Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2163. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: diyar_21
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69.898
Cevap
2.053
Favori
8.345.643
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
609 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21612162216321642165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam bildiğim kadarıyla o mekanizmaların bozuk gelmesi mümkün değil. Acaba içindeki borunun ucu tam şişeye mi denk geldi de basmıyor? Bu gibi sorunlar olabiliyor çünkü.
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aldığım parfümleri değerlendirme fırsatım olmamıştı. Nacizhane bir kaç öneri de ben sunayım.

    Parfums De Marley - HEROD [PDM] : Bu parfüm tütün ve vanilyanın daha soft hali gibi geldi. Tom ford Tobacco Vanilie ile çok yakın notalara sahip. En azından kokladığımda birbirini aklıma getiren parfümler. Yaz geceleri dozu kaçırmayacaksanız kullanılabilir. Onun dışında bence ilk baharın serin zamanları ve sonbaharda kullanılabilecek parfümdür.

    Le Labo - Santal 33 [L33] : Hafif bir odunsulukla beraber krem ve sabun karışımı bir koku. Alttan alttan hafif hafif mixlenmiş,klasik kokulara benzemeyen hoş bir koku. Sıcakta kullanmadım lakin Kış haricinde her mevsim kullanılır. Lakin çok sıcaklarda fazla fıslatmanın bayıltabileceğini düşünüyorum.

    Dior Home İntense Prive: Öncelikle çok klas bir koku. Takım elbise kokusu denen cinsten. 2 saatte bir kokunun farklı geldiğini söyleyebilirim. Deri ağırlıklı ve yumuşak bir koku istiyorsanız alabilirsiniz. Kalıcılık tatmin edici ve sıcak yerine serin havada tam performans alabilirsiniz.

    Dior Homme Cologne: İlk sıktığımda buram buram bergamot kokusu aldım. Hatta notalara bakmadan önce, 5 10 farklı türde narenciyenin karışımı diye düşünmüştüm. Ama bir kaç saat sonra çiçeğimsi ve ferah bir kokuya dönüştü. Kesinlikle yazın sıcak günlerinde kullanılabilecek bir parfüm. Arayanlara alternatif olabilir.


    Escentric 01 ve 02(Prive): Öncelikle bu iki parfümde çok değişik duygulara sürükledi. İlkini çok önceleri kullandım bir kaç gün. Kimyasal olduğu hissedilen lakin çok temiz ve keskin kokan bir parfüm.Bir kaç saat sonra tam formuna ulaştığını düşünüyorum. KEskinlik azalıyor ve saldırgan bir kokuya dönüşüyor. Ben 2 3 fıs sıkarak 1 günü bitiriyordum. Dozunu ayarladığınızda 4 mevsim gidebilecek bir parfüm. Bunun dışında Escentric 02 bu hafta tester olarak elime geldi. Eser beyin yeni efsanelerinden diyebilirim. Çok renkli ve keskin bir koku. 01 den ayrıldığı nokta bence 01 kadar tekdüze olmaması. 3-4 kişiyle denedik. Hepimiz farklı şekilde tanımladık 02'yi. Kesinlikle anlatılamayacak ama yaşanabilecek bir koku olduğunu söyleyebilirim. Savuage gibi yapay koku sevmeyenlere önermem. Lakin temiz kokmak isteyenler gözü kapalı tercih edebilir. Sonuç olarak 01 ve 02 benzer karakterde ve kaliteli kokular olarak tanımlanabilir. Ben şahsen 02'yi çiçeksiliğin daha baskın olmasından ötürü daha çok sevdim daha çok sevdim.

    Yazlıklara geçicek olursak, son haftalarda havaların ısınmasıyla 4 parfüm favorim oldu (Savuage hem klasikleştiği için hem de 4 mevsim kullandğım için eklemedim):

    Polo Blue: Efsane şekilde karakteristik bir koku. Yazın kesinlikle kullanılabilir. Hatta ilk kokladığımda tanımlayamadığım değiişik bir kokuydu. Terre Hermes gibi temizlik kokan duru bir koku. Eğer temiz kokmak istiyosanız önerimdir.

    Creed Wiw: Kullanmadan önce okuduğum yorumlarda hindistan cevizi koktuğu sık sık söylendi. Tatlı bir koku bekliyordum bundan dolayı. Lakin Çok frash ve çok renkli bir koku. Naneli gibi keskin kokuyor fakat alttan alttan tatlı kokular geliyor. Hani bilindik şekerli kokular gibi değil. Daha çok iç gıcıklayıcı tatlımsı ve bir o kadarda fresh bir koku. Kokladığım sucul parfümlere yakın ama sucul olmayan bir tür olarak tanımlıyorum. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile ekşi kokmayacak bir parfüm tavsiye ederim.

    Tom Ford Grey VEtiver: Öncelikle bu koku sıcak günlerde ekşiyor. Lakin yaz geceleri sürekli tercih ederim. Hafif ferah, hafif temizlik ve hafif pudramsı bir kokusu var. Diğer parfümler gibi çok değişen bir parfüm değil. Lakin çok hoş bir kokudur. Farklı bir koku kullanmak isterseniz Sonbahar ve yaz akşamalrı gidebilecek bir koku. Bence YSL La nuit ile benzer klasmanda bir koku.

    Moonlight to Heaven: Forumdan beni tanıyanlar bu parfümle olan aramdaki bağı bilebilir. Bizzat yaşadıklarıma dha önceki mesajlarımda değinmiştim. Özetle bahsedecek olursam 15 kişilik kadın masasında her birinin parfümümü sormasından tutun da, sokakta tanımadığım kadınlar tarafından iltifat edilmesine kadar bir çok farklı deneyim yaşatmıştır kendisi. Listenin hemen hemen %95 ini kullanmış birisi olarak, en çok iltifat aldığım parfümdür diyebilirim. BEn parfümü daha çok kadınların beğendikleri içerisinden almayı tercih ederim. Aldığım her parfümü en az 10 kadına koklatır ve listeme dahil ederim. OP5 ve MOON listemin ilk sırasında yer alan kardeş parfümlerdir. Moon özellikle renkli meyveler kokan feminen bir koku gibi gelse de, yaz mevsiminde gece gündüz kullanmaktan çekinmediğim, ekşimeyen bir koku. Freshlik yok çok fazla. Ama çok baskın ve yayılımı çok iyi bir parfüm olması sebebiyle bayılıyorum. Bir odaya girdiğimde tüm kokuların üstüne rahatsızlık vermeden çıkabilen bir kokudur. Genç yaşlı herkese gidebilecek türden.


    Kadın kokularını uzun süre deneyimleme fırsatım olmadı. Bu yüzden detaylı açıklamalar yapamayacağım. Sadece fikir vermesi bakımından aklıma gelenleri gruplandıracağım.
    Gerek kadın arkadaşların geri dönüşleri gerekse geri dönüşlerden yola cıkarsak en çok tercih edilen kadın parfümlerini sıralayacak olursam :

    Freshler: ZEN, Nil, Armani SHE, Be Delicius ...
    Çiçek ve Pudramsı: Si, Muse, Treser in Love(Kesinlikle beğenmeyen olmaz diye düşünüyorum), Bombshell, A La Rose.
    Oturaklı ve Renkli koku olarak: Black Opium, 212 VİP ROSE (Yeni girecek listeye), Miracle


    Yazmaktan yorulduğum için yazımı burada sonlandırıyorum. Klasik kokuların dışına çıkmak isteyenler için farklı kokular önermek istedim. Deneyim ve yorumlarım şahsıma aittir. Bu yüzden doğruluğu yanlışlığı tartışmaya açık olabilir.

    Son olarak: İstisnalar dışında çoğu parfümü 4 mevsim kullanabilirsiniz.Lakin buradaki en önemli nokta fıslatma sayısını ayarlamyabilmenidir. 3-5 gün deneyerek en iyi dozu ve en ideal kullanımı bulabilirsiniz. İkinci bir nokta ise bazı parfümler spor giyime gitmeyecek türde olabiliyor. Seçerken buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Üçüncü bir nokta ise, parfümleri üretim tarihinden (şişelerin üstünde yazıyor artık dolum tarihi) en az 6 ay sonra kullanmanızdır. böyle bir şart normalde yoktur belki. Ama kişisel deneyimlerimden hareketle 6 ay sonra kullandığım kokular daha oturmuş ve daha güzel kokuyor.

    Herkese iyi forumlar.. Yakında bir listeyle tekrar geleceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosyolock -- 21 Mayıs 2019; 18:48:53 >
  • Saygıdeğer arkadaşlar ben bir süre önce parfüm tavsiyesi istemiş o ara sipariş verememiştim, şimdi tekrar size bir danışmak istiyorum.
    Ben kadın parfümlerine benzer meyveli sakızlar gibi hoş kokan bir parfüm arıyorum.Daha önce tavsiye istediğimde killian moonlight kafama yatmıştı buradaki arkadaşların önerilerinden.
    Tutasteden viw ve 212 vip men kullandım, viw oldukça hoşuma gitmişti, 212 biraz ağır geldi bana pek hoşlanmadım açıkçası.
    Önerilerinizi varsa bekliyorum 1 veya 2 parfüm sipariş edicem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BarışN kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin kadın parfümü Bombshell ya da 212 VİP Rose olabilir. Meyveli tatlı ve yayılımlı kokular. Denemediysen ikisini tavsiye ederim.
    Diğer yandan listede Moonlight'a yakın bir parfüm olduğunu düşünmüyorum :D OP5 Kullanmadıysan tavsiyem OP5'ten yanadır :D
  • Fırın Sütlaç kullanıcısına yanıt
    Hocam eminiz demi bundan, edt sipariş vericem. Normalde edp daha iyi diye biliyorum, sauvage’da durum tam tersi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Invıctus u şimdi deneme fırsatım oldu. Gayet hoş bir koku ancak 212Vip bana daha hoş gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sauvage edt.
    İnvictus
    Givenchy - insense ultramarine
    Ysl-lanuit de l’homme

    İlk siparişim olacak, başlangıç olarak bunları seçtim, sadece sauvage’in kokusunu biliyorum diğerlerini bu konudaki tavsiyeler üzerine seçtim. Ekle veya çıkar dediğiniz birşey varsa tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BarışN kullanıcısına yanıt
    Eternity ve Ultramarine alabilirsiniz.
    Ekleme: invictus ve baccarat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naboo -- 21 Mayıs 2019; 20:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exclusive. kullanıcısına yanıt
    Yapıştır gelsin hocam, övgü listesi olmuş. 212 VIP ekleyebilirsin, bu konuda gerçekten iyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Exclusive. kullanıcısına yanıt
    Tutastenin edt versiyonu kat kat daha başarılı hocam şahsi görüşüme göre. Diğer arkadaşlardan da yorum alalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet konuda biraz yukarılara çıkınca herkesin tavsiyesi edt yönünde. Teşekkür ettim hocam. Birde 2-3 post yukarıda bir sipariş listesi yaptım, yorumlarsanız çok sevinirim bildikleriniz varsa, ekle çıkar tavsiyelerinize açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ero158 kullanıcısına yanıt
    Vip kullandım hocam, güzel koku ama çok sıradanlaştı bence. İlk çıktığı zamanlar efsaneydi. Teşekkürler yorumun için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exclusive. kullanıcısına yanıt
    Bence kalıcılık ve yayılım arasında çok az fark var. Sauvage [EDP] versiyonu diğer versiyonuna göre daha anason ağırlıklı ve hafif kokuyor. Hafiflikten kastım diğerindeki yapaylık ve yoruculuk alınmış gibi geldi bana. Performans olarak EDP 10/üzerinden 8 alırsa diğer versiyon 10/10 alabilir belki ama her halükarda günü çıkarabilecek seviyede. Bence Edp yazlık Edt sonbahar kış için iyi bir seçim olabilir. Başka arkadaşlar ne düşünürler,merak ediyorum esasen. Bunlar benim farklı günlerde kullanarak edindiğim deneyim. Hava sıcaklığı, bekleme süresi gibi faktörler göz ardı edilmiş şekliyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosyolock -- 21 Mayıs 2019; 20:55:17 >
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam hepsini denedim. Şöyle anlatayım mekanizmaya basabiliyorum ama verdiği hiçbişey yoktu. Ters çevirmeyi denedim, borusunu döndürmeyi denedim bişey farketmedi. Yaklaşık yarim saat kadar uğraştım ikisine en son sinirlenip yolladım çöpe ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Diğerlerinden bir farkı yoktu hocam borunun. Büyük ihtimalle mekanizmanin içinde bişey vardı. Belki de minik bir delik vardı basınç veremiyordu bilmiyorum. Ama kullanamadim gitti yani. Çok sıkıntı değil de tekrar olmaması için yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exclusive. kullanıcısına yanıt
    Ben invictusu çıkar derim. Güzel kokudur ona laf yok ama yolda geçen 2 kişiden biri zaten invictus kullanıyor. Haliyle parfümün bir esprisi kalmıyor. Birkaç post üstte moonlight in heaven önermiş bir arkadaş. Ben de çok beğenirim o kokuyu ve bilen insan sayısı baya azınlıktır. Sauvage Edt olan daha iyidir. Diğerlerine elleme onlar gelsin ama invictus değiştir derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exclusive. kullanıcısına yanıt
    Sıradanlık diyorsan sıradanlığın babası Invictus'tur :) Tiksinirim, ayrıca herkeste vardır. Ama genel beğeniliktir. Yani seni farklı ve özel kılmaz. Onun yerine şu alternatiflerden biri de olabilir:

    -Abercromcie Fierce
    -Creed - Aventus (Dumansı)
    -Creed - Silver Mountain Water



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 21 Mayıs 2019; 21:45:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugun boynerde Aqva marineyi bir daha denedim. Koku ayni kalicilik tutaste 2-3 kat daha fazla. Orjinalini bilen gozu kapali verebilir siparişini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler üstad. Invictus’u birazda popülerliği yüzünden ekledim aslında listeye. Herkesin kullanıp beğendiği bir parfüm, ben eksik kaldım diye hissettim :D ama senin dediğini yapıp moonlight alacağım onun yerine. Bundan sonraki siparişime eklerim artık invictus’u. Teşekkür ettim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ero158 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten herkes kullandı bi ben kullanamadım mantığıyla ekledim listeye onu. Eksik kaldığımı hissettim. Ama değiştireceğim, belki bir sonraki siparişimde eklerim onu. Çok teşekkür ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21612162216321642165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.