Şimdi Ara

[b]ACİL EASY NOTE TM85 SSD TAVSİYE[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,bir konu hakkında fikrinizi almak isterim. Elimde packard bell easy note TM85 serisinden bir laptop var. İ3 işlemci,4 gb ram ve 1 gb nvidia 320m paylaşımsız ekran kartı var.Oyun,çizim programı vs kullanmıyorum ancak yaklaşık 2 senelik bir model, işletim sistemi olarak win7 kullanıyorum. Harddiskinde sıkıntı var,yakın zamanda format atmama rağmen sistem çok ağır,kurulu uygulama da çok az.
    Forumları gezerken ssd takviyesinden bahsedildi,ben sistemdeki hddyi söküp ssd takabilir miyim? Takarsam bu sıkıntılarımı giderir mi? Bu konfigürasyondaki bir laptopa bu yatırımı yapmak gereksiz mi? Ve bunların cevabi evet ise f/p olarak önerebileceğiniz bir ssd var mıdır? Konu hakkında yardım ve yönlendirmenize göre işlem yapacağım.Teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feneryol -- 6 Haziran 2014; 10:31:27 >



  • feneryol kullanıcısına yanıt
    Hard diskte sıkıntı var derken, sadece yavaş olmasını mı kast ettiniz? Yoksa hard diskte bad sector, fiziksel zarar vs. söz konusu mu?

    Daha düşük sistemli bir notebook'a, win7 prof, ultimate yerine daha düşük win7 32bit kurup, sürücüleri güncelleyip, ccleaner, avast, SUPERAntiSpyware Free Edition, Malwarebytes Anti-Malware gibi proglamlarla bakım, temizlik yapıp, performans artışı sağlamıştık. Pc sadece internet, müzik, film için kullanılıyordu.
  • şöyle ki;hdd iki parça,diğer bölümde bir iki video fotoğraf var,onları başka bir yere taşıyamıyorum,kopyalama yaparken sürekli sesler çıkarıp en sonunda sistem kilitleniyor,çeşitli programlarla kopyalama,bed sector vs vs testleri yaptım,hata yok hatta sağlık durumu çok iyi diyor,ancak 2. bölüme herhangi bir kopyalama veya oradan başka bir yere kopyalama yapamıyorum.
    laptop'a sıfırdan win 7 32 bit home edition ve çok az program kurmama rağmen 1-2 ay sonra ciddi yavaşladı. Yavaşlamanın hddden kaynaklandığını düşünüyorum,o yüzden bir ssd terfisi işe yarar mı onu merak ediyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.