi ? Konuya yorum yazan uyelerin en son ne zaman giris yaptiklarini arastiramadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.