Şimdi Ara

Açıktan okuyup ygs/lys'ye girilebiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaşım 16, 11.sınıfa gidiyorum(başarılı bir lise ama ismini ya da hangi tür olduğunu söylemek istemiyorum) ve okulun zaman kaybı olduğunu derslerin insanın merakını törpülediğini enerjisini aldığını düşünüyorum bu yüzden okula gitmek yerine kendi başıma çalışarak ve dershaneye giderek kazanmak istiyorum üniversiteyi. Tek sorun Açık öğretimde okuyup ygs'ye lys'ye tıpkı normal bir öğrenciymiş gibi girilebilip girilmediğini bilmemem. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler



  • hiç bir sıkıntı olmaz çok rahat girebilirsin.yalnız açık liseye dönem aralarında ve dönem sonunda geçilebiliyor sadece.ben de açık lise mezunuyum. teknık olarak hiç bir sorun olmaz. düşünmen gereken tek şey disiplini koruyabılırmıyım, verimli çalısabılırmıyım olsun.
  • Eğer disiplinini koruyabileceksen senin için daha rahat olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapabileceğin en mantıklı şey olur. aklım olsa ben açığa geçerdim 11de. internette okuldakilerden kat kat daha kaliteli hocalar var. sadece matematik için konu anlatımı gerekiyor zaten, geri kalan dersleri çözümlü kitaplardan, konu anlatımlardan ders kitaplarından çok rahat halledersin.
  • space. S kullanıcısına yanıt
    Peki ygs ye lys ye okul puanları etkilemiyor mu? o nasıl olacak, bu arada cevabın için teşekkürler :)
  • cekoniko kullanıcısına yanıt
    bak mesela 12. sınıfın ilk dönemınde geçtıgın farz edelım açık liseye. 9-10-11. sınıftakı yıl sonu ortalamaların kredi sistemıne çevrılıyor. 12. sınıf ortalamanı da açık lisede girecegın sınavlar belırlıyor. 5 tane zorunlu ders alıyorsun.her donem hepsınden 1 sınava gırıyorsun ve sınavlar ilkokul duzeyınde basıt sorulardan olusuyor diyebılırım.o senekı ortalaman da öyle belırlenıyor.ve sonucta sene sonunda sana örgün egıtımdekı gibi 80-90-95 gibi bir diploma notu gelıyor.örgün eğitimdekı gibi 0.6 ile çarpılarak lys puanlarının üstüne eklenıyor.bu işin hikaye kısmı aslında hiç fark yok.özet olarak açığa geç-zorunlu derslerın sınavına gir-diplomanı al. hiç bir farkı yok gelen puanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: space.

    hiç bir sıkıntı olmaz çok rahat girebilirsin.yalnız açık liseye dönem aralarında ve dönem sonunda geçilebiliyor sadece.ben de açık lise mezunuyum. teknık olarak hiç bir sorun olmaz. düşünmen gereken tek şey disiplini koruyabılırmıyım, verimli çalısabılırmıyım olsun.

    En erken ne zaman girebilirim açık liseye, bir tarih verebilir misi? tahmini tarih de olur.
  • cekoniko kullanıcısına yanıt
    merhaba bende bu sene açıga geçtim bi kaç kere ek tarih uzatmışlardı keşke geçebilseydin o zamanlar şimdi 2.dönemi beklemek zorundasın tahminim 5-20 ocak arası geçişler başlar diyebilirim
  • cekoniko kullanıcısına yanıt
    aöl sitesinin is takviminden hepsini takip edebilirsin.2 donem kayitlari 23 ocak 3 subat arasi yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açık lise gerçekte burda anlatıldığı gibi güzel değil 1 hafta 2 hafta deli gibi çalışırsın sonra gazın biter her gün evde sabahtan akşama kadar tek başına kafayı yiyecek duruma gelirsin.
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu da biraz kişiye bagli.ben de acik lise mezunuyum ilk seneden tıp kazandim mesela.tek basina olmasi sıkınti yaratir dogrudur ama inan ki okulda kaybettigin zamandan daha cekilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.