Şimdi Ara

Acil Araç Tavsiyesi 15000 tl'ye kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok klasik bir konu başlığı oldu farkındayım ama fikrinizi alayım dedim.Çook uzun zamandır devam etmekte olan araba alma arayışıma artık bir nihayet vermek istiyorum.Arkadaşlar ilk arabam olacak inşallah. Doğal olarakta arabadan hiç anlamıyorum.Acemilikte var tabiiki.Alacağım aracın özellikleri;
    Öncelikle en fazla 15.000 tl olmalı. (Tüm imkanlarımı seferber edip toplayabildiğim para bu. Daha fazla ölsem yok.)
    Alacağım araç öncelikle geniş olmalı ve iç hacim hem bagaj hacmi.Aile arabası olacak yani çocuklarla filan sıkıntı çekmeyeceğim.Sedan ya Station Wagon olmalı.
    Araç yerden yüksek olmalı.Çok sık köye gideceğim için.Gerçi yollarımız gayet düzgün ama yüksek olması uygun olur.
    Yedek parça ve işçiliği uygun ve bol olmalı.Malum acemilik var.
    Yakıt konusunda hesaplı olmalı.Lpgli ya da lpg takılabilecek olmalı.,
    Yeni çıkmakta olan hurda araç olayından sonra ve 3 ay önce 98 model opel alan arkadaşımın henüz sanayiden aracını çıkarıpta 1-2 günden fazla kullanamadan tekrar sanayi yolunu tutmuş olmasından dolayı alacağım aracın 2002-2003 üstü bir araç olması gerektiğini düşünüyorum.

    Evet arkadaşlar hem ucuz hem iyi bir şey istiyorum özetle.Çok şey istiyorum biliyorum ama ne yapalım durum bu.Ben hep 2006-2007 civarlarında Dacia Logan düşünüyordum. Açıkcası benim istediğim özelliklerde sadece o var gibi geliyordu. Ama bazı arkadaşlarım çok sağlam omadıklarını, hiç konfor olmadığını ve satışa gelmediğini söylüyorlar.Arkadaşlarımın belirlediği alternatifler şunlar:

    Renault Clio
    Dacia Logan
    Fiat Palio
    Fiat Albea

    Cliolar bana çok sade geliyor açıkcası. Paliolarda küçük. Bir arkadaşım 2006 benzinli albea bulmuş benim için 120.000 km de.14500 tl. Albealar için baktığım birkaç sitede ve bazı arkadaşlarımda olumsuz yorumlar var. Çok arıza yapar diyorlar.Boyası çabuk dökülür diyorlar.Pazarlaması düşük satarken zorlanırsın diyenler var.Bu arabaların genelde taksi olarak kullanıldığını, taksi çıkması olması halinde anlaşılmasının zor olduğu çook üç kağıtlar döndüğünü söyleyenler var. Kasa olarak ben pek beğenmiyorum aslında çok düz geliyor bana siena ile aynı gibi.Açıkcası şaşkınım arkadaşlar. Acilen 15.000 tl'ye kadar alınabilecek araç tavsiyelerinizi ve yukarıdaki araçlar hakkındaki yorumlarınızı rica ediyorum arkadaşlar...











  • Palio El 1.2 16v
  • Palio bana küçük geliyor.Albea için hangi arkadaşımla konuşsam fiat arabasından uzak dur diyor.Özellikle albeaların yol tutuşunun çok kötü olduğu, yedek parça ve işçiliğinin ucuz olduğu ancak çok sık arıza yaptığı söylendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesilll

    Palio bana küçük geliyor.Albea için hangi arkadaşımla konuşsam fiat arabasından uzak dur diyor.Özellikle albeaların yol tutuşunun çok kötü olduğu, yedek parça ve işçiliğinin ucuz olduğu ancak çok sık arıza yaptığı söylendi.

    o arkadaşların gram arabadan anlamıyor buna emin olun. şu kulaktan dolma laflarlada iş yapmayın. albea değil marea sizin işinizi fazlası ile görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    quote:

    Orijinalden alıntı: yesilll

    Palio bana küçük geliyor.Albea için hangi arkadaşımla konuşsam fiat arabasından uzak dur diyor.Özellikle albeaların yol tutuşunun çok kötü olduğu, yedek parça ve işçiliğinin ucuz olduğu ancak çok sık arıza yaptığı söylendi.

    o arkadaşların gram arabadan anlamıyor buna emin olun. şu kulaktan dolma laflarlada iş yapmayın. albea değil marea sizin işinizi fazlası ile görür.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir konu acmışınız ki tam da benim su aralarki durumumdan bahsediyorsunuz. 15-16 bin. ama benim için cok geniş olmasada olur. ve sürekli kullanmayacğim yılda bir kez yada 2 kez uzun yol yaparım. evimden işim 2 km. dizel yada lpg li bakıyorum. acelem yok keyfe keder bakıyorum. istanbulda kullanacağim. benim aklımdan gecen araclar da sunlar
    skoda fabia hb ve sedan 2007 ve üstü tüm modelleri
    Chavrolet lacetti ve aveo sedan 2005 ve üstü modeller
    hyundai accent era ve getz 2006 ve üzeri
    proton gen 2 tüm modelleri
  • hocam siz alacağınız aracı zaten belirlemişsiniz.
    loganı sıfır aldım 6. senesinde 52 bin km de iken yarım günde sattım hemde alıcı 1300 km uzaktan geldi.
    kullandığım zaman zarfında hiçbir arızası olmadı altı yüksek yedek parçası ucuz yakıtı az geniş fiyatı ucuz modeli yeni başka araç yok.
  • Aynen beyefendi doğru söylüyor logan yerden yüksektir oldukça geniştir 2. elini (dayımın arabasıydı) 3 günde "istediğimiz" fiyata sattık arayanın haddi hesabı yoktu
  • Bende Logan bakıyorum arkadaşlar. BUlunduğum şehirde çok fazla yok. Daha ziyade İstanbula bakıyorum ama güvenemiyorum.Taksi çıkması çok var.Anlamakta çok zor.Hele benim gibi ilk kez araba alacak birisi için çok çok zor.Herkes farklı birşey söylüyor. 2006-2007 model araçlar var tamamen boyalı bunlar için taksi çıkmasıdır deniliyor.Arıyorum adam çiziklerden dolayı komple boyattım diyor.2006-2007 model arabada ne çizik olmuşki boyatılıyor diye geliyor insanın aklına.Logan çok ama genelde klimasız. Bursa,Balıkesir,Gaziantep ve İstanbul civarında olanların çoğunun taksi çıkması olduğu gibi bir izlenimim var.
    Sonuç: Hala alamadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.