Şimdi Ara

!!!!! Acil Dizüstü Tavsiye !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş (Muhasebe vb. İşlemler için) ve evde (video izleme ağırlıklı) rahatlıkla kullanabilirsiniz Aşağıdaki kriterlere uygun sorun çıkarma ihtimali en düşük olan f/p ürünü dizüstü bilgisayar tavsiyelerinizi bekliyorum önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim  

    1- Fiyatı Max 12 Bin TL

    2- İşlemcisi İ5 (10+11 nesil)

    3- Paylaşımsız ekran kartı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı öneriler gelir diye düşünüyorum:


    1. Sıkça taşınacak mı?
    2. Hangi oyunlar oynanacak?
    3. İkinci el olur mu?
    4. Marka takıntınız var mı?
  • Evde laptop için 12 bin lira basta hata var.Şu pahalılıkda birisi sana para bagıslıyorum 12 bin liran var dese yine laptop almam.Dizimi izleyeceksin ,muhabese işleri için 5 yıllık 3 bin liralık laptopda aynı işi yapacak zaten.O zaman 10 bin cebe bırak.

  • lithran kullanıcısına yanıt

    Tercih meselesi bu sizin görüşünüz tek bir doğru yok sonuçta evde odadan odaya laptopunu taşımak istemiş olabilir insanların kafasındaki düşüncüler farklı olabilir ekstradan düşündüklerini belirtmek istemeyebilir saygı duymak lazım buradaki üslübünüz bir öneri şeklinde olmamış benim dediğim en mantıklısı şeklinde olmuş hoş olmamış bazı insanlar için kırıcı olabilir bu yüzden uyarmak istedim.

  • lithran kullanıcısına yanıt

    10 Bin TL altında elden tutulur bir cihaz maalesef yok açıkçası sırf ucuz diye çöp cihaz almak şu pahalılık ta daha fazla zarar demek benim amacım aldığım cihazı uzun süre kullanabilmek. (Bu arada son kullandığım cihaz 12 yıllık olup hakkın rahmetine daha yeni kavuştu.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kefenci85 -- 23 Kasım 2022; 0:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egesengun E kullanıcısına yanıt

    1- Sık taşımayacak.

    2-Oyun oynamayı pek düşünmüyorum

    3-İkinci el düşünmüyorum

    4-Marka takıntım yok ama satış sonrası servis vs. önemli tabi

    5-Bilgisayar açıkçası bana office ve muhasebe programları vb. işler internet ve staj online eğitimi için gerekli

    Ayrıca bilgisayarı uzun süre kullanabilmek için ekran kartını paylaşımsız tercih etmeyi düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erenk53 E kullanıcısına yanıt

    Kırıcı olmak için söylemedim,öyle aksettirdirdiysem özür dilerim.Laptop içimde hep yara, kaç kere aldıysam pişman oldum.O yüzden içimdeki laptop isyanı olabilir bu mesaj .

    İkinci el düşünmüyorsunuz ama ben olsam amd ryzen 2200 3200 dual chanel bir şey alırdım.En azından bazı oyunları sorunsuz oynatır ve işlevsel olarak çoğu işinizi sıkıntısız halledersiniz.

    10000 liraya 0 olarak alabilir 8 gb ram takviyesiyle sorunsuz kullanırsınız.

    Gaming dediğimiz modellerde fu fiyatlara birsey kalmadi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kefenci85 K kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz şartlara bakınca öncelik düzgün ekran ve ileri dönük yükseltme imkanı olması gerektiğini anlıyorum. Bunun için 2 ram slotu, 2 depolama slotu, değiştirilebilir wifi kartı, VA veya IPS FullHD ekran olması iyi olur.


    Oyun oynamayacak biri için paylaşımsız ekran kartı şart değil, siz de biliyorsunuz anladığım kadarıyla ama güncel onboard gpu'lar oldukça ileriye dönük diye düşünüyorum. Bence göz önünde bulundurun bu opsiyonu. Genel olarak daha az watt ile çalışan makinanın da termal yorulması daha az olacaktır, bunu da unutmamak lazım.


    Tavsiyelerim şunlar olacak;


    1. Dell Inspiron 15 3511 I3511122SPPU05 I5-1135G7 16GB 256SSD 15.6" Fullhd -------- Bu kasada realtek wifi kart geldiği için problem çıkartabiliyorlar. Ufak bir miktar vererek AX serisi kart takılabilir, çok da güzel olur.
    2. Asus X515EP-EJ193 İntel Core i5-1135G7 8 GB Ram 256GB SSD 2 GB MX330 15.6" Fhd ----- 8gb onboard ram ve 1 ram slotu var. Ekran parlaklığının düşük olması dışında kağıt üzerinde pek falsosu yok gibi.
    3. HP 250 G9 6Q8M7ES i5-1235U 8GB 256GB SSD 2GB MX550 15.6 FHD ------ Hiç canlı görmedim ama kağıt üzerinde iyi görünüyor.

    4. Acer Extensa EX215-54G Dizüstü Kurumsal Bilgisayar, 15.6'' Fhd, Intel I5-1135G7, 8gb Ram, 512GB Ssd, Nvıdıa Geforce® MX350 ------ Alternatif model. Dell varken bunu alır mıyım bilmiyorum.


    Bu fiyat limitinde bazı özelliklerden feragat etmek gerekiyor. Klavye ışıklandırması olsun dediğinizde diğer özellikler çöpe dönüşüyor maalesef  





  • Çok teşekkür ederim Dostum önerilerin için dediğin gibi uzun süreli kullanmayı düşündüğüm için bende çift slotlu olmasına dikkat etmeye çalışıyorum ekran kartı ile ilgili düşüncem anakart ömrünü uzatmak için böyle bir isteğim var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.